Hírmorzsák 2023-09-21 (7:30)

Buddy Hield nem elégedett a Pacers ajánlatával, inkább elcserélheti őt az Indiana. Austin Rivers bejelentkezett a Boston Celticsnél. Malcolm Brogdon nem vállalta a műtétet, nem jó a kapcsolata a Celticsszel. A Chicago Bulls szeretné elcserélni Zach LaVine-t, és megszerezni Damian Lillardöt. Chauncey Billups szerint a Lillard-ügy jelentősen megnehezíti a dolgát, de szerinte a játékost is megviseli, mert tőle nagyon távol áll mindenféle dráma. Ben Simmons szerint ő most teljesen egészséges, és újra All-Star lenne. Megsérült Alekszej Pokusevski bokája, hat hétre kidőlt, lemarad a szezonrajtról. Több MVP-jelölt is elérhető lehet a következő időszakban.

Elcserélheti Buddy Hieldet az Indiana Pacers: Shams Charania értesülései szerint a felek között elakadtak a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalások, mert állítólag a Pacers ajánlatából Hield nem érezte azt, hogy igazán akarja őt a klub. Nem jutottak egyezségre, így az elcserélés lesz a következő opció: a 30 éves hátvéd, aki az utóbbi öt évben a legtöbb triplát dobta be a ligában, egy 19,2 milliós lejáró szerződésen van, és komoly kereslet lehet iránta, hiszen szinte mindenkinek segítséget tudna nyújtani. Hieldet 2022-ben, a trade deadline előtt szerezte meg Tyrese Haliburtonnel együtt Sacramentóból az Indy, de tavaly már Myles Turnerrel összecsomagolva kis híján elcserélte Los Angelesbe - másfél év alatt 17 pontot átlagolt 41%-os triplázással a Pacersnél, de a klub vezetősége szerint még "meg kell határoznia a pozícióját" a csapatban, ezért nem ajánlottak neki igazán hosszú szerződést

Austin Riversszel erősítheti meg hátvédrotációját a Boston Celtics - erről maga a játékos beszélt egy podcastben. Rivers azt mondta, hogy felhívta Brad Stevenst, jót beszélgettek pár nappal ezelőtt, és elmondta neki, hogy szeretne a csapat tagja lenni - Marcus Smart elcserélése miatt kicsit lyukas még ez a poszt a Celticsnél, ezt a lehetőséget látta meg ő is.

Szintén a Bostonhoz kapcsolódik, hogy Malcolm Brogdon nem vállalta be a könyökműtétet a nyár során, így pedig nem biztos, hogy egészséges lesz a szezon kezdetén - továbbra sem tökéletes a kapcsolata a klubbal, de nem biztos, hogy az esetleges Portlandbe cserélése miatt romlott ez meg, erről írt Ramona Shelbourne. Zach Lowe szerint egyébként Al Horford és Kristaps Porzingis kezd majd, és Robert Williams III a kispadról érkezik, a támadójáték pedig még többször folyik majd át Jayson Tatumon, még többször kell neki neki a kezébe venni a labdát és irányítani, szervezni - a játékos Paul Pierce-szel edzett többször is a nyár folyamán, tanácsokat kapott a klublegendától.

A Chicago Bulls szeretne cserélni Damian Lillardért - mondja saját forrásaira hivatkozva Kyle Neubeck, a PHLY Sports újságírója. Ő úgy hallja, hogy a Bulls Zach LaVine-t boltolná el, és egy többcsapatos csere keretein belül szeretné megszerezni Lillardöt, bár azt ő is elismeri, hogy a Blazers jelenlegi sztárja aligha lenne boldog Chicagóban. Az értesülést megerősítette Derek Bodner is, hozzátéve, hogy ő úgy tudja, hogy több csapat is blöffnek tekinti Lillard azon kérését, mely szerint csak Miamiban szeretne játszani, és máshonnan úgyis elcseréltetné magát. Állítólag a Chicago vezetősége lassan elkezdhet aggódni az állása miatt, és ezt az érintettek tudják is, ezért szeretnének nagyot húzni még úgy is, hogy jelentős árat kell fizetniük érte.

A Lillard miatt kialakult helyzetről beszélt az NBA.comnak Chauncey Billups, a Blazers vezetőedzője. Mint mondta, így nehéz és bizonytalan tervezni, ugyanis a játékos 2 hónapja kért cserét, de azóta igazából semmi sem történt, az edzőtábor pedig 2 hét múlva kezdődik, és nem igazán látja, hogy milyen lesz a kerete, mit építsen fel, kire hogyan számítson majd a szezon során. Annyit tett hozzá, hogy neki erre nincs hatása, nem tud mit tenni az ügyben, csak arra koncentrálhat, hogy azzal foglalkozik, aki biztosan ott lesz - izgatott Shaedon Sharpe fejlődése miatt, és hogy az újonc Scoot Henderson, valamint Anfernee Simons hogyan teljesít majd, nekik kell segítenie, őket kell fejlesztenie. Billups egyébként azt is kimondta, hogy szerinte ez az egész ügy megviseli Lillardöt, mert ő egyáltalán nem ilyen személyiség, távol áll tőle minden dráma, de most egy elágazáshoz érkezett, és arra indul, amerre szerinte jobb lesz neki és a családjának, amit tiszteletben kell tartani.

Adrian Wojnarowski szerint a ligában többen is úgy számolnak, hogy MVP-kaliberű játékosok válhatnak elérhetővé a most következő szezon alatt, vagy közvetlenül utána. Giannis Antetokounmpo már kifejezte elégedetlenségét Milwaukee-ban, de Joel Embiid is azzá válhat Philadelphiában, Luka Doncic pedig Dallasban, így Wojnarowski szerint a klubok ezt is mérlegelik Lillarddel kapcsolatban - úgy számolnak, hogy lehet fiatalabb, értékesebb csereopciójuk is az irányítónál akár már a most következő szezonban, akár jövő nyáron.

Ben Simmons szerint ő tartozik a szurkolóknak és mindenkinek azzal, hogy újra All-Star formában legyen - mint mondta, ő oda tartozik, ezen a szinten van a helye, volt már itt korábban, és most azért dolgozik, azért dolgozott egész nyáron, hogy elérje ezt a szintet. Állítása szerint most teljesen egészségesnek érzi magát, és arra számít, hogy ez lesz az igazi "visszatérő" éve, amellyel újra ott lehet a liga sztárjai között.

Simmons klubja, a Brooklyn Nets egyébként leigazolt két hátvédet: Jordan Hall és Keifer Sykes is szabadügynökként érkezik, velük együtt már 20 játékos szerepel a bővített keretben - 21 fő lehet ott az edzőtáborban, ebbe kerültek most be ők is. 

Megsérült Alekszej Pokusevski: a Thunder játékosa kedden, edzés közben kifordította a bokáját, és a sérülés nem is akármilyen. A klub tájékoztatása szerint hat hét múlva vizsgálják meg újra (!), vagyis kihagyja az edzőtábort, az előszezont, és az alapszakasz kezdetét is, a többit majd meglátjuk. Pokusevskinek eddig nincs szerencséje a sérülésekkel, tavaly csak a szezon harmadát tölthette a pályán egy lábtörés és egy kartörés miatt, ráadásul ez már a negyedik szezonja lesz, és Chet Holmgren visszatérésével magas poszton amúgy is nagyon bizonyítania kell, hogy komoly helye van a rotációban - ez a kiesés megint jelentősen megnehezíti a dolgát.

A Kings leigazolja Chance Comanche-ot - írja a Sacramento Bee. A magasember tavaly a Sacto G-League-csapatában játszott, méghozzá elég jól, de nem fiatal már, a 2017-es draftra jelentkezett, amelyen nem kelt el.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus