Hírmorzsák 2023-11-17 (10:45)

Steve Kerr szerint Draymond Green megérdemelte az eltiltást. Ja Morant ügyvédjei hivatkozhatnak arra, hogy az irányító önvédelmet alkalmazott Joshua Holloway-jel szemben. Dillon Brooks úgy érzi, nem álltak ki mellette Memphisben.A Grizzlies megkapta a DPE-t Steven Adams után, Derrick Rose közel a visszatéréshez. Miles Bridges szorong a visszatérése előtt. Paul George pénzbüntetést kapott, amiért kritizálta játékvezetést. Daniel Theis 2,2 millió dollárról mondott le a Pacersnél. Garantált fizetést kapott erre a szezonra Joshua Primo. Valószínűleg a Nets és a Mavericks sem megy rá Zach LaVine megszerzésére. Jamal Murray elutazik a Nuggets túrájára. Gabe Vincent állapotát 2 hét múlva vizsgálják felül. Anthony Davis és Damian Lillard is motiválónak tartja a Szezonközi Torna pénzdíját. Tre Johnson a Texas játékosa lesz.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

A Warriors ma hajnalban 128-109-es vereséget szenvedett a Thunder ellen, és még a találkozó előtt mondta el Steve Kerr, hogy Draymond Green túlságosan is messzire ment, és megérdemli az ötmeccses eltiltást. Green hibázott, ezt ő is tudja, és rosszul nézett ki ez az eset. Az edző azt is elmondta, hogy azzal nincs baja, hogy megpróbálta lehámozni Rudy Gobert-et Klay Thompsonról, viszont el kellett volna őt engednie – hat vagy hét másodpercen keresztül rajta csimpaszkodott, ami szörnyű látvány volt a liga, a játékos, és úgy mindenki szemszögéből. Greennek meg kell találnia annak a módját, hogy ne lépje át a határt, és ez nem arról szól, hogy ne kapjon több technikait vagy kiállítást, hanem a fizikai erőszakos cselekményről, mert az megbocsáthatatlan. Mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy megadják neki a szükséges segítséget, hogy meg tudja találni a határt ez, illetve aközött, hogy hihetetlenül versenyző típus.

December 11-én lesz meghallgatása annak az ügynek, ami Ja Morant és a most 18 éves Joshua Holloway 2022 júliusában történt összetűzését hivatott tárgyalni. Mint ismert, Morantet azzal vádolták meg, hogy megverte az akkor még fiatalkorú Hollowayt, viszont az ügyvédjei annyit ismertek csak be, hogy egyszer megütötte őt, akkor is önvédelemből. Az incidens Morant otthonában történt, és egy helyi törvény értelmében aki az otthonában fenyegetve érzi magát, az alkalmazhat önvédelmet – a törvény alapvetően nem ilyen ügyekben alkalmazható, mint ami történhetett tavaly nyáron, ezért sokáig nem volt egyértelmű, hogy ezt használhatják-e hivatkozási alapnak Morant ügyvédjei, viszont egy bíró úgy döntött tegnap, hogy megtehetik ezt, hivatkozhatnak erre a törvényre, így egyben arra is, hogy a Grizzlies irányítója önvédelmet alkalmazott. Morant jelenleg is a 25 meccses eltiltását tölti az NBA-ben, még 14 találkozót kell kihagynia.

Dillon Brooks a Grizzliesnél töltött időszakáról mesélt Chris Mannixnek (Sports Illustrated). Az nem tetszett neki Memphisben, hogy bűnbakot csináltak belőle. Ezt nem értékelte, ahogyan azt sem, hogy privátban odamentek hozzá és mondtak neki valamit, majd mégsem védték meg, amikor minden rosszra fordult. Semmi sem úgy történt az előző szezonban, ahogyan azt ő akarta, noha úgy érzi, hogy a csapatnak is jobban ment, amikor nagyobb szerepet kapott. A csapat másik utat választott, de boldog amiatt, hogy mindezek ellenére végül megkapta azt, amit mindig is megérdemelt.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy a Grizzles igényelte az NBA-től a DPE-t (Disabled Player Exception) az egész szezonra kidőlő Steven Adams után, és a liga meg is ítélt nekik egy 6,3 millió dolláros kivételt, amit március 11-ig használhatnak fel. Szintén a csapathoz kapcsolódó hír, hogy az október 30-a óta maródi Derrick Rose közel a visszatéréshez, legalábbis Damichael Cole (Memphis Commercial Appeal) értesülései alapján.

Ma este 583 nap után léphet ismét pályára az eltiltásából visszatérő Miles Bridges. A Hornets játékosa elmondta, hogy kicsit szorong emiatt, és úgy érzi magát, mint első napon az iskolában. A kosárlabda számára olyan, mint egy szentély, ezért nagyon nehéz volt számára, hogy egy évig ettől távol kellett lennie. A Hornets a tegnapi edzése előtt kiadott egy közleményt is a játékos visszatérése kapcsán, amiben hangsúlyozták, hogy a közelmúltban felmerülő vádak jelenlegi értelmezése alapján magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy Bridges visszatérjen, de változatlanul kapcsolatban maradnak a ligával, amíg a bírósági eljárás tart. Mint ismert, Bridgest 30 meccsre tiltották el családon belüli erőszak miatt, amiből a liga 20 meccset letöltöttnek tekintett azt követően, hogy a teljes előző idényt kihagyta, viszont a közelmúltban napvilágot látott, hogy megszegte az ellene kiadott távolságtartási végzést, ami miatt hétfőn lett volna tárgyalás, de azt elhalasztották 2024. február 20-ára.

Az NBA bejelentette, hogy 35,000 dolláros pénzbüntetést kapott Paul George, amiért a Clippers szerda hajnali, Nuggets ellen elszenvedett veresége után kritizálta a játékvezetést. George a 111-108-ra elveszített találkozó után úgy fogalmazott, hogy szerinte jól játszottak, viszont úgy nehéz volt a dolguk, hogy ellenfelüknek volt három extra emberük. Szerinte pocsékok voltak a játékvezetők, de a címvédő ellen játszottak, és jobban kell nekik is játszaniuk. Sok ütést kapott ziccerek és triplák közben is, folyamatosan ütötték az alkarját, gyenge munkát végeztek a játékvezetők.

Keith Smith (Spotrac) hívta fel arra a figyelmet, hogy Daniel Theis 2,2 millió dollárról mondott le annak érdekében, hogy a Pacers kivásárolja őt. A magasembernek ennyi a veterán minimumja is, vagyis pontosan ennyiért írhat majd alá a Clippersnél, miután lekerül a waiverről, pénzénél lesz Theis. Szintén a Clippershez kapcsolódó hír, hogy Joshua Primo 2 évre 3,96 millió dollárért írt alá, és erre a szezonra teljesen garantált a fizetése, míg a következő szezonra 1 millió dollárig garantált az.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint az nem valószínű, hogy a Nets megpróbálkozik Zach LaVine megszerzésével, már csak azért sem, mert jelen állás szerint csak Mikal Bridges és Cam Johnson kettősének lesz szerződése 2025 nyarán a csapatnál, míg LaVine jelenelegi megállapodása 2026-ig szól. Marc Stein (Substack) szerint a Mavericks is kimaradhat a versenyfutásból, mert nekik LaVine nélkül is van már két labdadomináns játékosuk. Mint ismert, korábban a Lakers, a Heat és a 76ers merült fel érdeklődőként, és előbbi két csapatot Stein is megemlítette a beszámolójában.

Michael Malone mondta el, hogy a combhajlítóizom-sérüléssel küzdő Jamal Murray a csapattal tart a Nuggets ma este kezdődő ötmeccses idegenbeli túrájára. Azt nem tudja az edző, hogy játszhat-e a túra során, de olyan beszámolókat kapott, hogy Murray nagyon keményen dolgozik a visszatérésén, és minden egyes nap lépéseket tesz a megfelelő irányba.

Jovan Buha (The Athletic) értesülései szerint 2 hét múlva vizsgálják felül Gabe Vincent állapotát. A Lakers nyári szerzeménye október 30-án lépett pályára utoljára, azóta a sérült bal térde miatt maródi. Jalen Hood-Schifino még nem mutatkozhatott be az NBA-ben a jobb térdkalácsa zúzódása miatt, de megkezdhette a visszatéréshez szükséges munkavégzést.

A napokban több játékos is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy motiváló tényező a Szezonközi Torna 500,000 dolláros fődíja. Anthony Davis szerint jól hangzik ez az összeg, és nem fog nevet mondani, de egyik csapattársától hallotta is, ahogyan azt mondta, hogy ha megverik a Sunst, akkor egy lépéssel közelebb kerülnek ehhez. Soha korábban nem volt ilyen, ez viszont extra motivációt ad. Damian Lillard is kiemelte azt, hogy számára extra motivációt jelent ez a pénzdíj, de nem saját maga miatt, hanem azon csapattársai miatt, akik még nem kerestek nagy pénzt az NBA-ben, az újoncok és a two-way szerződésű játékosoknak megváltoztathatja ez az összeg az életét, ahogyan a családjaiknak is. Nem akarják azt, hogy minden a pénzről szóljon, de most tehetnek valamit a körülöttük lévőkért, és az edzőkért is.

A végére egy kis kitérő az NCAA-be: Tre Johnson bejelentette, hogy a Texas programjában kezdi meg az egyetemi pályafutását. A játékos a negyedik helyet foglalja el a 2024-es osztályban az ESPN 100-as rangsorában, és a döntése azt is jelenti, hogy három top 100-as játékos is a Longhorns színeiben kezdi meg az egyetemi pályafutását.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: A Green-Gobert eset mémjei, viccei, idézetei – 10 fontos következtetés 10 meccs után – Zach LaVine értéke és lehetséges cseréi – Haliburton döbbenetes hatása a Pacersre – a Mikal Bridges-effekt – itt tart a Lakers magasember-projektje – CP3 hatása korábbi csapataira – 10-10 játékos, akinek nagyot nőtt vagy csökkent a kihasználtsága – Scottie Barnes pnr-játéka – Ime Udoka hatása a Rocketsnál – a Mavs gyenge palánk alatti védekezése – Julius Randle feltámadása – a GSW hazai meccseinek borzalmas periméter-védekezése.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus