Hírmorzsák 2023-11-21 (11:00)

Jalen Bunson és De’Aaron Fox a Hét Játékosa. Nikola Jokicsot és Michael Malone-t is kiállították. Cade Cunningham szerint rossz a Pistons. Bradley Beal hátsérülése a lábaira is kihatással van. Luke Kennard és Xavier Tillman is heteket hagyhat még ki. Matt Ryan 10-14 napra kidőlt. Walker Kessler állapotát egy hét múlva vizsgálják felül. Malcolm Brogdon és Scoot Hernderson is közel a visszatéréshez. Jose Alvarado újra a pályán. A Bulls beszélt arról Zach LaVine-nel, hogy nem megfelelően viselkedett a csapat PR-munkatársával. A Kings rámehet egy sztár megszerzésére. A Knicks 10 millió dollárnál is több kártérítést követel a Raptorstól.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Jalen Brunson és De’Aaron Fox kapta a Hét Játékosa elismerést keleten, illetve nyugaton. A Knicks hátvédje 28,5 pontot és 6,5 gólpasszt átlagolt, miközben 3-1-es héthez segítette csapatát, míg a Kings irányítója meccsenként 32,3 ponttal, 4,8 lepattanóval és 6,3 gólpasszal vette ki a részét csapata 4-0-s futásából. Keletről jelölt volt még Giannis Antetokounmpo, Damian Lillard, Paolo Banchero, Jimmy Butler, Tyrese Haliburton, Evan Mobley, Kristaps Porzingis, Jayson Tatum és Julius Randle is, míg nyugatról Devin Booker, Kevin Durant, Shai Gilgeous-Alexander, LeBron James, Domantas Sabonis és Karl-Anthony Towns kapott még szavazatot.

Ahogyan arról összefoglalónkban is írtunk, a Nuggets két vesztes meccs után tudott ismét nyerni, 107-103-ra múlták felül a Pistonst Detroitban. A vendégek sikerének az értékét növeli, hogy Nikola Jokics és Michael Malone is a kiállítás sorsára jutott még az első félidőben – a center kétszer is azért kapott technikait, mert általa nem megfelelőnek tartott ítéletet reklamált, de az edzőt is azért küldték el a padtól, mert bírált egy játékvezetői döntést. Malone a meccs után humoránál volt és megjegyezte, hogy Jokics szerinte azért ment utána a kiállítása után, mert aggódott a jóléte miatt. Nehéz volt tévén követni a meccs hátralévő részét, de a jó játékok után összeölelkeztek, a rosszak után meg szerbül szitkozódott.

A Pistons ezzel sorozatban a 12. meccsét bukta el, Cade Cunningham viszont még az előző, Raptors elleni vereségük után beszélt a csapat helyzetéről. Szerinte realisztikusan kell a helyzetet nézniük, nem intézhetik el annyival, hogy ők valójában jók, mert ez nem igaz, rosszak. Változtatniuk kell azon, amiben nem jók, de nem csupán szavakban, hanem a pályán is. Megfelelő mentalitással kell játszaniuk, és annak kellene lennie az utolsó dolognak, hogy arról faggassák őket, hogy mennyire keményen játszanak. Alapvetésnek kellene lennie, hogy küzdjenek, és nem csupán azért kellene így tenniük, mert Monty Williams felszólítja őket erre. Az öltöző hangadóiként ő és Isaiah Stewart is igyekszik ezt hangsúlyozni, és ezt mindenkinek át kell éreznie.

Shams Charania (The Athletic) Bradley Beal sérüléséről osztott meg némi információt. Mint ismert, a Suns hátvédje hátproblémák miatt hozzávetőlegesen 3 hetet hagyhat ki, ugyanakkor a szakíró úgy tudja, hogy egy idegi komplikáció miatt a lábaira is kihatással van a sérülés. A hátvédnek már az edzőtáborban is problémái voltak, amik miatt kényelmetlenséget és feszülést érzett a hátában, és azóta időszakosan a hátától a lábáig kiterjedő idegi irritációval küzdött.

Két sérültjéről is helyzetjelentést adott a Grizzlies. Luke Kennard bal térdében zúzódott a csont, emiatt még legalább 2 hétig nem számíthatnak rá, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. Xavier Tillmannek ugyancsak a bal térde sérült meg, róla annyit közölt a Grizzlies, hogy a státusza week-to-week, vagyis az esetében is hetekben érdemes gondolkodni, hogy mikor térhet vissza. A Pelicans Matt Ryan szolgálataira nem számíthat 10-14 napon keresztül, miután meghúzódott a vádlija a Timberwolves elleni összecsapáson. Walker Kessler megkezdhette a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket a könyöksérülését követően, az állapotát egy hét múlva vizsgálja felül a Jazz. Chauncey Billups jó híreket osztott meg két hátvédjéről is: a combhajlítójával bajlódó Malcolm Brogdon nagyon közel van a visszatéréshez, de a bokasérüléséből felépülőben lévő Scoot Henderson is várhatóan visszatér valamikor a jövőhét folyamán. A Pelicansnál Jose Alvarado megkezdhette a szezont, hajnalban 15 percet játszott a Kings ellen, ezalatt 5 pontig és 3 gólpasszig jutott.

Zach LaVine még a Bulls szombat esti meccse után került azzal a figyelem középpontjába, hogy nem akart a csapat PR-munkatársával menni a meccsüket követő sajtótájékoztatójára, ugyanakkor Billy Donovan elmondta, hogy azóta megbeszélték és kezelték ezt az esetet. Nem akar részletekbe belemenni, de elrendezték a dolgot, és csak annyit kíván, hogy mindenki segítse a másikat abban, hogy végezhesse a munkáját.

A már említett Shams Charania beszélt arról, hogy a Kings rámehet egy sztár megszerzésére, és talán a Chris Webber-éra óta először olyan csapatot alkotnak, ahová szívesen is kerülnének nagyobb kaliberű játékosok. Várhatóan minden elérhető játékosért bepróbálkoznak majd, így Pascal Siakam, O.G. Anunoby vagy Zach LaVine is kiszemelt lehet. Bárki is válik elérhetővé, Monte McNair jó helyzetben lesz, mert eddig megtartották az értékeiket, illetve könnyen cserélhető szerződéseik vannak.

Tovább folytatódik a Raptors és a Knicks jogi csatározása. A Knicks egy tegnapi bírósági beadványából kiderült, hogy a csapat 10 millió dollárt is meghaladó kártérítést követel a Raptorsról, emellett azt akarják, hogy Adam Silver ne lehessen döntőbíró a két csapat ügyében, mivel közeli kapcsolatot ápol a Raptors ügyvezető tulajdonosával, Larry Tanenbaummal – ő egyébként az NBA Igazgatótanácsának is az elnöke, úgyhogy tulajdonképpen Silver főnöke is, ezért érdekellentét lépne fel, ha neki kellene bíráskodnia az ügyben. Mint ismert, a Knicks azt követően tett jogi lépéseket a Raptorsszal és több személlyel szemben is, hogy egy korábbi alkalmazottjuk bizalmas információkat osztott meg a kanadai csapattal.

Legfrissebb hírlevelünkből: Alperen Sengün lassan levetkőzi a Diszkont Jokics becenevet – Duncan Robinson játéka átalakult – a Rockets felemelkedése és a Pistons szenvedése – Edwards játéka a legletisztultabb a ligában? – 12 játékos, aki muszáj (?) követni – Ki eddig a szezon, illetve a szezonközi torna MVP-je? – ki hogyan teljesít pozitív mérlegű csapatok ellen? – Jimmy Butler megváltoztatja a játékot azzal, hogy minden másra koncentrál – Vogel a támadások mellett tette le a voksát – Nick Nurse egyetlen figurával verte meg az Atlantát – Jaime Jaquez Jr. bérelt helye a negyedik negyedes felállásokban – heti cipőgyűjtemény – Draymond Green fojtófogása a humortörténelem része lett.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus