Hírmorzsák 2023-11-20 (10:30)

LeBron James üzent az őt kritizálóknak, meccset nyert a Lakersnek és több örökranglistán is előrébb lépett. Bronny James bemelegített a USC meccse előtt. Monty Williams azon van, hogy megszüntesse a rossz szokásokat a Pistonsnál. Házi rekordot döntött a Raptors. O.G. Anunoby visszatért, Donovan Mitchell, Caris LeVert és Kevn Huerter nem játszott, Gary Payton II újabb meccset hagy ki. Shaquille O’Neal ismét bejelentkezett a Las Vegas-i csapatért.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

LeBron James még szombaton este hívta fel magára azzal a figyelmet, hogy Instagramon közzétett egy bejegyzést arról, hogy Los Angelesbe érkezése óta 108 meccsen dobott legalább 30 pontot, és annyit fűzött ehhez hozzá, hogy sokan azt mondták, hogy csak filmeket csinálni jött ide. Jamest később meg is kérdezték erről, és szerinte ez csak arról szólt, hogy néha muszáj emlékeztetni az embereket erre. Amiatt is viccelődtek rajta, hogy amikor szabad előtte a pálya, túlságosan is sokszor csak ziccert dob, és ezt a narratívát is igyekszik megváltoztatni. Próbálja kitolni a határait, meg akarja tudni, hogy meddig képes elmenni, mert ezt nem tudja – ez a versenyfutás közte és az öregedés között zajlik.

Ma hajnalban a Rockets ellen meglett James 109. 30 pontos meccse is a Lakersben, szezoncsúcsot jelentő 37 pontot dobott, közte a meccset eldöntő büntetőt. A harmadik negyedben Dillon Brooksszal is egymásra találtak, előbb technikait kapott a Rockets játékosának a meglökéséért, majd egy kosara után a közmegegyezéssel gesztussal jelezte neki, hogy túl kicsi ahhoz, hogy őt fogja. James a meccs után dicsérte ellenfelét, nagyszerű harcosnak nevezte, aki ellen szeret játszani, ráadásul nagyot is játszott most, kivételesen jól dobott és meccsben tartotta a csapatát. Az ilyen játékosok motiválják is őt, úgyhogy szüksége is van erre. A saját idei teljesítménye kapcsán azt emelte ki, hogy a meccsek közötti napokon sokkal több időt képes a pályán tölteni, mint az elmúlt pár évben, amikor lábsérülés és egyéb problémák is hátráltatták őt. Most képes minden játékelemét csiszolni a köztes napokon, és nem csupán akkor van pályán, amikor meccset játszik, és ez segít neki fenntartani a ritmusát.

James a ma hajnali teljesítményével 5 pontra került attól, hogy elérje a 39,000 pontos határt, illetve negyedik játékosként elérte a 10,500 gólpasszos határt. 3 labdaszerzésének köszönhetően fellépett a vonatkozó örökranglista nyolcadik helyére, 2,208 lopásával megelőzte Clyde Drexlert. A tripladobók rangsorában is egy NBA-legenda mellé került hajnalban, 2,290 hármasával utolérte Vince Cartert a hetedik helyen. A hajnali volt James 237. olyan meccse pályafutása során, amin legalább 35 pontot dobott, ezzel megelőzte a vonatkozó örökranglistán Kobe Bryant-et, így már csak Wilt Chamberlain (381) és Michael Jordan (333) van előtte.

Újabb lépést tett a visszatérés felé Bronny James, a USC legutóbbi meccse előtt ugyanis már bemelegíthetett a csapattársaival. A USC hátvédje, Kobe Johnson elmondta, hogy fantasztikus érzés, hogy James ismét a csapattal van és velük készül. Természetesen a lehető leghamarabb szeretnék őt ismét a pályán tudni, de azt is akarják, hogy a lehető legegészségesebb legyen akkor, amikor visszatér. Minden nap azért imádkoznak, hogy egyre jobban legyen, és reménykednek abban, hogy valamikor a szezon során csatlakozhat hozzájuk a pályán. Mint ismert, LeBron James idősebb fiának nyáron állt meg a szíve egy edzés közben, ebből próbál most visszatérni.

A Pistons sorozatban 11 meccset bukott el, de Monty Williams nem mondaná, hogy a vereséghez vezető szokások bevésődtek volna a csapatba. Az a munkája, hogy segítse a játékosait levetkőzni azokat a rossz szokásokat, amik egy ideje jellemző rájuk. Arról nem tud beszélni, hogy mi történt a múltban, de ha lát valamit, akkor arra felhívja a figyelmet és segít fejlődni abban. A szokásokról nyár óta beszélgetnek a csapatnál, és ez mindaddig így lesz, amíg azok nem változnak.

A Pistons ma hajnalban a Raptors ellen szenvedett 142-113-as vereséget, és a mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy az ujjsérüléssel bajlódó O.G. Anunoby három kihagyott találkozó után ismét játékra jelentkezett. A Raptors emellett megdöntött egy franchiserekordot is, a meccsen 44 gólpasszt osztottak ki egymás között – az eddigi rekordjuk 40 volt, azt 2019. november 18-án érték el a Hornets ellen.

A Cavaliers annak ellenére is nyerni tudott 121-109-re a Nuggets ellen, hogy Donovan Mitchell egymást követő második meccsét ülte ki combhajlítóizom-húzódással, de Caris LeVert sem lépett pályára a fájós bal térde miatt. A Kingsnél hiányzott Kevin Huerter egy ujjficam miatt, de nélküle is 129-113-ra tudtak nyerni a Mavericks ellen. Anthony Slater (The Athletic) értesülései szerint Gary Payton II újabb meccset lesz kénytelen kihagyni a lábfejsérülése miatt, ugyanakkor jó hír, hogy az MRI nem mutatott ki szerkezeti elváltozást.

A hétvégén Las Vegasba látogatott a Forma-1, és Shaquille O’Neal is a helyszínen tartózkodott. Természetesen szóba került annak a lehetősége, hogy a város egy napon NBA-s csapat otthona lehet, és O’Neal ismét elmondta, hogy szeretne ennek a részese lenni tulajdonosként, viszont most már sokkal nyitottabban állt ahhoz is, hogy ezt esetleg LeBron Jamesszel karöltve tegye meg – mindegy neki, hogy vele vagy nélküle, de a részese akar ennek lenni. Az biztos, hogy ő nem akar olyasfajta tulajdonos lenni, aki csak mutogat arra, hogy részesedése van a csapatban, de nem csinál semmit, mert szeretne részese lenni a döntéshozatali folyamatoknak is.

Legfrissebb hírlevelünkből: Alperen Sengün lassan levetkőzi a Diszkont Jokics becenevet – Duncan Robinson játéka átalakult – a Rockets felemelkedése és a Pistons szenvedése – Edwards játéka a legletisztultabb a ligában? – 12 játékos, aki muszáj (?) követni – Ki eddig a szezon, illetve a szezonközi torna MVP-je? – ki hogyan teljesít pozitív mérlegű csapatok ellen? – Jimmy Butler megváltoztatja a játékot azzal, hogy minden másra koncentrál – Vogel a támadások mellett tette le a voksát – Nick Nurse egyetlen figurával verte meg az Atlantát – Jaime Jaquez Jr. bérelt helye a negyedik negyedes felállásokban – heti cipőgyűjtemény – Draymond Green fojtófogása a humortörténelem része lett.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus