Hírmorzsák 2023-10-16 (10:00)

Lillard debütált a Bucksban. Valerio-Bodon Vincent pályára lépett a Lakersben. Middletonnak nincs gondja a 3. opcióval. Hayward kisebb lábsérülést szedett össze, Jimmy Butler fogműtét miatt hiányzik, Smartnak a hasfala fáj. Embiid hétfőn este mutatkozik be. A Knicks figyeli KAT helyzetét, Thibodeau dicsérte korábbi játékosát. A Knicks Mitchell Robinsont adta volna Holiday-ért. Naji Marshall megúszta a súlyos sérülést. Nem tárgyal a GSW és Thompson. Derrick Favors a G-Ligában. Kiyan Anthony Floridában? SGA furcsa álomötöse. 

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Ma hajnalban Damian Lillard először lépett pályára Bucks-mezben, a hátvéd a Lakers elleni győzelem alkalmával 22 percet játszott, 3/10-es mezőnnyel, azon belül 2/7 triplával zárt. Giannis Antetokounmpo sem erőltette meg magát, 15 percet kapott, míg a túloldalon Anthony Davis 19 percet töltött a pályán, LeBron James pedig át sem öltözött – Valerio-Bodon Vincent viszont 5 percre pályára került, ez idő alatt két lepattanó és egy blokk került a neve mellé. A mai felkészülési meccsekről ide kattintva olvashattok bővebben.

Eric Nehm (The Athletic) kérdésére Khris Middleton elmondta, hogy semmi problémája nincs azzal, hogy mostantól „csak” harmadik opció lesz támadásban, mert Giannis és Lillard jelentősen megkönnyítik az életét, és reméli, hogy ő is levesz majd róluk terheket. Egyszerűen alkalmazkodnia kell a többiekhez, és ha időnként csak kiegészítő szerepkörre van szüksége a csapatnak, akkor azt csinálja. Ő és a családja is nagyon boldog időszakot él meg, és reméli, hogy a következő három évben ez a gárda még begyűjt pár bajnoki címet. 

Kisebb sérülésekről érkeztek hírek. Gordon Hayward jobb lábában diszkomfortos érzés alakult ki, ezért nem játszott a Thunder ellen. A Philly wingje, Furkan Korkmaz combhajlítóval bajlódik, ami javul, és a játékos elmondása szerint állapota már day-to-day. Jakob Pöltl betegség miatt hiányzott a Raptorsból. Joel Embiid hétfőn mutatkozik be az előszezonban. Jimmy Butler egy fogászati beavatkozás miatt egy pár napig pihenni fog, de a szezonnyitóra várhatóan rendbejön. A Heatnél Caleb Martin (térd), Jaime Jaquez Jr. (ágyék), Nikola Jovics (csípő), Josh Richardson (láb), RJ Hampton (csípő) és Dru Smith (combhajlító) sem lépett pályára a Grizzlies elleni mérkőzésen. 

Stefan Bondy (NY Post) forrásai szerint a New York Knicks folyamatosan figyeli Karl-Anthony Towns helyzetét, ha a Wolves magasembere esetleg eladósorba kerülne, biztosan tenne ajánlatot. A Knicks vezetőedzője, Tom Thibodeau éveken keresztül dolgozott együtt Towns-szal, és a két gárda felkészülési meccse előtt dicsérte is a játékost, aki már nem csak tehetséges, de fantasztikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Az ő várakozásait túlszárnyalta, és miután megnyerte a tripladobóversenyt, támadásban nincs olyan, amit ne tudna megcsinálni, csak a sérülések lassíthatják le – figyelte a dominikai válogatottban, ahol szintén remekül játszott.  Thibs-et arról is kérdezték, hogy Jeff Van Gundy a Celtics speciális tanácsadója lett, amire viccesen annyit válaszolt, hogy „gyomorforgató” - a Knicks jelenlegi mestere a 90-es években dolgozott Van Gundy stábjában New Yorkban, közeli barátok. 

Az ismert, hogy mikor Jrue Holiday a Trail Blazershez került, akkor a New York felajánlott érte egy csomagot, most Ian Begley (SNY) megírta, hogy a magasember Mitchell Robinson köré épült volna az esetleges csere. 

Marcus Smart hasfalhúzódással bajlódik, ezért nem léphetett még pályára a Memphisben. Taylor Jenkins vezetőedző szerint nincs komolyabb baj, az alapszakaszra készen fog állni a játékosa – várhatóan a magyar idő szerint szombat hajnali előszezon-zárón már láthatják a szurkolók. 

Tegnap írtunk róla, hogy a Pelicans játékosa, Naji Marshall tolószékben hagyta el a játékteret, miután egy blokkolást követően megsérült a térde. Willie Green vezetőedző már akkor mondta, hogy nem komoly a baj, mostanra kiderült, hogy Marshall megúszta egy csontzúzódással, két hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Marshall mellett egyelőre a meniszkusz-sérülésből lábadozó Trey Murphy III is maródi, így két two-way játékos, Kaiser Gates és Dereon Seabron kerülhet be a meccskeretbe. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint megálltak a tárgyalások Klay Thompson és a Golden State Warriors között, sem az összegekben, sem a szerződés hosszában nincs egyetértés a felek között. A szakíró szerint egyre nő az esélye, hogy a GSW egyik ikonikus játékosa korlátozás nélküli szabadügynökké válik jövő nyárra. Thompson jelenleg ötéves, közel 190 milliós szerződésének utolsó szezonját kezdi meg, idén 43.2 millió dollárt fog keresni. 

A 2010-es draft 1/3-as választottja, Derrick Favors utoljára 2021-22-ben játszott a Thunderben, azóta viszont nem lépett pályára az NBA-ben. A még mindig csak 32 éves, az NBA-ben több, mint 800 meccset játszó erőcsatár-center idén januárban kapott egy tíznapos szerződést a Hawkstól, de nem játszott, azóta pedig nem kapott ajánlatokat, így várhatóan a G-Ligába szerződik. Michael Scotto (Hoopshype) interjújában Favors elmondta, hogy érez még magában erőt, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen, és a múltban megmutatta, hogy minden poszton helyt tud állni, támadásban és védekezésben is csapata hasznára tud válni. 

Négy újonc szerződött le a Jordan Branddel: Jaime Jaquez Jr. (Heat), Jett Howard (Magic), Marcus Sasser (Pistons) és Cam Whitmore (Rockets). Jaquez annyit nyilatkozott, hogy világéletében Jordanben játszott, számára a hivatalos együttműködés emiatt is különleges – egy álma vált valóra. 

A NY Postnak nyilatkozva Rudy Gobert értetlenségét fejezte ki, hogy honfitársa, Evan Fournier parkolópályára került a Knicksnél. Szerinte Fournier a csapat legjobb shootere és rengeteg alakulatnak lehetne hasznára, ehelyett a pad végén ül és fogalma sincs, miért került oda. Néha előfordul, hogy az ember egyszerűen beleragad egy szituációba, de ő biztos benne, hogy Fournier megmutathatja magát, és akkor mindenki rá fogja jönni, mennyire értékes játékos. 

Carmelo Anthony igen tehetséges fia, Kiyan Anthony apjával a Florida State Egyetemre tett hivatalos látogatást, ahol le is fotózták a csapat felsőjében. Az ifjabbik Anthony több neves egyetemtől is kapott ajánlatot, többek között apja alma materétől, a Syarcuse-tól – a mostani látogatás egyik apropója volt, hogy a Syracuse amerikaifoci-csapata éppen a Florida State-tel játszott. 

Shai Gilgeous-Alexandert kérték meg, hogy állítsa össze minden idők legjobb ötösét. A Thunder kanadai sztárja csak az elmúlt 30-40 évből válogatott, és érdekesség, hogy Durantet beválogatta, míg Jamest nem. SGA ötöse: Kobe Bryant, Michael Jordan, Allen Iverson, Kevin Durant és Shaquille O’Neal. 

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Az előző szezonban elkezdett átalakulni a támadójáték az NBA-ben – 5 radar alatti újonc, 5 forró kispad, 5 legnagyobb lyuk a kezdőötösökben, 5 AS-újonc – ki a 10 legjobb elérhető szabadügynök? – megmenthető-e az alapszakasz? – kijött a FIBA nemzetközi átigazolások-elemzése, meglepő magyar helyezésekkel – Thibs szerint edzeni kellene, nem pihentetni – miért erősítette meg a stábját Joe Mazzulla? – könyvet írt a KemPayton Sonics-ot és JailBlazerst összerakó GM.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus