Hírmorzsák 2023-11-06 (8:45)

Nincs már nyeretlen csapat a ligában. CJ McCollum légmellet kapott. Devin Booker most a vádlijával bajlódik. Jamal Murray, De’Aaron Fox, Shai Gilgeous-Alexander és Gary Harris sem játszik ma este, Taurean Prince és RJ Barrett visszatérhet. James Harden és Nicolas Batum is bemutatkozhat új csapatában. Kivételesen szoros eredményeket hozott a Szezonközi Torna első játéknapja. Patrick Ngongba II a Duke játékosa lesz.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Ahogyan arról a reggeli összefoglalónkban is írtunk, a Grizzlies 112-100-ra legyőzte a Trail Blazerst, ezzel megszerezték az első győzelmüket, így nincs már nyeretlen csapat az új idényben. Desmond Bane elmondta, hogy küzdenek, fejlődnek és sokat tanulnak, sokan közülük másfajta lehetőséget kapnak. Boldog amiatt, hogy merre tartanak és hogyan játszottak ezen az estén. Taylor Jenkins szerint ünnepelhetnek, mert tudják, hogy mennyire nehéz nyerni ebben a ligában, ki fogják élvezni ezt a győzelmet. Nehéz heteken vannak túl, de ellenálló játékosaik vannak, és minden egyes meccsen harcoltak, csak néha nem jól alakultak a dolgok számukra. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a közelmúltban igazolt Bismack Biyombo kezdőként 26 percet játszott, illetve az idény során először Santi Aldama is mezt öltött, az eddig bokasérüléssel bajlódó kosaras csereként kapott 20 percet.

A Pelicans bejelentette, hogy légmellet diagnosztizáltak CJ McCollumnál, összeesett a játékos jobb tüdeje. McCollum a következő 48 órában további vizsgálatokon esik át, ezek fényében döntenek majd a probléma kezeléséről, és ezt követően ad majd további tájékoztatást a csapat. Nem ez az első alkalom, hogy a hátvéd ilyen problémával küzd, 2021 decemberében is légmellet diagnosztizáltak nála, és ugyan két és fél hét után azt nyilatkozta, hogy teljesen felépült, további három hetet kihagyott azután is, összesen 18 meccsről maradt le akkor emiatt. A Pelicans nincs könnyű helyzetben, mert Trey Murphy, Jose Alvarado és Naji Marshall már eddig is maródi volt, ráadásul Brandon Ingram is hagyott ki meccseket a jobb térde miatt.

Devin Booker csütörtökön este három meccs kihagyás után visszatért a Spurs ellen, azóta viszont újabb két meccset mulasztott a Suns hátvédje. A 76ers elleni találkozót hivatalosan ugyanazon bokasérülése miatt hagyta ki, mint a korábbi találkozókat, tegnap este a Pistons ellen viszont már vádliproblémák miatt nem játszott, amiről kiderült, hogy még a Spurs elleni találkozón jött elő. Ide kapcsolódik, hogy Duane Rankin (Arizona Republic) értesülései szerint Bradley Beal leghamarabb szerdán este a Bulls ellen mutatkozhat be a Suns színeiben.

Harrison Wind (DNVR Sports) értesülései szerint a combhajlítóizom-húzódással bajlódó Jamal Murray kihagyja a Nuggets ma esti, Pelicans ellen fellépését. James Ham (The Kings Beat) arról számolt be, hogy De’Aaron Fox sorozatban a harmadik meccsét üli a bokasérülése miatt. A Hawks egyik beatwritere, Brad Rowland hívta fel arra a figyelmet a Thunder elleni meccs előtt, hogy az ujjsérülést szenvedő De’Andre Hunter neve nem szerepel a csapat sérültlistáján, míg ellenfelüknél Shai Gilgeous-Alexander egymást követő második meccsét ülheti ki térdficam miatt. A Magic sérültlistáján a kérdéses megjelölést kapta a térdfájdalmakkal küzdő Markelle Fultz, Gary Harris viszont ágyéksérülés miatt biztosan kihagyja a Mavericks elleni összecsapást. A Lakers sérültlistáján már nem szerepel az elmúlt két meccset kihagó Taurean Prince neve, ugyanakkor Jaxson Hayes felkerült rá egy kérdéses megjelöléssel, mivel bokaficamja van. Tom Thibodeau mondta el, hogy az elmúlt két meccset kihagyó RJ Barrett már sokkal jobban érzi magát, és van esély a ma esti visszatérésére.

James Hardent megkérdezték arról, hogy pályán lesz-e a Clippers ma esti, Knicks elleni összecsapásán, és röviden annyit felelt, hogy „mindenképpen”. A hátvéd hozzátette, hogy az nem valószínű, hogy 40 percet lesz a pályán, de megkötések nélkül játszhat majd. Tyronn Lue annyival árnyalta mindezt, hogy valamilyen percalapú megkötést azért valószínűleg alkalmazni fognak, erről majd egyeztetnek az orvosi stábbal is, és azt teszik, amit a legjobbnak találnak. Az edző arról nem osztott meg információit, hogy miként nézhet ki a Clippers kezdője, ugyanakkor az ESPN és a The Athletic is arról számolt be, hogy várhataón a Westbrook-Harden-George-Leonard-Zubac ötössel fognak felállni – mindezt alátámasztja az is, hogy arról viszont beszélt Lue, hogy amikor Russell Westbrookkal egyszerre van pályán Harden, akkor utóbbinak alkalmazkodnia kell ahhoz, hogy többnyire nem az ő kezében lesz a labda, ilyenkor Westbrook fog irányítani.

Chris Haynes (B/R) számolt be róla, hogy Nic Batum megérkezett Philadelphiába azt követően, hogy személyes okokból eddig a 76erstől távol tartózkodott, és várhatóan be is mutatkozhat új csapatában a Wizards elleni összecsapáson.

Az ESPN statisztikai adatbázisából került elő az az érdekesség, hogy a Szezonközi Torna első játéknapján rendezett hét mérkőzésen átlagosan 4,9 pont volt a csapatok közti különbség, ami a legkisebb átlagos különbség 2016 óta egy olyan játéknapon, amin legalább hét meccset játszottak, és az elmúlt 10 évben is csak egyszer fordult elő, hogy ettől kisebb legyen az átlagos pontkülönbség.

Patrick Ngongba II bejelentette, hogy a Duke programját választotta, náluk kezdi meg az egyetemi pályafutását a Kansas State és a Kentucky helyett. A fiatal center elmondta, hogy azért döntött így, mert amikor náluk járt, otthon érezte magát, emellett tetszik neki, hogy milyen terveik vannak vele – ez egy olyan hely, ahol úgy nyerhet, hogy közben segítenek neki eljutni a következő szintre. Ngongba jelenleg a 19. helyet foglalja el a 2024-es osztályból az ESPN rangsorában.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Holmgren és a Thunder hamarosan komoly tényezővé válhat – Trae Young valóban rosszul dob? – a másod- és harmadéves berobbanók – 5 fontos rotációjátékos, akit cserélhetnek – az NBA oldala heti Wemby-figyelőt indított – miért gyenge a Knicks támadójátéka? – a Warriorsnak megint gondja akadhat a magas és hosszú ellenfelekkel – trenddé váltak a többcsapatos cserék, de miért? – jobban kellene etetni Aytont? – Fantasy-tippek – az elmúlt hét közel 100 legjobb, játékosok által viselt cipője.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus