Hírmorzsák 2023-09-05 (9:15)

Borisa Simanics elvesztette egyik veséjét egy könyökös miatt. Jaren Jackson Jr. tudja, hogy okosabbnak kell lennie. Simone Fontecchio úgy gondolja, hogy pontok nélkül is képes segíteni az olaszokat. Amir Coffey-t rejtett lőfegyver viselésével és töltött lőfegyver viselésével vádolják. Várhatóan Kawhi Leonard és Paul George is teljesen egészségesen kezdi az előszezont. Russell Westbrook és Mason Plumlee is nagyobb fizetést kaphatott volna más csapattól. A Kingsnél öt center küzd két helyért.

Tegnap szünnap volt a világbajnokságon, viszont érkezett egy rossz hír a szerbek játékosáról, Borisa Simanicsról, aki a Dél-Szudán elleni összecsapáson kapott egy könyököst, majd zuhant a padlóra fájdalmában. A játékost meg kellett műteni, ugyanakkor a beavatkozás során komplikációk léptek fel, ezért egy második műtétre is szükség volt, és ki kellett operálni az egyik veséjét. Simanicsot Nuni Omot könyöke találta el, aki a fejlemények hallatán nyilvánosan bocsánatot kért, és hangsúlyozta, hogy nem állt szándékában piszkos játékot végrehajtani. Reméli, hogy gyorsan felépül, ezért belefoglalja a nevét az imáiba is. Nem egy alattomos játékos, sosem volt az, és a szíve legmélyéből bocsánatot kér mindenkitől, legfőképp a játékostól.

Jaren Jackson Jr. számára eddig felemásan alakul a világbajnokság, az Egyesült Államok eddigi öt meccséből háromszor is faultgondjai voltak. A magasember elmondta ezzel kapcsolatban, hogy mások itt a szabályok, és más az, amit megfújnak a bírók. Alapvetően fizikálisabban lehet játszani, de bizonyos esetekben ez nem érvényes, ezért nagyon óvatosnak és okosnak kell lennie, meg kell értenie azt, hogy mennyire értékes a jelenléte a pályán.

Az Egyesült Államok Olaszország ellen mérkőzik meg a negyeddöntőben, és a tornán 18,4 pontot átlagoló Simone Fontecchio azt emelte ki, hogy sokféleképpen tudja segíteni a csapatát. Már attól nagyon boldog, ha valóban képes segíteni, akár akkor is, ha nem szerez pontot, tud a védekezésével, a lepattanózásával és a passzjátékával is segíteni. A csapatnak nincs arra szüksége, hogy 30 pontot dobjon, de ha így alakul, akkor igazán boldog. A szerbek elleni meccs (ahol 30 pontot dobott – a szerk.) válogatott pályafutása egyik legemlékezetesebb estéje volt.

egy hónappal ezelőtt már lehetett arról hallani, hogy letartóztatták Amir Coffey-t, amiért egy közúti ellenőrzés során fegyvert rejtegetett a járműben. A Clippers játékosa ellen két vádpontot állapítottak meg, egyrészt rejtett lőfegyver viselése, másrészt töltött lőfegyver viselése miatt kell bíróság elé állnia – várhatóan valamikor ebben a hónapban tárgyalják az ügyét.

Tyronn Lue a minap Chris Haynes (B/R) és Marc Stein (Substack) közös podcastjében vendégszerepelt, és többek között azt is megosztotta, hogy jelenleg úgy néz ki, hogy az edzőtábor kezdetére Kawhi Leonard és Paul George is 100 százalékos állapotban lesz, és pontosan erre van szükségük. Abban a szerencsétlen helyzetben voltak, hogy az elmúlt három évben a két legjobb játékosuknak nem volt egyszerre egy teljesen egészséges szezonja, és ez nagyon nehéz helyzet volt a csapat számára. Jelenleg úgy terveznek, hogy nem is nagyon fognak pihentetni a szezon közben, nagyobb tiszteletet tanúsítanak az alapszakasz irányába, és meg fogják adni azt a szurkolóiknak, amit látni akarnak: keményen fognak játszani és pályára teszik a legjobbjaikat, amire idén készen is állnak a játékosaik.

Lue azt is elárulta, hogy Russell Westbrook és Mason Plumlee is kaphatott volna nagyobb fizetést máshol, de mindkettejüknek tetszik az, hogy mit csinálnak a Clippersnél, és ez sokat elmond arról is, hogy mit próbál felépíteni a csapat.

Jason Anderson (Sacramento Bee) hívta fel arra a figyelmet, hogy a Kingsnél milyen sok centernek van jelenleg szerződése, miután JaVale McGee is aláírt a csapathoz. A veterán magasember mellett Alex Len, Nerlens Noel, Neemias Queta és Skal Labissiere is rendelkezik valamilyen megállapodással a csapatnál, várhatóan viszont várhatóan csak ketten maradnak hosszabb távon is a csapatnál, hogy Domantas Sabonis cseréi lehessenek. Labissiere esetében az az általános várakozás, hogy végül a G Ligában fog kikötni, míg Len helye amiatt biztosnak tűnik a csapatnál, hogy teljesen garantált a szerződése – utóbbi igaz McGee esetében is, bár az ő helye ettől függetlenül kevésbé tűnik biztosnak, mint posztriválisáé. Queta a nyáron írt alá egy 2 éves, 4,2 millió dolláros megállapodást, de az első éve csak 250,000 dollárig garantált, a második pedig egyáltalán nem az. Noel szerződése jelenleg 300,000 dollárig garantált, viszont ha az alapszakasz kezdetén is a keret tagja lesz, a garantált összeg a szerződéséből megduplázódik.

Michael Scotto (HoopsHype) számolt be róla, hogy Javonte Cooke Exhibit 10 megállapodást írt alá a Timberwolvesnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus