Hírmorzsák 2023-11-09 (10:45)

Jamal Murray novemberben már nem játszik, Tyler Herro és Walker Kessler is hetekre kidőlt, Cam Thomas és Malcolm Brogdon szintén megsérült. A Lakersnél a sérülésekkel és a kohézió hiányával magyarázzák a Rockets elleni zakót. Bradley Beal bemutatkozott. Giannis Antetokounmpót furcsa körülmények között állították ki. Joel Embiid szerint jó úton halad a 76ers. Michael Malone a Nuggets fiataljait kritizálta. Zion Williamson személyes okokból nem játszott. Mexikóvárosban csap össze a Magic és a Hawks. Két napra bonthatják a draftot. Kevin Knox a Pistonsnál.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Jamal Murray novemberben valószínűleg már nem lép pályára, várhatóan 3-4 hetet kell még kihagynia a sérült combhajlítójával. A Nuggets nagyon óvatos lesz ezzel a sérüléssel, és biztosra akarnak menni azzal, hogy csak akkor tér vissza, amikor már nem jelent fokozott kockázatot egy újabb sérülés. A Jazz bejelentette, hogy náluk Walker Kessler lesz harcképtelen legalább 2 hétig, miután könyöksérülést szenvedett, ma hajnalban már nem is lépett pályára. A másodéves center még az idénynyitón sérült meg, azóta fájdalmakkal együtt játszott, most viszont az orvosok tanácsára ülni fog egy ideig. A Heatnél Tyler Herro 8 perc játék után sérült meg ma hajnalban, kificamodott a jobb bokája, és valószínűleg pár hetet ki is kell hagynia emiatt. A Netsben Cam Thomas egy bokaficam miatt 20 percet játszott, rá MRI-vizsgálat vár a mai nap folyamán. A Trail Blazersnél Malcolm Brogdon mindössze 5 percet tudott játszani egy combhajlítóizom-húzódás miatt, majd kiszállt a Kings elleni összecsapásból.

A Lakersnél Anthony Davis hiába fogadkozott a Heat elleni meccset követően, hogy készen fog állni a Rockets elleni összecsapásra, végül nem volt a pályán a csípősérülése miatt, és bele is szaladtak egy 128-94-es vereségbe Houstonban. LeBron James a meccs után nem kívánta értékelni csapata teljesítményét, de azt azért megjegyezte, hogy nem tud kialakulni a kohézió, ha nem áll rendelkezésre a teljes csapatuk – ez ennyire egyszerű, jelenleg sok sérülés sújtja őket. Darvin Ham is azt emelte ki, hogy folyamatosan változnak náluk a körülmények, be és kikerülnek játékosok a csapatból, de végső soron senki sem fogja őket sajnálni, különösen akkor, ha a csapatot Los Angeles Lakersnek hívják. D’Angelo Russell szerint meg kell találniuk a módját annak, hogy elinduljanak a helyes irányba, és ehhez az első lépés az, hogy egészségesek legyenek, másrészt pedig egymásért is kell játszaniuk, azzal a mentalitással kell pályára lépniük, hogy meg akarják könnyíteni egymás dolgát. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Rui Hachimura legalább visszatérhetett a Lakersnél, a padról beszállva 24 ponttal és 8 lepattanóval jelentkezett.

Tétmeccsen először lépett pályára Bradley Beal a Suns színeiben. A hátvéd 24 percet kapott, és elsőre nehezményezte is, hogy nem küldték vissza a hosszabbításra, utólag viszont belátta, hogy valószínűleg ez volt a helyes döntés. Beal elmondta, hogy néha keményfejű tud lenni, és olyankor is 30 percet akar a pályán tölteni, amikor nem kellene ennyit játszania. Egy ilyen után valószínűleg nem a legjobban érezné magát, ezért is támaszkodik az edzőkre és az orvosi stábra, hogy ők szolgáltassák számára az értelem hangját, mert magától kimenne a pályára és játszana. Frank Vogel elmondta, hogy voltak jobb és rosszabb periódusai is a pályán Bealnek, de nehéz úgy elkapni a ritmust, ahogyan használták őt, de nagyon tetszett nekik, hogy miként küzdött, és elmondhatják, hogy vele a csapatban 1-0 a mérlegük.

A Bucks kiizzadta a győzelmet a Pistons ellen, noha a harmadik negyedben nehéz helyzetbe kerültek Giannis Antetokounmpo kiállítása miatt. A kétszeres MVP meglehetősen érdekes körülmények között szállt ki, a harmadik negyedben taunting miatt kapta meg a második technikaiját: a gyakorlatban annyi történt, hogy rábámult az ellenfél egyik védőjére egy zsákolás után. Az első technikaiját egyébként azért kapta a második negyedben, mert túlságosan is hevesen, profán nyelvezetet használva reklamált egy elmaradt fújást. Adrian Griffin szerint fenomenális játékot mutatott be Antetokounmpo annál a zsákolásnál, ami után kijöttek belőle az érzelmek és az izgatottság, de elég hamar továbblépett onnan, ezért meglepte, hogy mégis kiosztották a második technikaiját.

Ahogyan arról az összefoglalónkban is írtunk, a 76ers nyerte a játéknap keleti rangadóját, 106-103-as sikert arattak a Celtics ellen. A találkozó után Joel Embiid nyilatkozott, szerinte még hosszú utat kell megtenniük, de jó irányba haladnak. Sok dolgot csinálhattak volna jobban ezen az estén is, vigyázhattak volna jobban a labdára, jó néhány dobást kihagytak, Tyrese Maxey is kihagyott pár olyan dobást, amiket általában értékesíteni szokott, és nem voltak olyan hatékonyak, mint eddig. Az ilyesmi előfordul, az viszont tetszett neki, hogy mennyire odatették magukat védekezésben, milyen intenzitással játszottak, követték a meccstervet és együtt harcoltak.

A játéknap nyugati rangadóján a Nuggets 108-105-ös sikert aratott a Warriors ellen, ugyanakkor Michael Malone nem volt mindenkivel elégedett. A kispadjuk szenvedett ezen a meccsen, a fiatal játékosaik nem álltak készen erre a meccsre – ez a szezon során először volt így, és biztos abban, hogy tanulni fognak ebből a meccsből. A negyedik negyedben emiatt inkább Justin Holiday kapott lehetőséget, amiről Malone elmondta, hogy ő nem az üdvhadsereg, hogy csak úgy perceket adjon bárkinek, folyamatosan ki kell érdemelni azt. Ahogyan azt már említettük, a Nuggets Murray nélkül volt kénytelen kiállni, de a Warriors kerete sem volt teljes, Draymond Green személyes okokból, míg Gary Payton II betegség miatt nem játszott.

Zion Williamson idénybeli második meccsét hagyta ki, de az előző mulasztásával ellentétben nem pihentetés miatt ült, hanem személyes okokból tartózkodott távol a csapatától: a Pelicans erőcsatárának gyermeke születik/született. Itt érdemes megjegyezni azt is, hogy a Celticsnél visszatért Derrick White, aki az előző két meccset ugyancsak gyermeke születése miatt hagyta ki.

Ma hajnalban egyébként két csapat nem lépett csak pályára, a Magic és a Hawks, ugyanakkor ez nem véletlen, mert a következő játéknapon Mexikóvárosban mérkőznek meg egymással. Jamahl Mosley felidézte, hogy őt sok szál köti Mexikóhoz, segédedzőként dolgozott már az országban, emellett az egyetemi évei után heteken keresztül túrázott itt az akkori játékostársaival, sok helyi csapattal megmérkőztek. Szerinte ez egy fantasztikus lehetőség, a ligának is jót tesz ez a látogatás, ez is segíti közelebb hozni egymáshoz az embereket, és megünnepelhetik a játék szépségét.

Shams Charania (The Athletic) számolt be arról, hogy az NBA komolyan fontolgatja annak a lehetőségét, hogy 2024-től kezdve két nap alatt rendezzék meg a draftot, szétbonthatják a két kört. Ez lehetőséget adna a csapatvezetőknek, hogy jobban ki tudjanak dolgozni egy-egy cserét, illetve a második körben elkelő játékosok is nagyobb figyelmet kaphatnának, akiket sokszor úgy húznak ki, hogy közben reklám megy a közvetítésben – 2014-ben pontosan ez történt Nikola Jokics kiválasztásakor is.

Charania számolt be arról is, hogy Kevin Knox a szezon végéig szóló megállapodást ír alá a Pistonsnál. Knox az előző szezon egy részét is Detroitban töltötte, majd Portlandbe került, a Trail Blazers viszont az alapszakasz kezdete előtt szabadlistára tette.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Holmgren és a Thunder hamarosan komoly tényezővé válhat – Trae Young valóban rosszul dob? – a másod- és harmadéves berobbanók – 5 fontos rotációjátékos, akit cserélhetnek – az NBA oldala heti Wemby-figyelőt indított – miért gyenge a Knicks támadójátéka? – a Warriorsnak megint gondja akadhat a magas és hosszú ellenfelekkel – trenddé váltak a többcsapatos cserék, de miért? – jobban kellene etetni Aytont? – Fantasy-tippek – az elmúlt hét közel 100 legjobb, játékosok által viselt cipője.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus