Hírmorzsák 2023-08-08 (8:45)

Klay Thompson megbánta, hogy négy ujját mutogatta Devin Bookernek. Thompsont a fiatal önmagára emlékezteti Jordan Poole. Puerto Rico legyőzésével kezdte a felkészülést a Team USA. Cade Cunningham nemet mondott arra, hogy a világbajnoki keret tagja legyen. A Lakers továbbra is érdeklődik Christian Wood iránt, a Celtics Blake Griffin visszaigazolását fontolgatja. Wyc Grousbeck nem gondolkodik a Celtics eladásában. Jordan Miller two-way szerződést kapott a Clipperstől.

Klay Thompson a minap Paul George podcastjében vendégeskedett, ahol többek között a trash talk is szóba került, és példaként felmerült az az eset, ahol Thompson négy ujját mutogatta Devin Bookernek, utalva ezzel a négy bajnoki címére. Thompson visszagondolva nem elégedett azzal, hogy miként kezelte azt a helyzetet a csata hevében, mert nincs szüksége arra, hogy ilyesmit mutogasson, mivel mindenki tudja, hogy négyszeres bajnok. Akkoriban nem ment neki annyira a játék, és ezért bizonytalanná vált, de van annyira érett, hogy beismerje azt, hogy ezt egy gyenge pillanatában tette, és egyáltalán nem büszke erre. Thompson azt is megjegyezte, hogy nagyon tiszteli Bookert amiatt, hogy a Suns mellett akkor is kitartott, amikor újjáépültek, miközben arra ösztönözte őket, hogy nagyobb célokért küzdjenek, és eközben franchisejátékossá vált.

Thompson arra is kitért, hogy hatalmas megtiszteltetés lesz Chris Paullal egy csapatban játszani, ugyanakkor azt nagyon sajnálja, hogy Jordan Poole távozott, de sajnos ez is az üzlet része. Remek benyomást tett rá Poole munkamorálja, mert nem csupán azt látta, hogy 2/15-tel dob egy meccsen, hanem azt is, hogy utána miként dolgozik az edzőteremben, és sok dologban a fiatal önmagát látta benne. Poole örökké a Warriors történelmének a része lesz, amiért közreműködött a bajnoki cím visszaszerzésében, és biztos benne, hogy nagyszerű dolgokat fog mutatni Washingtonban.

Lejátszotta az első felkészülési meccsét a világbajnokságra készülő Team USA, Puerto Rico ellen nem ütköztek komolyabb ellenállásba és 117-74-re nyert az Egyesült Államok csapata. Anthony Edwards és a padról beszálló Cam Johnson is 15 ponttal vette ki a részét a sikerből, Jalen Brunson 11 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplázott, míg Tyrese Haliburton a 12 gólpasszával tűnt ki a mezőnyből. Az Egyesült Államok csapata még négyszer lép pályára a világbajnokság kezdete előtt, 12-én Szlovénia, 13-án Spanyolország, 18-án Görögország, 20-án Németország lesz az ellenfelük – az előbbi két meccset Malagában, az utóbbi kettőt Abu-Dzabiban rendezik meg.

Cade Cunningham az elmúlt napokban a Select Team színeiben segítette a Team USA felkészülését, ugyanakkor eredetileg az „A”-csapatba akarták őt behívni, csak erre nemet mondott. A The Athletic megkeresésére ezt meg is erősítette a Pistons tehetsége, és megjegyezte, hogy arra akart koncentrálni ezen a nyáron, hogy fizikálisan és mentálisan is készen álljon a következő szezonra. Nem akart úgy csatlakozni a válogatott keretéhez, hogy közben még rehabilitációra kell járnia, és nem tud teljes mértékben részt venni mindenben.

Dan Woike (LA Times) értesülései szerint a Lakers továbbra is érdeklődik Christian Wood iránt, noha csak a veterán minimumot tudják neki felajánlani. Los Angelesben még két szabad hely van a keretben, és az a csapat terve, hogy ebből az egyiket feltöltsék az edzőtábor kezdetéig.

Marc Stein (Substack) írt arról a legutóbbi hírlevelében, hogy a Celticsnél felmerült Blake Griffin visszaigazolásának a lehetősége, az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy a játékos mennyire szeretné folytatni az NBA-s pályafutását.

Wyc Grousbeck Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) adott exkluzív interjút, amiben elmondta, hogy nem is gondol arra, hogy eladja a Celtics-et, mivel kizárólag szerelemből, illetve szurkolói büszkeségből dolgozik a csapat sikereiért, és nem azért, hogy nagyobb árcetlit lehessen akasztani rájuk. A tulajdonost az új CBA-ről is kérdezték, ami kapcsán megjegyezte, hogy tagja volt annak a munkabizottságnak, amelyik kidolgozta azt, minden munkabizottságnak a tagja volt azóta, hogy a ligába került. A liga nem engedi, hogy véleményezze a CBA-t, de az egyértelmű, hogy all-int mondtak, rekordnagyságú szerződést adtak Jaylen Brownnak, és elég csak megnézni a fizetési listájukat az elkövetkező évekre. Lesznek majd büntetések a költekezésük miatt, úgyhogy majd ezt is figyelembe kell venniük a későbbiekben, de jelen pillanatban úgy vélik, hogy azt csinálják, ami a lehető legjobb számukra.

A Clippers bejelentette, hogy two-way szerződést adtak a drafton 48. helyen kiválasztott Jordan Millernek. Ezt követően már csak öt idén draftolt játékosnak nincs szerződése az NBA-s csapatával, de többüknél is elképzelhető, hogy máshol töltik a következő szezont: James Nnaji (2/31, Hornets), Tristan Vukcevics (2/42, Wizards), GG Jackson (2/45, Grizzlies), Mojave King (2/47, Pacers), Tarik Biberovic (2/56, Grizzlies).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus