Hírmorzsák 2023-08-03 (9:15)

Montrezl Harrell ACL- és meniszkuszszakadást szenvedett. Devonte' Graham kétmeccses eltiltást kapott ittas vezetésért. A Warriors úgy számol, hogy Andre Iguodala nem játszik a következő szezonban. Rick Carlisle szerint Luka Doncic lesz a szezon MVP-je. Jermaine Samuels two-way szerződést írt alá a Rocketsnél. 4 millió dollárnál is többet fizethetnek Wilt Chamberlain egyik mezéért. Bemutatták a Suns új mezeit.

A 76ers bejelentette, hogy Montrezl Harrell jobb térdében ACL- és meniszkuszszakadást is kimutatott egy MRI-vizsgálat. A veterán magasember térde megduzzadt az elmúlt néhány edzése után, ezért vetették alá a vizsgálatoknak, és kiderült, hogy hosszas kihagyás vár rá. Harrell a piac nyitását követően írt alá újabb egy évre Philadelphiában, ahol eleve csak Joel Embiid, Paul Reed és Mo Bamba mögött jött volna a sorban a centerrotációban.

Az NBA bejelentette, hogy Devonte’ Graham kétmeccses eltiltást kap, amiért július elején ittas vezetésen kapták Észak-Karolinában – az eltiltást az alapszakasz első két olyan meccsén kell letöltenie, amin egyébként képes lenne játszani. A Spurs hátvédjét július 7-én hajnalban állították félre, amiért a megengedett 40 mérföld/óra (64,4 km/h) helyett 63 mérföld/órás (101,4 km/h) sebességgel hajtott. Graham bűnösnek vallotta magát ittas vezetés vétségében, míg a gyorshajtás vádját ejtették július végén.

Monte Poole (NBC Sports) értesülései szerint a Warriors úgy számol, hogy Andre Iguodala már nem játszik a következő szezonban. A csapat nemrégiben kinevezett általános igazgatója, Mike Dunleavy Jr. elmondta, hogy szerinte Iguodala mással tervez foglalkozni a jövőben, de a játékosnak megvan a telefonszáma, és bármikor hívhatja őt, ha mégsem vonul vissza. Mint ismert, májusban a Warriors rájátszásnak a befejeződése után olyan hírek jelentek meg, hogy a veterán játékos visszavonul, de ezt azóta sem erősítette meg hivatalosan.

Rick Carlise szerint korábbi játékosa, Luka Doncic lesz az előttünk álló szezon MVP-je, és remek párost fog alkotni Kyrie Irvinggel. A Pacers edzője szerint Doncic azt csinálja jelenleg, ami számára jó. Eddig is már afelé tartott, hogy a világ legjobb játékosa legyen, ott van ennek a kapujában, és úgy gondolja, hogy MVP lesz ebben az évben.

Jermaine Samuels two-way szerződést írt alá a Rocketsnél, míg Nate Hinton és Matthew Mayer meghívót kapott a csapat edzőtáborába. Keith Smith (Spotrac) jelentette, hogy Sidy Cissoko szerződésének az első 2 éve garantált a Spursnél.

Várhatóan 4 millió dollárnál is nagyobb összegért árverezhetik el azt a mezt, amit Wilt Chamberlain 1972-es nagydöntő utolsó meccsén viselt. A Lakers ekkor nyerte meg az első bajnoki címet Los Angelesbe költözése óta, Chamberlain pedig azzal együtt is 24 ponttal és 29 lepattanóval zárt a párharcot lezáró ötödik meccsen, hogy törött kézzel játszott, és a párharc során nyújtott teljesítményéért megkapta a döntő MVP-díját is. A mez augusztus 31-ig megtekinthető Los Angelesben az aukciót is lefolytató Sotheby galériájában, licitálni augusztus 28-a és szeptember 27-e között lehet. Ez lehet minden idők legdrágább olyan emléktárgya, ami kikerül a piacra, és a legendás centerhez köthető, az eddigi rekordot egy újoncszezonjában viselt meze tartotta, ami idén júniusban 1,79 millió dollárért cserélt gazdát.

Maradjunk egy kicsit még a mezeknél, a Suns két új garnitúrát mutatott be az elmúlt nap során, amik a klasszikus sunburst-mezeket igyekeznek megidézni. A leírás szerint a lila és a fehér összeállításnál is az volt a cél, hogy ötvözzék a korai ’90-es évek mezeinek a stílusát a 2017-es mezeknél bevezetett dizájnelemekkel, és ezáltal keveredik a múlt iránti nosztalgia és az az izgalom, amit a jövő tartogat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus