Hírmorzsák 2023-09-17 (9:15)

Őrizetbe vették Koby Altmant, a Cavs elnökét. Queta a Bostonban, Ibaka a Bayernben, Lin marad Tajvanon. Markieff Morrist visszaigazolta a Dallas. JO kiakadt a Pacersre. LMA szívesne dolgozna a Spursnek. Egyelőre telitalálat a Suns tévés megoldása. Kerr dicsérte Mikal Bridgest és Cam Johnsont. Duren kezdhet a Pistonsban. A Bologna kirúgta Scariolót és Banchit igazolta le a helyére. Doncic egy tavon rendezett 3X3 tornát. Petíció indult Kobe és Gigi Bryant falfestményének megmentésére. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy őrizetbe vették Koby Altmant, a Cleveland Cavaliers szakmai elnökét. Altman autóját péntek este állította meg az autópálya-rendőrség, mivel többször is indokolatlanul váltott sávot, majd mivel a járőr valamilyen szer hatását érzékelte a viselkedésén, őrizetbe vette - a szonda megfújását Altman udvariasan, de visszautasította, ugyanakkor együttműködött a hatósággal. Mivel nem fújt szondát, így egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől került vezetésre alkalmatlan állapotba. A Cavaliers közleményében annyit írt, hogy egyelőre nincs elegendő információjuk, később nyilatkoznak az ügyben. 

A Dallas Mavericks visszaigazolta Markieff Morrist, de továbbra is kérdéses, hogy milyen szerepet fog kapni a csapatban, mivel az offszezonban magas posztokra érkezett Grant Williams és Richaun Holmes, illetve draftolták Dereck Lively II-t és Maxence Prospert is. Neemias Queta two-way szerződést írt alá a Boston Celtics-szel - a 213 centis portugál center első két NBA-szezonját a Kingsnél töltötte. Serge Ibaka elhagyja az NBA-t, és az Euroligás Bayern Münchenhez igazol. A Bayernt a Real Madrid korábbi mestere, Pablo Laso irányítja, akivel Ibaka még az NBA-s évek előtt dolgozott együtt. A 26 éves ausztrál Dejan Vasiljevic a Wizards edzőtáborába kapott meghívást, miután jól teljesített a gárda Summer League csapatában. Jeremy Lin Tajvanon belül váltott klubot, a New Taipei Kingshez igazol. A csapat korábbi játékosa, Ben Uzoh csatlakozott a Raptorshoz scoutként. 

A korábbi többszörös All-Star, Jermaine O’Neal Instáján fakadt ki egykori klubja, az Indiana Pacers vezetősége ellen. A Pacers nemrég bejelentette, hogy Buddy Hield 24-esről 7-es mezre vált, ami a szurkolók körében sem aratott osztatlan sikert, mivel azt O’Neal nyolc éven keresztül viselte. O’Neal azt írta, hogy szereti Hieldet és nem ellene akar felszólalni, hanem egyszerűen fájó és zavaró azt látni, hogy más csapatok folyamatosan ünneplik és elismerik korábbi játékosaikat, akik a pályán és azon kívül is a franchise legjobbjai voltak, miközben a Pacers nem ezt teszi. 

LaMarcus Aldridge szívesen csatlakozna a San Antonio Spurs edzői stábjához - egy Spurs-drukker X-én kérdezett rá erre, LMA pedig egy “Igen”-nel felelt. Aldridge 2015 és 2021 között erősítette a San Antoniót, és a felvetésben van logika, hiszen mentorálhatná Victor Wembanyamát. 

Brian Windhorst (ESPN) írta meg, hogy a Phoenix Suns ingyen tévéantennákat osztogatott a drukkerek között, és a program annyira sikeres volt, hogy elfogyott a berendelt készlet. A Suns tulajdonosa, Mat Ishbia korábban úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg kábeltévés szerződését a csődközeli állapotban lévő Bally Sports-szal, inkább hagyományos, földfelszíni műsorszórás keretében lehet majd nézni a meccseket. Windhorst megjegyezte, hogy a kábeltévés deal nélkül több tízmillió dollárt veszít ugyan a klub, de Ishbia szerint ezt ellensúlyozni tudja, hogy Arizonában megháromszorozzák azon háztartások számát, ahol nézhetőek lesznek a mérkőzések, ez pedig hosszú távon kamatozhat. 

Brian Lewis (NY Post) arról írt, hogy Mikal Bridges vébén mutatott teljesítménye igazolhatja, hogy a Nets miért szánja őt a gárda vezérének. Az újságírónak Steve Kerr dicsérte Bridgest és Cameron Johnsont: a GSW edzőjeként mint ellenfél már találkozott velük, de amikor együtt dolgoztak, az is kiderült, hogy mindketten nagyon érettek és valami hűvös nyugalom árad mindkettejükből. Abszolút modern játékosok, akik bedobják a hármast, jól védekeznek, magasak és atletikusak. 

Keith Langlois (NBA.com) szerint Jalen Duren a legesélyesebb, hogy a Pistons kezdőcentere legyen. Tavaly a liga legfiatalabb játékosa volt, de így vezette az újoncoknál a lepattanózást, támadópattanózást és zsákolásokat, ráadásul nyáron a Select Teamben is sok tapasztalatot gyűjtött. Duren elmondta, hogy az előző évben csak kapkodta a fejét, hiszen új ligába került, ahol teljesen más a játék, mostanra viszont szépen kezd letisztulni számára, hogyan is működik a játék az NBA-ben. 

A Virtus Bologna azonnali hatállyal kirúgta Sergio Scariolót, miután egy sajtótájékoztatón kritizálta a klubvezetést. A “civilben” a spanyol válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Scariolo kirúgását elítélte az Euroliga vezetőedzőit tömörítő szervezet, amely úgy fogalmazott, hogy minden klubnak szíve joga változtatni, de ebben a helyzetben arról van szó, hogy méltatlanul bánnak a világ egyik legjobb edzőjével. Az edzői szakszervezet véleményét támasztja alá, hogy a Bologna villámgyorsan leigazolta Luca Banchit, aki a lett válogatottat 5. helyig vitte a vébén és megkapta a legjobb edzőnek járó díjat. 

Luka Doncic Szlovéniában, a Bledi-tavon rendezett 3X3-tornát - és ezt szó szerint kell érteni, ugyanis szponzorai, az NBA és a FIBA egy komplett úszó kosárpályát telepített a tóra. Az esemény egyik apropója, hogy előző nap dobták piacra a Jordan Luka 2 “Lake Bled” változatát. 

Végül pedig egy petíció maradt, amit Vanessa Bryant is biztosított a támogatásáról. Egy helyi művész, Sloe Motions a Lakers arénájának közelében készítette el anno Kobe és Gigi Bryant híres kültéri falfestményét még 2020 január végén, a halálos balesetet követő napokban, most viszont az épületben működő fitneszklubot értesítette a ház tulajdonosa, hogy szeptember 30-ig újrafestené a kültéri falakat, mivel reklámtáblákat akar elhelyezni. Ez ellen indult online petíció, amihez ide kattintva lehet csatlakozni. 

Legfrissebb hírlevelünkről kiderül, hogy az új Wemby borzolja az amerikai kedélyeket - jövőre jön hozzánk a Harlem - Dallasban megkérték Doncic-ot, hogy nőjön fel - hogyan használja Brownt a Boston? - így érkeztek haza a szerbek, a lettek és a németek - pazar, 6 órás videó készült Európa kosárfővárosairól - a német és a szerb kosárlabda kapcsolódási pontjai. A hírlevél ide kattintva olvasható.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus