Hírmorzsák 2023-10-30 (10:00)

Chris Paul pályafutása során először volt csere. Még összeszokóban a Bucks. LeBron James bizakodó a Lakersszel kapcsolatban. De’Aaron Fox bokasérülést szenvedett, még nincs hír az állapotáról. James Harden holnap a 76ersszel edzhet. Jalen McDanielst veterán minimumért akarta megtartani a 76ers. Naz Reid meg sem fontolta, hogy elhagyja a Timberwolvest. Hibáztak a bírók a Bulls-Raptors végjátékában.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Ahogyan arról az összefoglalóban is írtunk, Draymond Green visszatért a Warriorsnál, rögtön a kezdőben kapott helyet, és ennek következményeként Chris Paul pályafutása során először lépett pályára csereként az NBA-ben a ma hajnali, Rockets elleni összecsapáson. Paul eddig mind az 1365 alapszakasz- és rájátszásmeccsén kezdő volt a ligában, ami az ESPN 1970/71-es szezonig visszanyúló adatbázisa szerint a leghosszabb ilyen sorozat volt valaki pályafutása kezdetétől számítva. Az irányító elmondta, hogy bármit megtesz azért, hogy győzelmekhez segítse a csapatát, és ha ez azt jelenti, hogy nem kezdő, vagy nincs pályán a meccsek végén, akkor legyen így. Ha valaki kellően hosszú ideig játszik, akkor idővel meg fognak változni bizonyos dolgok, de áll ennek elébe. Más volt számára így játszani, de végső soron ugyanúgy kosárlabda ez. Paul végül 27 percet játszott, és elsőre nem is állt neki rosszul ez a szerep, 8 ponttal, 5 lepattanóval és 7 gólpasszal zárt, ráadásul vele a pályán +22-ben volt a meccset 106-95-re megnyerő Warriors.

Azzal, hogy Paul sorozata megszakadt, a leghosszabb aktív sorozat Damian Lillard nevéhez fűzödik már, aki ma hajnalban a 833. meccsén is kezdő volt, ugyanakkor a Bucks meglehetősen simán kikapott a Hawks ellen. A hátvéd mindössze 2/12 dobását süllyesztette el a 127-110-es végeredménnyel záruló találkozón, majd a meccs után hangsúlyozta, hogy még tanulják egymás játékát, és ez egy folyamat része. Meg kell tanulniuk, hogy miként reagáljanak arra, ha ilyen meccse van, és neki is meg kell találnia módját, hogy miként válhat hasznossá így is. A múltban sokszor kereste annak a lehetőségét, hogy beindítsa magát, de most nincs erre szükség, arra viszont igen, hogy pozitív befolyással legyen a játékra. Ez is a fejlődési folyamat része, mindössze a második meccsüket játszották együtt, de úgy gondolja, hogy idővel rá fognak jönni a megoldásra és javulni fognak.

LeBron James 20 évvel ezelőtt mutatkozott be az NBA-ben a Kings ellen, és ennek az évfordulóján Sacramentóba látogatott a csapatával, győzelemnek viszont nem örülhetett, a Kings hosszabbítás után 132-127-re legyőzte a Lakerst. Nagyon különleges számára, hogy ennyi idő után is ezt csinálja, és azt a játékot játssza, amit szeret. A csapat 1-2-es idénykezdete ellenére is látja a pozitívumokat a játékukban, voltak nagyszerű pillanataik ezen az estén is, csak nem tudták úgy lezárni a meccset, ahogy szerették volna. Darvin Ham szerint is sok jó dolgot csinált ma a Lakers, viszont valamin változtatniuk kell. Első körben a rotációjukat fogja jobban szemügyre venni, feszesebbre fogják szabni, de Jamest és Anthony Davist sem akarják földbe állítani. Természetesen a pályán hagyta most őket, mert magas szinten kosárlabdáztak és hosszabbítás volt, de meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt.

Ugyanezen mérkőzés krónikájához tartozik, hogy De’Aaron Fox a negyedik negyedben bokasérülést szenvedett, ami miatt átmenetileg bemenet az öltözőbe is, de visszatért a pályára. A rendes játékidő végén dobhatott volna a győzelemért, de úgy döntött, hogy inkább Keegan Murray-t hozza helyzetbe, aki hibázott, majd a ráadásban másfél perc után ismét kiszállt Fox, ezúttal már végleg. Egyelőre nincs hír a sérülése súlyosságáról, a meccset követő sajtótájékoztatón sem tudott róla mit mondani Mike Brown, míg Fox nem állt a sajtó rendelkezésére.

A 76ers a Trail Blazerst intézte el 126-98-ra, és Nick Nurse elmondta, hogy a kispadon civilben helyet foglaló James Harden a meccset megelőző átmozgatáson és videózáson is jelen volt. A jelentések alapján az elmúlt napokban jó munkát végzett, illetve továbbra is azon dolgozik, hogy meccskész állapota kerüljön, és kedden már a csapattal fog edzeni. Egyelőre itt tartanak, jól halad az erőnléti munkával és a hasonló dolgokkal, viszont szüksége van élesebb tesztre is, amire remélhetőleg sort keríthetnek kedden.

Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) megkeresésére mondta el Jalen McDaniels, hogy jól érezte magát a 76ersnél az előző szezonban, és szeretett is volna Philadelphiában maradni, de a csapat csak a veterán minimumot kínálta fel neki, ami nem volt számára elfogadható. Nem tudja, hogy mi történt, arra számított, hogy maradni fog, de akadt egy jobb lehetősége, egy másik csapat akarta őt és meg is fizette, úgyhogy lehet azt mondani, hogy el kellett fogadnia azt. Mint ismert, McDaniels végül 2 évre 9,3 millió dollárért szerződött a Raptorshoz.

Naz Reid arról beszélt, hogy meg sem fordult a fejében, hogy eligazoljon a Timberwolvestól. Szeret Minneapolisban lenni, itt akarja folytatni a fejlődését, minden évben jobbá akar válni, semmi oka nem volt a távozásra. Reid azt is megjegyezte, hogy a szurkolóktól kapott szeretet és a csapatban betöltött szerepe is hozzájárult ahhoz, hogy a maradás mellett döntsön.

Az NBA kiadta az utolsó két percről szóló jelentését a hétvégi Bulls-Raptors meccsről, ahol a hazaiak 17 pontos hátrányból jöttek vissza az utolsó 5 percben. A jelentés alapján a játékvezetők kétszer is a Raptors kárára tévedtek a rendes játékidő utolsó másodperceiben. 6,3 másodperccel az órán lépéshibát kellett volna fújni DeMar DeRozan ellen, aki ezt követően kiharcolt 3 büntetőt, majd nem sokkal később Pascal Siakamra is tévesen fújtak támadófaultot az NBA szerint, mivel csak marginális volt a kontakt közte és Alex Caruso között.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Wemby és Holmgren csapata is ronda vereségbe futott bele, keresik az okokat - a Celtics két Heat elleni győzelmének tapasztalatai - Grayson Allen nem Landry Shamet - hogyan építsük fel Coulibalyt Washingtonban? - CP3 kezd beilleszkedni a GSW támadójátékába - Wiseman a Pistonsba sem fér be - LBJ már csak időszakosan veheti fel a koronát, és erre megoldás kell a Lakerstől - együtt játszó testvérpárok az NBA történetében - kik átlagolhatnak idén 30 felett? - a rookie scale hosszabbítások értékelése - kik a legjobb 25 év alattiak, és kik a legígéretesebb első-másodévesek? - néhány játékos, aki már nem játszik egy csapatban, de nyomja azok sapkáját - George Gervin könyvéhez mai alteregója, Kevin Durant írt előszót.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus