Hírmorzsák 2023-11-19 (11:00)

Chet Holmgren pályafutása legjobb meccsén van túl. Stephen Curry visszatért, Zion Williamson pihent. 1-22-vel kezdett a Bulls, mégis nyert. Adrian Griffin szerint karaktert mutatott a Bucks. LaMelo Ballnak el kell takarnia egy tetoválását. Kérdéses Jaylen Brown ma esti játéka. Ish Wainright 4-6 hetet kihagy. 89 éves korában elhunyt Johnny Green.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Ahogyan arról összefoglalónkban is beszámoltunk, Chet Holmgren rövid pályafutása legjobb meccsét játszotta hajnalban a Warriors ellen, 36 ponttal, 10 lepattanóval, 5 gólpasszal, 2 labdaszerzéssel és 2 blokkal jelentkezett, ráadásul a rendes játékidő legvégén az ő triplája mentette hosszabbításra a Thundert. Holmgren a meccs után elmondta, hogy elismerés illeti az edzőjét, aki annak ellenére is bízott benne, hogy a hosszabbítást érő dobása előtt volt több rossz megmozdulása is. Annak függvényében, hogy ki tudja tisztára játszani magát, több opciójuk is volt, de ő ennek a sornak inkább a végén volt, és amikor megkapta a labdát, csak arra gondolt, hogy csináljon meg egy játékot. Amikor a labda elhagyta a kezét, érezte, hogy jó dobás lesz, és végül be is ment.

Mark Daigneault a meccs után viccesen megjegyezte a hosszabbítást érő dobás kapcsán, hogy pontosan így rajzolták fel ezt a játékot, főleg azt a részét, hogy a labda a gyűrűben kössön ki. Szerinte egyébként nem ez az este mutatta meg, hogy milyen játékos válhat Holmgrenből, hanem csak egyszerre kijött mindaz, amiken dolgozott a szezon korai szakaszában. Fiatal csapatuk van, ami az idő előrehaladtával növekedni fog, és egy játékosukat sem akarják megfosztani attól, hogy elérje a benne rejlő potenciált. A meccset 40 ponttal záró Shai Gilgeous-Alexander annyit mondott, hogy ennél a dobásnál olyan érzése volt, mintha egy filmet nézett volna, nem akarta elhinni.

A Warriors-Thunder mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a térdsérüléséből felépülő Stephen Curry két kihagyott meccs után ismét játékra jelentkezett, 25 pontot dobott a vesztes összecsapáson. A Pelicansnál ma hajnalban nem lépett pályára Zion Williamson, ő pihenőt kapott, mivel back-to-back léptek pályára.

Sorozatban hét megnyert meccs után szenvedett vereséget a Heat, ráadásul úgy kaptak ki, hogy a meccs elején 22-1-re is vezettek. Jimmy Butler szerint nagyszerűen kezdtek, és őket pont erről ismerik a ligában, de utána megkönnyítették ellenfelük dolgát. A Bulls dobásokat süllyesztett el, ahogyan azt a múltban is tették ellenük és mások ellen is, így kicsúszott ez a győzelem a kezükből. Zach LaVine azt emelte ki, hogy voltak már ilyen helyzetben, de ez egy olyan trend náluk, amit nem akarnak fenntartani, és minél előbb változtatniuk kell ezen – még nem jöttek rá arra, hogy miért kerültek többször is jelentős hátrányba a mérkőzések elején.

A Bucks back-to-back játszott, mégis nyerni tudtak a Mavericks ellen, köszönhetően a 40/15/7-es meccset szállító Giannis Antetokounmpónak, valamint a 27 pontig és 12 gólpasszig jutó Damian Lillardnak. Adrian Griffin szerint karaktert mutatott a csapat, back-to-back és tartalékos összeállításban léptek pályára, de mindenki előlépett és csapatként nyertek. Antetokounmpo szerint minden egyes meccsel egyre jobban fogja érezni azt, hogy miként játsszon Lillard mellett, és ahogyan haladnak előre, úgy fogják egyre jobban megtanulni, hogy miként játsszanak együtt. A Mavericks vereségében nagy szerepe volt a 43-27-re elvesztett negyedik negyedben, ahol mindössze 3/15 triplát süllyesztettek el, ugyanakkor Jason Kidd szerint nagyszerű helyzeteket alakítottak ki, és a múltban már megmutatták, hogy képesek értékesíteni ilyen lehetőségeket, csak most kijöttek ezek. Kidd hozzátette, hogy úgy viszont nem számíthatnak győzelmekre, ha 40 pont felett engednek ellenfelüknek a negyedik negyedekben.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy a liga felszólította LaMelo Ballt, hogy takarja el a bal füle alatti tetoválást, mert azzal megszegi a liga szabályait. Ball füle alá az LF felirat van tetoválva, ami a középső nevére utal (LaFrance), viszont ugyanezzel a névvel létrehozott egy saját ruhamárkát is, az NBA viszont tiltja, hogy bármilyen kereskedelmi emblémát a testükön viseljenek a játékosok a meccsek idején. Ball és a liga az elmúlt hetekben egyezkedett a kialakuló helyzetről, és abban egyeztek meg, hogy ha eltakarja ezt, akkor nem kap büntetést – már a Hornets kedd esti, Heat elleni összecsapásán is úgy lépett pályára, hogy lefedte a tetoválását. Nem ez az első alkalom, hogy egy Ball-testvér ilyen helyzetbe kerül, 2018-ban Lonzo Ballt szólította fel arra a liga, hogy fedje el a Big Baller Brand tetoválását.

Tegnap írtunk már arról, hogy Jaylen Brown közelítő izma megsérült a Raptors elleni összecsapáson, miután megcsúszott a pályafelfestés miatt, és emiatt kérdéses a ma esti, Grizzlies elleni játéka.

A Trail Blazers bejelentette, hogy Ish Wainright előreláthatólag 4-6 hetet lesz kénytelen kihagyni térdficam miatt, miután az MRI sérülést mutatott ki a bal térdében. Wainright a szezon elején került Portlandbe, eddig viszont mindössze kétszer lépett pályára a csapat színeiben.

A végére egy szomorú hír maradt, pár héttel a 90. születésnapja előtt elhunyt Johnny Green. A Jumpin' Johnny becenévre is hallgató egykori kiváló erőcsatár az 1959-es draft hatodik választottjaként került az NBA-be, és pályafutása első bő hat évét a New York Knicksnél töltötte. Green ezt követően megfordult még a Baltimore Bullets, a San Diego Rockets, a Philadelphia 76ers és a Cincinatti Royals (Green utolsó szezonjában már Kansas City-Omaha Kings - a szerk.) csapatában is, és összesen 14 szezont töltött el a ligában. Pályafutása során négyszer volt All-Star, ebből háromszor a Knicks játékosaként, és összesen 1057 alkalommal lépett pályára a ligában: ezeken 11,6 pontot és 8,6 lepattanót átlagolt, a legjobb szezonjában pedig 18,1 pontot és 12,1 lepattanót tudott felmutatni meccsenként, ezt az 1962/63-as szezonban hozta össze.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: A Green-Gobert eset mémjei, viccei, idézetei – 10 fontos következtetés 10 meccs után – Zach LaVine értéke és lehetséges cseréi – Haliburton döbbenetes hatása a Pacersre – a Mikal Bridges-effekt – itt tart a Lakers magasember-projektje – CP3 hatása korábbi csapataira – 10-10 játékos, akinek nagyot nőtt vagy csökkent a kihasználtsága – Scottie Barnes pnr-játéka – Ime Udoka hatása a Rocketsnál – a Mavs gyenge palánk alatti védekezése – Julius Randle feltámadása – a GSW hazai meccseinek borzalmas periméter-védekezése.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus