Hírmorzsák 2023-08-24 (8:00)

Felgyorsulhatnak az egyeztetések Lillard kapcsán a Blazers és a Heat között. A load managementet kritizálta Bam Adebayo, Steph Curry szerint erről nem a játékosok döntenek, hanem a csapatok. Michael Jordan szerint Magic Johnson az NBA történetének legjobb irányítója, Curry pedig a legjobb dobója. Erik Spoelstra Dwyane Wade-et látja Anthony Edwardsben. Megtartotta első és egyetlen edzését a vb-meccseknek otthont adó arénában a Team USA. Nagy ajánlaton gondolkodott Austin Reaves esetében a Spurs. Hawaiin segít a Clippers. Klasszikus mezt mutatott be a Hornets.

Hamarosan felgyorsulhatnak a Portland Trail Blazers és a Miami Heat közötti tárgyalások - így látják a helyzetet közelről figyelők a Miami Herald szerint. Állítólag az utóbbi közel két hónapban minimális volt a kommunikáció a felek között, a Heatnél tudják, hogy Lillard hozzájuk szeretne kerülni, a Portland viszont nem siet a cserével - Joe Cronin GM azt mondta, hogy hónapokba is telhet, mire megtörténik az üzlet. Ezzel együtt az edzőtábor kezdetének közeledte már kezd nyomást gyakorolni az érintettekre, többen Portlandben is úgy látják, hogy mondjuk az előszezont már nem kéne Lillarddel megkezdeni, mert az negatívan befolyásolhatja csapat munkáját és az egész idényüket.

A load managementet kritizálta Bam Adebayo: a Heat centere úgy fogalmazott, hogy őt "zavarja" az, hogy mások erre hivatkozva "csak úgy" kiülik a meccseket. Mint mondta, sokan fizetnek azért, hogy őket lássák játszani, szegényebb szülők a gyerekük kívánságát szeretnék teljesíteni ezzel, majd pont azok ülnek kényelmesen a kispadon utcai ruhában, akikért kiadták a pénzüket. Emlékszik, hogy annak idején ő maga is az utolsó összespórolt dollárjait költötte el arra, hogy élőben láthassa játszani Kobe Bryantet, és tudja, hogy sok más gyerek van ezzel ugyanígy. 

A témával kapcsolatban egyébként Steph Curry is megszólalt, aki szerint egy dolgot érdemes tisztázni: ez általában nem úgy működik, hogy a játékos odamegy a stábhoz és azt mondja, hogy ma nem játszik, mert inkább load managementelni szeretne - éppen fordítva, a tudományos indokokra hivatkozó stáb mondja azt a játékosnak, hogy ma nem játszol. 

Ha már Curry: a GSW szupersztárja nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte a "Ki a minden idők legjobb irányítója?" kérdésre közte és Magic Johnson között kell választani. Erre reagált most Michael Jordan, aki azt mondta, hogy nem ért egyet Curryvel, szerinte egyértelműen Magic a legjobb, és bár Curry közel van hozzá, de nincs előtte - viszont bár Johnson a liga történetének legjobb irányítója, Curry a liga történetének legjobb dobója, méghozzá nem is kevéssel. Hozzátette, hogy meg kéne határozni, hogy pontosan mit is értünk irányítómunka alatt, de szerinte azt, amit Magic Johnson csinált.

Szerda este megvolt a Team USA első edzése a pénteken induló világbajnokság helyszínén, a Mall of Asia Arenában. Az amerikai válogatott minden mérkőzését itt játssza majd a torna során, kezdve a szombati, Új-Zéland elleni összecsapással. Steve Kerr szövetségi kapitány szerint nagyon hasznos volt, hogy kicsit megszokhatták a környezetet, kipróbálhatták a gyűrűket, a palánkokat, és Austin Reaves is ezt emelte ki. A csapatnak ez volt az első és egyetlen edzése ebben a csarnokban, ugyanis a meccsek előtti felkészüléshez minden biztosított a hotelükben, így a torna során ott fognak edzeni.

A válogatott vezére a felkészülési meccsek során egyébként Anthony Edwards volt, tőle várhatjuk az igazi sztárszerepet majd a vb-n, és a Heat vezetőedzője, a Team USA segédedzője, Erik Spoelstra is nagyon dicsérte a Minnesota játékosát. Úgy fogalmazott, hogy ahogy Edwards mozog, ahogy támad, ahogy tüzeli a közönséget, abba nehéz nem belelátni Dwyane Wade-et, és néha úgy érzi magát, mintha visszamenne az időben, pedig ő nem az a típus, aki egymáshoz hasonlítgatja a játékosokat. Ő mondta is ezt Edwardsnak: a fiatal Wade karakterét látja benne.

Sajtóértesülések szerint a San Antonio Spurs két ajánlaton is erősen gondolkodott Austin Reavesszel kapcsolatban: három évre 60, négy évre pedig közel 100 millió dollárt akart adni a játékosnak. Reaves végül négy évre 54 millióért maradt a Lakers játékosa, de a megbecsültsége elég magas jelenleg a ligában, a válogatottnál pedig tovább emelhet majd az ázsióján.

Jótékonysági célt szolgál majd a Los Angeles Clippers Hawaiin: az együttes Mauin játssza első előszezon-meccsét a Utah Jazz ellen, előtte az egész hetet ott tölti majd, a találkozó bevételét pedig a helyi tűzvész által okozott károk kezelésére fordítják - mint ismert, 115 ember hunyt el a katasztrófa során, és ez volt az USA történetének egyik leghalálosabb tűzvésze. A Clippers segít a helyreállítási munkálatokban és egy iskola renoválásában.

Lekerült a waiverről az OKC által pár napja kitett Osman Garuba, mostantól szabadon igazolható - ugyanígy járt TyTy Washington, Olivier Sarr viszont aláírt a csapattal egy two-way szerződést.

Sikeres volt Montrezl Harrell térdműtéte: az ACL-szakadást szenvedő magasembert megtartotta a Sixers és nem is tervez túladni rajta, pedig a műtét miatt jó eséllyel a teljes szezont kihagyja majd.

Új mezt mutatott be a Charlotte Hornets: egy Classic Edition szereléssel tiszteleg a klub ebben a szezonban a franchise 35. évfordulója előtt. A mez azt a dizájnt tükrözi majd, ami 1997 és 2002 között jellemezte a gárdát. A bejelentés szerint nyolc hazai mérkőzésen játszik majd ebben a társaság.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus