Hírmorzsák 2023-10-15 (9:30)

Cameron Johnson visszatérését nem fogja elsietni a Nets, Dennis Smith Jr. legalább egy hetet kihagy. Draymond Green állapotát hétfőn vizsgálják felül. Naji Marshall térdsérülést szenvedett. Keldon Johnson a combhajlítójával, Jaden McDaniels a vádlijával küzd. Jeff Van Gundy a Celticsnél lesz tanácsadó. James Harden kiülte a 76ers játékosai között rendezett meccset. Keretet szűkített a Mavericks, a Heat és a Bulls is.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Jacque Vaughn elmondta, hogy a Netsnél egyetlen kirakósnak kell még a helyére kerülnie, méghozzá a sérüléssel küzdő Cameron Johnsonnak. Úgy véli, hogy javul a combhajlítójával bajlódó játékos állapota, és talán valamikor a héten csatlakozhat is a közös edzésekhez, abban viszont nem biztos, hogy játszani fog az előszezonban. Nagyon óvatos lesz vele, mert inkább szeretné őt az alapszakasz kezdetén egészségesnek tudni, mintsem elsietni a visszatérését csak azért, hogy az előszezonban pályára lépjen. Egyelőre nem mutatkozott visszaesés az állapotában, jó irányba halad Johnson. Vaughn azt is elmondta, hogy Dennis Smith Jr. szolgálataira legalább egy héten át nem számíthatnak, miután kificamodott a bal bokája. Úgy néz ki, hogy a csont is zúzódott, ugyanakkor szerencsére eddig minden jel arra utal, hogy a szalagok nem sérültek a bokájában.

Shayna Rubin (The San José Mercury News) értesülései szerint Draymond Green állapotát hétfőn vizsgálják felül, és amennyiben pozitív visszajelzést kap a Warriors, még az is elképzelhető, hogy az előszezonban pályára fog lépni. Green szeptember legvégén sérült meg egy edzőmeccs közben, és akkor arról szóltak a hírek, hogy 4-6 hetet is kihagyhat akár.

Naji Marshall ma hajnalban szenvedett térdsérülést, miután rosszul fogott talajt egy blokkolási kísérlet után. A játékos tolókocsiban hagyta el a játékteret, ugyanakkor Willie Green elmondása alapján rendben lesz, bár a biztonság kedvéért elküldik MRI-re.

A Spursnél Keldon Johnson kihagyta az elmúlt két meccset a fájós combhajlítója miatt, ugyanakkor Tom Orsborn (The San Antonio Express-News) értesülései szerint a csapat inkább csak elővigyázatos. Johnson az edzéseken a csapattal készül, és Doug McDermott szerint nem éri őket hátrány amiatt, hogy most nem játszik, mert pontosan tudják, hogy mire képes csapattársuk, és majd játszani is fog, amikor a teste készen áll erre. Ugyanúgy agresszív lesz, támadni fogja a gyűrűt, a dobása is jól néz ki, és emellett remek vezető is az öltözőben.

A Timberwolvesnál Jaden McDaniels nem egészséges, neki a vádlija rándult meg, ezért nem tudott edzeni a héten. Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint legközelebb az alapszakasz kezdete környékén vizsgálhatják felül az állapotát, vagyis jelen állás szerint az is kérdéses, hogy az idénynyitón pályán lehet-e. McDaniels más miatt is sűrű napok elé néz, október 23-a a határideje annak, hogy idő előtt meghosszabbítsák az újoncszerződését – ha ez nem történik meg, akkor 2024 nyarán korlátozott szabadügynök lesz.

Brian Robb (Mass Live) számolt be róla először, majd a Celtics is megerősítette, hogy Jeff Van Gundy Bostonban vállal munkát, tanácsadóként csatlakozik a csapathoz. A Knicks és a Rockets korábbi edzője az elmúlt 16 évben az ESPN alkalmazásában állt, de ő is áldozatául esett annak a komoly leépítési hullámnak, ami a nyáron lezajlott a médiaóriásnál. Joe Mazzulla szerint fantasztikus, hogy Van Gundy csatlakozott hozzájuk, mert azon sosem kell gondolkodni, ha egy csapatnak lehetősége van szerződtetni egy ilyen remek karakterű, magas szintet megütő profi szakembert – olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy már ő is velük van, és nem csupán az edzői stábot, hanem mindenki mást is segíteni fog. Robb értesülései szerint Van Gundy csak a munkaideje felét fogja Bostonban tölteni, be fog dolgozni ugyanis a G Ligás partnercsapatuknál, a Maine Celticsnél is.

A 76ers játékosai az elmúlt napon egymás között mérkőztek meg, ugyanakkor James Harden sem a kék, sem a fehér csapatban nem kapott lehetőséget. Erről Nick Nurse annyit mondott, hogy a játékos és a csapat közösen döntött arról, hogy nem lép pályára, és különben is, arról szintén előzetesen határoztak, hogy egyetlen veterán játékos sem kap lehetőséget ezen a meccsen – Nurse arra viszont már nem tért ki, hogy másokkal ellentétben Hardent miért nem mutatták be a találkozó előtt sem.

A Mavericks megkezdte a keretszűkítést az előszezon végéhez közeledve, Mike Miles Jr., Jordan Walker és Joe Wieskamp szerződését is felbontották. Várhatóan mindhárman a csapat G Ligás partnerénél kezdik meg a szezont, és Miles megállapodásának a felbontása azért is jelentős, mert ő two-way szerződésen volt – a Mavericksnek ezt követően két szabad two-way helye van. A Heat két nem garantált szerződésű játékosa, Drew Peterson és Alondes Williams is szabadlistára került, mindketten a G Ligában folytathatják a pályafutásukat. A Magic keretében is változás történt, DJ Wilson helyét Miye Oni vette át, de várhatóan mindketten a G Ligában fognak kikötni. A Nuggetsnél komolyabb mozgás volt, Souley Boum, Armaan Franklin és Andrew Funk azért került szabadlistára, hogy Amida Brimah, Jamorko Pickett és Au'Diese Toney is aláírhasson, és feltételezhető, hogy mind a hatan a G Ligában kezdik végül majd a szezont. A Bullsnál Henri Drell és Max Heidegger eddigi munkáját köszönték meg, nekik is a fejlesztőligába vezethet az útjuk. David Singleton aláírt a Hawksnál, majd ki is tették őt.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Kijött az ESPN Top100-as rangsora - megérkeztek a Top5-ök és Top10-ek: 5 sorsfordító játékos, 5 meghatározó csapat, 5 rivalizálás, 5 lehetséges csere, 7 csapat, amelyen a legnagyobb lesz a nyomás, 10 sztori, amit érdemes követni - az elmúlt 21 évben mennyire találták el a GM-ek a jövőt? - Komplett fantasy draft stratégia - az első női signature cipő története - elérhető mérföldkövek az idei szezonban - Shaq és Iverson felelnek a Reebok újra induló kosaras vonaláért.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus