Hírmorzsák 2023-11-26 (9:00)

Josh Giddey játszik, mialatt vizsgálat folyik vele szemben. LeBron James nagyszerű érzésekkel lépett pályára Clevelandben. Donovan Mitchell és Walker Kessler is visszatért. Zion Williamson, Lauri Markkanen, Jordan Clarkson, Jimmy Butler, Bam Adebayo és Jordan Poole sem játszott hajnalban, Jalen Johnson megsérült. Michael Malone bele fog nyúlni a Nuggets második sorába. Kevin Durant szerint hiányzott a Netsből a következetesség és a folytonosság. Kevin Garnett szerint sokan a múltban ragadtak és nem látják, hogy milyen nagyszerű játékosok vannak most.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Arról már tegnap is írtunk, hogy az NBA vizsgálatot indított amiatt, hogy Josh Giddey szexuális kapcsolatot létesíthetett egy 15 éves lánnyal, ugyanakkor amíg ez lezajlik, változatlanul ott lehet a pályán. A Thunder éjszaka a 76ers ellen játszott, és Giddey szokás szerint ott volt a kezdőjükben, 26 perc alatt 10 ponttal, 7 lepattanóval és 8 gólpasszal zárt. Mark Daigneault a feldobás előtt úgy fogalmazott, hogy nem is volt miről dönteniük, egyértelmű volt, hogy játszik, a vizsgálat pedig a ligára tartozik. A játéknap rangadóját a 76ers nyerte 127-123-ra, ami után úgy értékelt Daigneault, hogy ellenfelük megcsinálta a szükséges játékokat, dobásokat süllyesztettek el, miközben a Thunder ki nem kényszerített hibákat követett el.

A Lakers a Cavaliers vendégeként diadalmaskodott 121-115-re, vagyis LeBron James ismét egykori csapata otthonában járt. A sztár elmondta, hogy nagyszerű érzés azzal a tudattal pályára lépni ebben a csarnokban, hogy az összes plafonon lógó bannerből kivette a részét (a Cavaliersszel ötször volt kelet bajnoka, és egyszer NBA-bajnok is – a szerk.). Visszatérhetett ide, miután Miamiban volt, és bajnoki címet nyerhetett a franchisenak, a városnak. Ha jól emlékszik, 52 év telt el azt megelőzően, hogy Clevelandben bármelyik csapat bajnoki címet nyerjen, és ez egy olyan pillanat, amit sosem fog elfelejteni, bármilyen öreg is lesz majd. Nagyon különleges számára, hogy akroni gyerekként ide draftolták és 11 évet játszhatott Clevelandben. A mérkőzés délelőttje amiatt is különleges volt, hogy megnyitott Akronban a LeBron James’ Home Court, vagyis a játékos életének és pályaútjának szentelt múzeum, ahová egyébként a mezszámára utalva 23 dollár a belépő.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Donovan Mitchell négy kihagyott összecsapás után visszatérhetett a combhajlítóizom-sérüléséből, és a 12/13 bedobott büntetőjének köszönhetően el is jutott 22 pontig, de mezőnyből csak 4/18-cal zárt.

A Jazz-Pelicans mérkőzésnek is volt egy visszatérője, Walker Kessler hét meccset követően léphetett ismét pályára, miután felépült a könyöksérüléséből, csereként 11 ponttal és 11 lepattanóval vette ki a részét csapata 105-100-as győzelméből. A Jazz sikerének az értékét növeli, hogy Lauri Markkanen (combhajlító) és Jordan Clarkson (betegség) nélkül érték ezt el, ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy a back-to-back pályára lépő Pelicans kiültette Zion Williamsont. A Heat ugyancsak back-to-back lépett pályára, emiatt Jimmy Butler és Bam Adebayo kiültetése mellett döntöttek. A Wizards-Hawks meccsen a hazaikanál bokafájdalmak miatt nem lépett pályára Jordan Poole, míg a vendégeknél Jalen Johnson csuklósérülést szenvedett, ami miatt csak bő 8 percet tölthetett pályán.

A Nuggets 1-4-es mérleggel zárta le tegnap hajnalban az idegenbeli túráját, ami után Michael Malone ismét kritizálta a csapat cseréit. Megmondta nekik, hogy másokat fog játszatni, mert nem mehetnek fel úgy a pályára, hogy azt gondolják, hogy mindenképpen játszanak, függetlenül attól, hogy csinálnak-e bármit is a pályán. Valamit hozzá kell adniuk a játékukhoz nekik is. Bennett Durando (The Denver Post) értesülései szerint Justin Holiday lehet az, aki több perchez juthat, emellett Malone elmondta, hogy reményeik szerint nagyon-nagyon közel van Jamal Murray visszatérése is.

Kevin Durant arról beszélt, hogy mi volt a probléma a Netsnél töltött időszaka alatt. Szerinte hiányzott abban a következetesség és a folytonosság, hogy milyen csapatot is akarnak alkotni, mert amikor egy csapat bajnoki címet akar nyerni, akkor ahhoz az kell, hogy az első naptól fogva elkezdje kiépíteni az identitását. Sok olyan tényezővel is meg kellett birkózniuk, amire nem volt kihatása a játékosoknak, és amik megakadályozták az építkezésüket. Ilyen a kosárlabda üzleti oldala, ilyen az NBA általánosságban, ugyanakkor mindannyian jobbá válták ennek az időszaknak köszönhetően, a vezetőktől kezdve a játékosokig mindenki tanult ebből a tapasztalatból, és most erre építve folytathatják az NBA-s pályafutásukat.

Kevin Garnett szerint sokan annyira ragaszkodnak az NBA-t felépítő kultúrához és történelemhez, hogy emiatt nem veszik észre azt, hogy milyen nagyszerű játékosok vannak most. LeBron James 38 évesen olyat csinál, amire soha korábban nem volt példa – Wilt Chamberlain forogna a sírjában, ha valaki azt mondaná neki, hogy egy 6 láb 10 hüvelyk magas erőcsatár centert játszik és ilyen magasra ugrik. A mai ligának van egy 7 láb 6 hüvelyk magas franciája, aki újoncként úgy néz ki, mint aki két-három évet már lehúzott volna az NBA-ben, és olyan, mintha egy hátvéd lenne. Michael Jordan vagy Magic Johnson a múlt, és el kell fogadni az újat is. Sosem láttunk még olyan játékost, mint Stephen Curry, senki hozzá hasonlíthatót. Még mindig Jerry Westről beszélnek, aki egyébként nagyszerű dolgokat művelt a ligában, de új szelek fújnak, és West sosem látott ilyen dobótávval bíró játékost.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Kijött a friss újoncrangsor, egy eddig ismeretlen névvel – a keleti rangadó tapasztalatait több szakíró is összegyűjtötte – péntek este szezonközi torna, lassan kialakul a Top8 mezőnye – 10+1 szabadügynök, aki még hasznos lehetne – miért lehetnek hálásak a csapatok? – Payton Pritchard meglepően jó védőszámai – kátyúba került a detroiti újjáépítés? – a legjobb apja-fia párosok a liga történetében – a Lakers kabinetje a Dallas ellen – a Wagner-fivérek emelik fel az Orlandót – a Knicks borzalmas büntetőzése – Nic Batum volt a hiányzó láncszem Philly-ben?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus