Hírmorzsák 2023-11-10 (9:00)

Giannis Antetokounmpo 54 pontja nem ért győzelmet. Adam Silver biztos benne, hogy az NBA visszatér még Mexikóvárosba. Tamika Tremaglio távozott, Andre Iguodala lett az NBPA megbízott igazgatója. Tyler Herro és Cam Thomas is legalább 2 hetet hagy ki. Steven Adams sikeres műtéten esett át. Mason Plumlee 2 hónapot hagyhat ki, a Clippers kiszemelte Daniel Theist a pótlására. Julius Randle sérülten kezdte a szezont. Hamarosan megnyílik a LeBron James Múzeum.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Ahogyan arról már az összefoglalónkban is írtunk, Giannis Antetokounmpo 19/25 mezőnykísérletét és 16/18 büntetőjét értékesítve 54 pontot dobott a Pacers ellen, de a Bucks ennek ellenére is kikapott 126-124-re. A kétszeres MVP az utolsó bő egy percben kétszer is eladta a labdát, amiről annyit mondott, hogy nem vigyázott arra annál a két játéknál. Dobnia kellett volna akkor, de nem tette meg, ugyanakkor mindent kiadott magából, és a Pacers képes volt megnyerni a meccset. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a harmadik negyedben elküldték a kispadtól Adrian Griffint, amiről a vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy Antetokounmpo kimondottan sok ütést kapott, és ennek hangot is adott. Legközelebb kicsit finomabban fog fogalmazni, ugyanakkor Antetokounmpo egy remek emberi lény, aki nem panaszkodik és tiszteli a játékvezetőket, úgyhogy az ő felelőssége, hogy gondoskodjon a védelméről. A találkozón Damian Lillard nem lépett pályára, a hátvéd vádlifájdalmak miatt ülte ki ezt a meccset.

A játéknap másik találkozóján a Hawks 120-119-re nyerni tudott a Magic ellen, és a meccs különlegességét az adta, hogy Mexikóvárosban rendezték. 1992 óta ez volt a 32. alkalom, hogy itt meccset rendeztek (az előszezonban lejátszott találkozókat is ideszámítva), és Adam Silver kijelentette, hogy nagyon nagy annak az esélye, hogy a következő idény során is ellátogatnak ide. Azt még nem tudja, hogy egy vagy két meccset hoznak ide, mert egyre bonyolultabb összeállítani a naptárukat, mivel igyekeznek minimalizálni azoknak az időszakoknak a számát, amikor egy csapat öt este alatt négyszer lép pályára, és úgy általában a back-to-back meccsek számát is csökkenteni akarják. Kicsivel később már úgy fogalmazott Silver, hogy mindenképpen visszatérnek Mexikóvárosba, és legalább egy meccset elhoznak ide a következő szezonban is, de az sem kizárt, hogy kettőt.

Nem egész két évvel a kinevezését követően távozott az NBPA igazgatói posztjáról Tamika Tremaglio, és Andre Iguodala veszi át a helyét megbízott igazgatóként. Tremaglio jelentős szerepet játszott az új kollektív szerződés megkötésében, ugyanakkor már az áprilisi megegyezés után felvetette, hogy távozna a posztról. Az közel sem biztos, hogy Iguodalát véglegesítik a poszton, hamarosan megkezdődik a formális utódkeresés is, és nem tudni, hogy egyáltalán ott lesz-e a jelöltek között.

Tegnap már írtunk arról, hogy Tyler Herro és Cam Thomas is bokasérülést szenvedett, az elmúlt nap során pedig további információk láttak napvilágot a helyzetükkel kapcsolatban. A Heat bejelentette, hogy Herro állapotát 2 hét múlva vizsgálják felül, a legoptimistább becslések alapján ennyi idő múlva térhet vissza, és a következő 10 napban járógipszet fog hordani. A Nets arról tett bejelentést, hogy Thomas legalább 2 hetet kihagy bokaficam miatt, miután az MRI is megerősítette a sérülést. A Grizzlies rövid közleményben tudatta, hogy Steven Adams sikeres térdműtéten esett át, és várakozásaik szerint teljesen fel fog épülni a 2024/25-ös szezon kezdetére.

Shams Charania (The Athletic) számolt be arról, hogy Mason Plumlee legalább 2 hónapot kénytelen lesz kihagyni térdficam miatt. A Clippersnél úgy gondolják, hogy vissza fog még térni ebben a szezonban, ugyanakkor a pótlására is van már kiszemeltjük, Daniel Theis játékjogát próbálhatják meg megszerezni a Pacerstől. Indianában is nyitottak a magasember elcserélésére, ugyanakkor nem akarnak kapkodni – Theis sokáig a Pacers egyetlen olyan játékosa volt, aki egyetlen percet sem kapott Rick Carlisle vezetőedzőtől az új idényben, ma hajnalban viszont 8 percre pályára került.

Julius Randle eddig 16,5 pontot átlagol 31,6 százalékos mezőnymutatóval, ugyanakkor Stefan Bondy (New York Post) értesülései szerint a gyenge formája hátterében az áll, hogy bokafájdalmai ellenére vállalta a játékot a szezon kezdetén. Randle a nyáron artoroszkópiás beavatkozáson esett át, és az újságíró forrása szerint körülbelül 70 százalékos állapotban lehetett az első meccs idején, de Randle ellenezte a csapat minden arra irányuló javaslatát, hogy pihentesse a sérült testrészt, inkább játszott fájdalmakkal együtt.

November 25-én Akronban megnyitja kapuit a LeBron James Múzeum. A létesítmény James pályafutásainak és eredményeinek állít emléket, és az érintett annyit mondott erről, hogy mindig is szerette volna feltenni a térképre Akront, és nagyon sokat jelent neki, hogy megoszthatja az idáig vezető útját a rajongókkal. A múzeumban helyet kap annak a lakásnak a mása, amiben az édesanyjával a gyerekkorát töltötte, emellett gyerekkori, középiskolai és a bajnoki futásaihoz kötődő emléktárgyak is. Kiállítják azt az öltönyt is, amit a 2003-as drafton viselt, de a McDonald's All American meccsen viselt meze is helyet kap a kiállítási tárgyak között.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Így teltek a 10 legnagyobb átigazolás mézeshetei – 5 újonc, akiket nem feltétlenül vártak All-Rookie-ba, de oda tartanak – Wemby MSG-s debütálása inkább csalódás volt – a 2024-es draft Top25-ös rangsora – honnan ered a „too small” ünneplés? – Alex Caruso lassan Év Védője szinten – egy fontos szám, amiért úgy érezheti a Lakers, hogy ellene fújnak a bírók – a csapatoknál hol kellene kellene változtatni a kezdőötösökön? – hogyan tud együtt játszani Scottie Barnes és Pascal Siakam? – Curry és Durant hihetetlen teljesítményt nyújt 35 felett – Mikal Bridges a liga Vasembere – wingbőség a Philly-nél – a Hawks támadásban komoly szintet lépett tavalyhoz képest – Anthony Edwards egyre jobb kapitánynak tűnik – Devin Booker passzai alapján már irányító – továbbra is az eladott labdák Jaylen Brown Achilles-sarka.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus