Hírmorzsák 2023-11-15 (10:00)

Három kiállítás a GSW-Wolves meccsen, Greent Flagrant-2-vel zavarták ki. Steph Curry térdfájdalmak miatt nem játszott. A Lakers-Grizzlies meccsen 5 technikait osztottak ki egy esetnél, Marcus Smart és Luke Kennard is kidőlt a vendégeknél. Wemby megkapta első technikaiját, Holmgren fel akarta kérdezni Sochant. Jalen Smith-t kórházba kellett szállítani. Herb Jones remek játékkal tért vissza a Pelsbe. Oubre már szobabiciklizik, meglátogatta a csapatot. Simmons csípőideg-problémái vannak, kezelést kap. Csütörtök hajnalban bemutatkozhat a Suns Big3-je. Trae Young családi öröm, DeRozan családi gond miatt hagy ki meccset. Több információ szerint a Bulls és Zach Lavine is nyitott a hátvéd cseréjére. Theist hamarosan kivásárolhatják és aláírhat a LAC-hoz? – a Netflix dokusorozatot tervezhet a szezonközi tornáról. 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Sűrű játéknap volt az NBA-ben, több összeakaszkodás, kiállítás, sérülés történt. Kezdjük a legsúlyosabb incidenssel, még két perc sem telt el a Warriors-Timberwolves összecsapásból, amikor Jaden McDaniels és Klay Thompson ment egy pattanóért, majd végigrángatták egymás mezét a fél pályán, mindketten két technikait kaptak és mehettek zuhanyozni. Rudy Gobert lépett fel és szét akarta választani a feleket, őt viszont Draymond Green vette kezelésbe, hátulról befogta ellenfele fejét és elrángatta a helyszínről. Élőben igen sérülésveszélyesnek tűnt az eset, az utólagos visszanézés után a játékvezetők Flagrant-2-vel azonnal ki is állították Greent. 

Az elmúlt 25 évben, amióta vezetnek ilyen statisztikát, ez az első eset, hogy több játékost kiállítottak azelőtt, hogy pontot szereztek volna a csapatok. Steve Kerr szerint nevetséges volt Thompson kiállítása, míg Green mozdulatsorát azzal próbálta magyarázni, hogy előtte Gobert Thompson nyakára tette a kezét – a játékvezetők nem így látták, Gobert semmiféle büntetést nem kapott a videózást követően. 

A mérkőzést végül a Timberwolves nyerte, a GSW-ben pedig nem lépett pályára Steph Curry. A hátvéd még a két gárda vasárnapi meccsén fogott rosszul talajt, de utána visszaállt játszani, a meccs után viszont fájdalmat érzett a jobb térde környékén. A csapat elküldte MRI-re, ami szerencsére semmi komolyabb elváltozást nem mutatott, rövid pihenőt és kezelést követően pár napon belül visszatérhet. 

A Lakers-Grizzlies összecsapáson is a meccs elején akadt össze Anthony Davis és Santi Aldama, egy kosár után Aldama a bedobáshoz menet megtaszította Davist, aki hasonlóan reagált – Aldama kicsit dobta magát, lett egy kis nézeteltérés a felek között, érkezett Desmond Bane és D’Angelo Russell is. A négy játékos mellett Taylor Jenkins, a Memphis vezetőedzője is kapott egy technikait és megnyugodtak a kedélyek. Sajnos sérülések is történtek a Grizzlies oldalán, Marcus Smart már az első negyedben kidőlt, miután egy felugrást követően Russell lábára érkezett és csúnyán aláfordult a bal bokája, míg Luke Kennard a második félidőre már nem jött ki, mert megfájdult a térde. 

Chet Holmgren és Victor Wembanyama összecsapása ezúttal nem a játékról marad emlékezetes (nagyon simán nyert a Thunder, egyik fiatal sem dobott túl jól), hanem a mellékzöngékről. Wembanyama megkapta első NBA-technikaiját (holtidőben dühében beleütött a labdába, ami 5-6 méter magasra pattant), Chet Holmgren Jeremy Sochant akarta felkérdezni, aki egy betörésnél oldalról beleszállt, majd Zach Collins lépett oda keményebben Kenrich Williams-nek, amiből szintén lett egy kisebb tömegjelenet – Williams hosszú sérülést követően éppen most tért vissza. 

A vezetőedző Willie Green betegség miatt hiányzott a Pelicans Dallas elleni meccséről (nem Covid van a háttérben), de a gárda jól reagált és a beugró James Borrego irányításával kiütötte a Mavst – a New Orleansnál örömre adott okot, hogy a kiváló védőjátékos, Herbert Jones megzúzódott lába rendbe jött és remek játékkal tért vissza. A 76ers-Pacers összecsapás sem múlt el sérülés nélkül, a Pacers csatárát, Jalen Smith-t kórházba kellett szállítani kivizsgálásra, miután a Sixers magasembere, Paul Reed zsákolását próbálta megakadályozni és fejsérülést szenvedett. 

Bár a 76ers kikapott a mérkőzésen, de a meccs előtti utolsó edzésen meglátogatta a csapatot Kelly Oubre Jr., akit pár napja gázoltak el. Hétfőn a stáb és a csapatvezetés már felkereste az otthon lábadozó csatárt, Nick Nurse vezetőedző szerint játékosának a körülményekhez képest remek a hangulata, kedden már szobabiciklizett is egy keveset az edzőcsarnokban. A hétvégén vizsgálják felül az állapotát és az orvosok akkor tudják nagyjából meghatározni, mikor térhet vissza bordatöréséből. A helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtó elkövetőt még mindig keresik a hatóságok. 

Ben Simmons már egy ideje nem játszik derék- és csípőfájdalmak miatt, és az MRI idegkárosodást mutatott a kérdéses területen – még múlt héten, a Bucks elleni egyik játéknál jött elő a probléma a bal csípője környékén. Még legalább egy hetet ki kell hagynia, addig kezeléseket kap majd. A Nets vezetőedzője, Jacque Vaughn elmondta, hogy sűrűn váltanak üzenetet Simmons-szal, és igyekeznek pozitívan hozzáállni a történésekhez és egy kisebb bukkanónak tekintik a visszatéréshez vezető úton. 

Néhány kisebb sérülés, felépülés, hiányzás. A Kings cserecentere, Alex Len komolyabb bokasérülést szedett össze a jobb lábán és hosszabb időt hagyhat ki. Devin Booker szerdán este megpróbálkozik a játékkal Minnesota ellen, Bradley Beal hátsérülése ellenére vállalhatja a szereplést, így jó esély mutatkozik arra, hogy a Suns nagy hármasa egyszerre lehessen a pályán – a vállsérüléssel bajlódó Eric Gordon is visszatérhet szerda este. DeMar DeRozan egy családi probléma miatt kihagyja a Bulls szerda esti meccsét, de pénteken már játszani fog. Trae Young nélkül győzte le a Hawks a Pistonst, a gárda vezére azért nem volt a csapattal, mert felesége hétfőn második gyermeküknek adott életet. 

Shams Charania (The Athletic) információi szerint jelentősen nőtt a hajlandóság a Chicago Bulls részéről, hogy elcseréljék Zach LaVine-t, KC Johnson (NBC Chicago) pedig úgy tudja, hogy most már a játékos sem zárkózik el az ötlettől. Utóbbi szakíró hozzátette, hogy ez nem mostanában fog megtörténni, mert december 15-éig limitált a piac (ekkortól cserélhetőek az előző nyáron leszerződött játékosok), és a Bulls továbbra is tartja magát ahhoz, hogy komoly ellenértéket akar kapni, mivel akár LaVine-nel, akár LaVine nélkül, de be akarnak jutni a 2024-es rájátszásba. Az NBC-s Kurt Hemlin szerint a Lakers lehet egy potenciális kérő, akik Rui Hachimurát, D’Angelo Russellt, Taurean Prince-t és egy 2029-es elsőköröst adhatják érte, míg a Philadelphia 76ers több elsőkörös pickkel szállhat be a licitbe, a Memphis Grizzlies pedig fiatalok+pickek csomagot ajánlhat. 

Scott Agness (Fieldhouse Files) indianai szakíró szerint a Pacers hamarosan sort keríthet Daniel Theis kivásárlására, a veterán német center pedig ezt követően alá fog írni a Los Angeles Clippershez. DeMarcus Cousins iránt Kínából mutatkozik erős érdeklődés – a korábbi All-Star legutóbb Puerto Ricóban kosarazott, de jelenleg éppen Kínában tartózkodik egy promóciós túra keretein belül. Isaiah Thomas az NBA-be szeretne visszatérni - egy szurkolója azt írta neki, hogy kereste-e már Mitch Kupchaket, a Hornets GM-jét, amire Thomas annyit írt, hogy „igen lol”. A Wizardstól elküldött ausztrál válogatott Xavier Cooks a japán bajnokságban folytatja. 

Jon Lewis (Sports Mediawatch) információi szerint a Netflix érdeklődik az In-Season Tournament iránt. A streamingóriás ugyan nem közvetít élőben, viszont az utóbbi években több sportágban (Forma-1, NFL, golf, tenisz, kerékpár) is minőségi dokumentumfilm-sorozatokat készített 1-1 szezonról vagy versenyről (Tour de France). Kosaras szériája még nincs, és a hírek szerint a (valószínűleg jövő évi) szezonközi torna eseményeit akarják feldolgozni a Forma-1-es „Drive to Survive” stílusában. 

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Papírforma MVP-rangsor - már ismerjük Wemby olvasási szokásait is - 8 aktuális téma boncolgatása az egyik legismertebb NBA-szakértőtől - itt tart most az In-Season Tournament - 7 játékos, aki több percet érdemelne - az elmúlt 10 év nyolc legrosszabb büntetőzője - a 10 legígéretesebb G-Ligás játékos - Nick Nurse NFL-es edzői munkamegosztása - Ben Simmons régi önmagát idézi, pozitív és negatív értelemben is - Családi kapcsolatok: Shaq lánya úton a WNBA felé, Steve Kerr fia debütált a Santa Cruz Warriors kispadján - Derrick Jones Jr. lehet az MIP? - Lonnie Walker és Austin Reaves ellentétes útja - képeken az elmúlt héten viselt legjobb cipői - a Hawks korhatáros paródiával promózta egyik meccsét.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus