Hírmorzsák 2023-08-26 (8:30)

Megkezdődött a világbajnokság. Evan Fournier őszintén értékelt a Kanada elleni vereség után. Karl-Anthony Towns világbajnoki rekord 38,115 néző előtt játszhatott. Megsérült Franz Wagner bokája. Steve Kerr szerint nincs egyértelmű favoritja a világbajnokságnak. Egy születési rendellenesség okozhatta Bronny James szívmegállását. Az Amazon részesedést vásárolna az ESPN-ben.

Tegnap kezdetét vette a 2023-as férfi kosárlabda-világbajnokság – az első játéknap összefoglalóját ide kattintva olvashatjátok.

A játéknap során a legnagyobb meglepetést talán az okozta, hogy Kanada mekkora különbséggel győzte le Franciaországot, a gyengébb kezdés ellenére is 95-65-ös sikert arattak. A kanadaiak legjobbja 27 ponttal, 13 lepattanóval és 6 gólpasszal Shai Gilgeous-Alexander volt, és a hátvéd úgy foglalta össze a történteket, hogy nem úgy kezdtek, ahogy szerettek volna, kicsit lassabban indultak be, de elég hamar sikerült rákapcsolniuk. A vesztes oldalról Evan Fournier nem köntörfalazott, szerinte Kanada szétrúgta a seggüket, fizikálisak voltak velük szemben, és elvették tőlük a játékaikat. Ellenfelük rájuk tudta erőltetni, hogy a francia csapat olyasmiket csináljon, amiket nem akarnak. A meccs elején még tudtak pontot szerezni, és akkor a védekezésük is működött még, a második negyedben viszont elindultak a lejtőn. Gratulál ellenfelüknek, nagyszerűen játszottak.

Karl-Anthony Towns vezetésével a Dominikai Köztársaság válogatottja is győzelemmel kezdte a tornát, 87-81-re nyertek az egyik házigazda szerepét betöltő Fülöp-szigetek ellen. A 26 pontig és 10 lepattanóig jutó magasember nem tudott elmenni szó nélkül amellett, hogy a vb-k történetében rekordot jelentő 38,115 néző előtt léphetett pályára, elképesztőnek találta ezt, mert sosem tapasztalt ehhez hasonlót. Nem véletlenül mondogatta mindenkinek, hogy mennyire szeretne eljutni a világbajnokságra, nagyon jól érzi magát, mert a szurkolók hihetetlenek.

Németország egy másik házigazda, Japán ellen kezdte meg a világbajnokságot, és magabiztos, 81-63-as győzelmet arattak. Mégsem lehet teljes a németek öröme, ugyanis szűk öt perccel a mérkőzés vége előtt Franz Wagner bokasérülést szenvedett, ami miatt nem tudta folytatni a játékot. A Német Kosárlabda Szövetség a meccs utáni közleményében annyit írt, hogy zajlik még a játékos felülvizsgálása, és pontos diagnózis még nincs is, a státusza jelenleg day-to-day. Gordon Herbert szövetségi kapitány elmondása alapján valószínűleg ficamról van szó, de a pontos diagnózis felállításához MRI-re küldik a játékost. A fiatalabbik Wagner-fivér vasárnap ünnepli majd a 22. születésnapját, az ugyanakkor kérdéses, hogy ezt a pályán teheti-e, vagy ki kell ülnie az Ausztrália elleni összecsapást.

Az Egyesült Államok válogatottja is megkezdi a világbajnokságot a mai nap folyamán, és Steve Kerr edzőt megkérdezték, hogy miként vélekedik arról, hogy a fogadóirodáknál a Team USA a favorit a végső győzelemre. Kerr kiemelte, hogy legutóbb is csak hetedik helyen zártak a világbajnokságon, akkor két meccset is veszítettek. Tudják is, hogy milyen nehéz nyerni, és már nem az a helyzet, mint 1992-ben volt. Talán ők az egyik esélyesek, de érzése szerint nincs egy egyértelmű favorit, sok csapatnak lehet esélye a végső sikerre. Azt szereti, hogy a játékosai miként játszanak együtt, ahogyan járatják a labdát, és mennyi energiát visznek fel a pályára. Minden edzésen látszódik rajtuk az elkötelezettség, keményen odateszik magukat, és nagyszerű őket edzeni, minden nap lenyűgözi őt, hogy mit lát a csapattól, ezért gondolja azt, hogy lehet esélyük.

A James-család szóvivője közleményt adott ki, ami alapján LeBron James fia, Bronny James hamarosan visszatérhet a pályára azt követően, hogy július 24-én edzés közben megállt a szíve. Az orvosok arra is rájöttek, hogy feltételezhetően egy születési rendellenesség okozta a szívmegállást, ugyanakkor úgy tűnik, hogy ez orvosolható, és ezt meg is fogják tenni. Nagyon magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy Bronny James hamar fel fog épülni, és ismét visszatérhet a pályára.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója még a múlt hónapban beszélt arról, hogy eladhatják az ESPN egy részét, és azt követően lehetett hallani az Apple és a Verizon érdeklődéséről is, és a legfrissebb hírek alapján az Amazon is nyitott lenne arra, hogy részesedést szerezzen az ESPN-ben. A Disney egy stratégiai partnert keres, mert szeretnének kezdeni valamit azzal a trenddel, hogy egyre kevesebb háztartásba jut el a csatorna lineárisan, és ezért egy új előfizetéses programban gondolkodnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus