Hírmorzsák 2023-11-08 (9:00)

Mason Plumlee határozatlan időre kidőlt, Terance Mann közel a visszatéréshez. Jordan McLaughlin állapotát 4 hét múlva vizsgálják felül. Terry Rozier legalább 2 meccset kihagy. Joe Harris vállsérüléssel dőlt ki. Derrick Rose visszatérése hetek kérdése lehet. Bradley Beal ma este talán visszatérhet, Devin Booker nem. Rui Hachimura és Tari Eason is ismét játékra jelentkezhet. A Lakers az NBA-hez fordult LeBron James kevés büntetődobása miatt. Ha minden jól megy, Bronny James még ebben a szezonban visszatérhet. Dillon Brooks meg akarja fogni Jamest. PJ Tuckert meglepte, hogy elcserélte a 76ers. Az ESPN-nél idén is Luka Doncic a legjobb 25 éven aluli játékos. Udonis Haslem helyet kapott a Heat vezetőségében.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy Mason Plumlee bal térdében MCL-ficamot diagnosztizáltak, emiatt határozatlan ideig nem számolhat vele a Clippers. Plumlee akkor sérült meg, amikor ütközött Julius Randle-lel, és amint visszaér Los Angelesbe, további vizsgálatoknak fogják alávetni. Jó hírt is kapott a Clippers, az eddig bokaficam miatt maródi Terance Mann hamarosan megkezdheti a szezont, a Nets elleni meccsük előtt a kérdéses megjelölést kapta a csapat sérültlistáján.

A Timberwolves arról számolt be, hogy Jordan McLaughlin jobb térdében MCL-ficamot diagnosztizáltak, és legközelebb 4 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. A Hornets bejelentette, hogy Terry Rozier legalább 2 meccset kihagy, mivel még a Pacers elleni összecsapáson meghúzódott a közelítő izma – emiatt már kihagyta a Mavericks elleni találkozót is, és a bejelentés alapján lemarad két Wizards elleni ütközetről is. A Pistonsnál egyre több a sérült, most Joe Harris dőlt ki vállsérülés miatt, és várhatóan valamikor 10-14 nap múlva vizsgálják felül az állapotát. Derrick Rose térdfájdalmak miatt kihagyta a Grizzlies elmúlt három találkozóját, és Taylor Jenkins elmondása alapján a hátvéd státusza week-to-week. A Grizzlies valószínűleg John Konchar szolgálataira sem számíthat a Heat ellen, ő a csípőproblémája miatt a kétséges megjelölést kapta a sérültlistájukon.

A Suns frissítette a sérültlistáját, ez alapján kérdéses Bradley Beal játéka a Bulls ellen, vagyis elképzelhető, hogy megkezdheti a szezont. Devin Booker játékára továbbra sem számíthatnak Phoenixben, sorozatban a harmadik találkozót hagyhatja ki vádlihúzódás miatt. A Lakersnél is lehet egy visszatérő, Rui Hachimura valószínűleg ott lesz a pályán ma este, miután kikerült a liga agyrázkódási protokollja alól – Anthony Davis és Jaxson Hayes is a kérdéses megjelölést kapta egyelőre. A Rocketsnél Tari Eason áll közel a visszatéréshez, az sincs kizárva, hogy már ma este megtörténhet ez, mindez azon is múlik, hogy miként reagál a szervezete a tegnapi edzésre.

A Lakers panaszt nyújtott be az NBA-hez a Heat elleni 108-107-es vereségük után, számos téves ítéletre felhívták a figyelmet, és leginkább azt nehezményezték, hogy LeBron James milyen kevés alkalommal állhatott oda a büntetővonalra. A Lakers több olyan videót is csatolt a panasztételéhez, ami szerintük azt bizonyítja, hogy a védők szabálytalan eszközökkel lassították Jamest, mégis mindössze 4 büntetőt dobhatott a meccsen, és ezzel 5,7-re csökkent a szezonátlaga. James maga is nehezményezte a meccset követően, hogy nem kapott meg fújásokat, és példának azt az esetet hozta fel, ami 1 perccel a harmadik negyed vége előtt történt: felugrott zsákolni, Thomas Bryant viszont arcon könyökölte, amiről egy játékvezető azt mondta neki, hogy Bryant egyenesen tette fel a kezeit, míg a másik két játékvezető nem látta a történteket, mert takarásban voltak. Nem sokkal később Darvin Ham is megkapta szezonbeli első, pályafutása mindössze harmadik technikaiját, amiért hevesen felkérdezte a játékvezetőket a fújás elmaradása miatt.

James a minap fia, Bronny James állapotáról is beszélt, és jó hírekről tudott beszámolni. Jó irányba halad a fia gyógyulása, végzi a rehabilitációját, és minden egyes héttel egyre több mindent csinálhat. A hónap végén fontos pillanat elé érkeznek, felül fogják vizsgálni az állapotát, és ha mindent rendben találnak, akkor onnantól kezdve nem lesz messze attól, hogy ismét a pályán lehessen. Ha megkapja erre az engedélyt, akkor ezután csatlakozhat a csapattársaihoz, elkezdhet velük edzeni, és akár meccsen is bevethető lehet. Mint ismert, a USC elsőéves játékosa a nyáron esett össze egy edzés közben szívmegállás miatt.

Ma este a Rockets otthonába látogat a Lakers, ami James és Dillon Brooks találkozása miatt lehet érdekes. A két játékos az előző rájátszás első körében már farkasszemet nézett, akkor Brooks még a Grizzlies játékosaként többek között öregnek nevezte ellenfelét, és most is megkérdezték Jamesről. Készen áll megfogni őt: jól dob, jól játszik, ezért megpróbálja lefárasztani őt, és elérni azt, hogy hamar be kelljen szállnia a negyedik negyedbe. Ha fel akarja hozni a labdát, egész pályán fog rajta védekezni, ha post-up-helyzetbe kerül, felveszi és visszaadja a kontaktot, míg ha James fogja őt a túloldalon, akkor támadni fogja. Ez az egész viszont nem róla vagy Jamesről szól, mert a Rockets és a Lakers találkozik egymással, és nekik csak az számít, hogy szerezzék meg a győzelmet és folytassák a jó sorozatukat.

PJ Tucker egy friss interjúban mondta el, hogy nem számított arra, hogy James Hardennel együtt őt is elcserélik majd, számára a semmiből jött ez a fejlemény. Amennyire tudja, ezzel nem csupán ő volt így, például Joel Embiid sem tudta, hogy ez fog történni, de ez az NBA, itt semmit sem lehet biztosra venni. Neki semmi köze Harden ügyéhez, ő nem akart távozni Philadelphiából, úgyhogy ilyen értelemben veszteségként is lehet tekinteni a távozását. Los Angelesben is a bajnoki cím lesz a célja, mert ha nem lenne esélye ezért játszania, akkor egyáltalán nem játszana, annak semmi értelme nem lenne. Ennek a csapatnak határozottan megvan az esélye, meg kell nézni a keretüket, és nem tudja, hogy papíron hány csapatnak van olyan jó állománya, mint nekik.

Az ESPN szokásához híven idén is elkészítette a rangsorát a 25 legjobb 25 éven aluli játékosról, Tim Bontemps, Bobby Marks, Kevin Pelton és André Snellings a jövőbeli potenciál alapján készítette el a listát. Sorozatban negyedszer zárt Luka Doncic az első helyen, aki az elmúlt négy évben kivétel nélkül tagja volt az első All-NBA-csapatnak, viszont most szerepel utoljára ezen a listán, mert februárban ünnepli a 25. születésnapját. Doncic után sorrendben Anthony Edwards, Victor Wembanyama, Tyrese Haliburton és Ja Morant került még az első öt közé, a teljes lista pedig ide kattintva megtekinthető.

Udonis Haslem ismét a Heat alkalmazásába állt, kinevezték őt a játékosfejlesztési részleg alelnökének. Haslem Miamiból származik, az NBA-ben mind a 20 szezonját a Heatnél játszotta le, és Dwyane Wade mellett csak ő volt a tagja mind a három bajnoki címet nyerő csapatuknak. Az új állásával járó feladatok közé tartozik majd, hogy együtt dolgozzon az edzői stábbal, illetve mentorálja a Heat, valamint annak a G Ligás partnercsapatánál játszó kosarasokat, emellett a közösségben is képviselni fogja a csapatot.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Holmgren és a Thunder hamarosan komoly tényezővé válhat – Trae Young valóban rosszul dob? – a másod- és harmadéves berobbanók – 5 fontos rotációjátékos, akit cserélhetnek – az NBA oldala heti Wemby-figyelőt indított – miért gyenge a Knicks támadójátéka? – a Warriorsnak megint gondja akadhat a magas és hosszú ellenfelekkel – trenddé váltak a többcsapatos cserék, de miért? – jobban kellene etetni Aytont? – Fantasy-tippek – az elmúlt hét közel 100 legjobb, játékosok által viselt cipője.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus