Hírmorzsák 2023-08-10 (8:00)

Shawn Marion és Amar’e Stoudemire mezszámát is visszavonultatja a Suns. Josh Hart hosszabbít a Knicksnél. Derrick Jones Jr. a Mavericshez igazolt. Anthony Edwards pénzbüntetést kapott. Beno Udrih a Bucks, Steve Kerr fia a Warriors G Ligás csapatánál lesz vezetőedző.

A Suns bejelentette, hogy Shawn Marion és Amar’e Stoudemire a csapat legnagyobb elismerésében részesül, megkapják a Ring of Honor elismerést, és ennek keretében visszavonultatják Marion 31-es, illetve Stoudemire 32-es mezszámát is a következő szezon során. Marion 9 szezont játszott a Sunsban, ezalatt 18,4 pontot, 10 lepattanót, 1,9 labdaszerzést és 1,4 blokkolt dobást átlagolt, míg Stoudemire 8 szezon alatt 21,4 pontot, 8,9 lepattanót és 1,4 blokkot átlagolt a csapat színeiben. A csapat tulajdonosa, Mat Ishbia szerint Marion a sokoldalúságával megváltoztatta a sportágat, míg Stoudemire a liga történetének egyik legizgalmasabb játékosa volt. A tulajdonos hozzátette, hogy mindketten rengeteg szurkolót inspiráltak, és nélkülük nem lenne teljes a Ring of Honor társaság.

A Suns korábban Alvan Adams (33), Charles Barkley (34), Tom Chambers (24), Walter Davis (6), Connie Hawkins (42), Kevin Johnson (7), Dan Majerle (9), Steve Nash (13), Dick Van Arsdale (5) és Paul Westphal (44) mezszámát vonultatta vissza, és rajtuk kívül még Jerry Colangelo, Cotton Fitzsimmons, John MacLeod, Al McCoy és Joe Proski kapta meg a Ring of Honor elismerést. (Technikailag Nash, Barkley, Chambers és Majerle is „csak” a Ring of Honor elismerést kapta meg korábban, vagyis a számukat hordhatták mások ezt követően is, viszont az új tulajdonosi kör visszavonultatottnak tekinti a számaikat, míg a 6-os szám Bill Russell miatt is fel van vonva a csarnokukban – a szerk.)

Adrian Wojnarowski (ESPN) tegnap délután jelentette, hogy Josh Hart és a Knicks az utolsó simításokat végzik a játékos szerződéshosszabbításán, 4 évvel és 81 millió dollárral toldhatják meg az érvényben lévő megállapodást. Hart hivatalosan a mai naptól kezdve írhat alá szerződéshosszabbítást, és várhatóan ezt meg is fogja tenni, majd ezt követően folytatja a világbajnoki felkészülést az Egyesült Államok válogatottjával. Hart pihentetés címszóval kihagyta a Team USA első, Puerto Rico elleni felkészülési meccsét, ugyanakkor minden bizonnyal azért ültették valójában, hogy ne sérüljön meg azt megelőzően, hogy új szerződést ír alá.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla először, hogy Derrick Jones Jr. a következő szezonban a Mavericks játékosa lesz, a megállapodás teljesen garantált. Az egyelőre nem ismert, hogy mekkora összegért írt alá Jones, de érdemes megjegyezni, hogy a Mavericks még nem használta fel a 8,4 millió dolláros MLE-jét és a 4,5 milliós kétévenkénti kivételét sem.

Az NBA 50,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki Anthony Edwardsra, amiért a rájátszás első körében a Timberwolves kiesése után dühében elhajított egy összehajtható széket, és az elért két embert is. Az NBA azt követően döntött a büntetés mértékéről, hogy a múlt hónapban beszüntették a rendőrségi nyomozást az ügyben. A liga közleményében Joe Dumars felelőtlennek nevezte Edwards tettét, emiatt kapta a büntetését.

Két érdekes vezetőedzői kinevezés is történt a G Ligában az elmúlt napsorán. A Bucks partnercsapata, a Wisconsin Herd bejelentette, hogy az NBA-ben játékosként 13 szezont lehúzó Beno Udrih irányítja a csapatot a innentől – az egykori irányító a Hawks játékosmegfigyelője volt az elmúlt idényben. A Warriors partnere, a Santa Cruz Warriors Steve Kerr fiát, Nicholas Kerrt nevezte ki vezetőedzőnek, miután az elmúlt két szezon során segédedzőként segítette a G Ligás csapatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus