Hírmorzsák 2023-11-28 (9:15)

LeBron James játszotta a legtöbb percet az NBA történetében, illetve elszenvedte pályafutása legnagyobb vereségét. Paolo Banchero és Devin Booker a Hét Játékosa. Luka Doncic játszhat az ujjsérülése ellenére is. Jamal Murray, CJ McCollum és Cam Thomas is közel a visszatéréshez. Kelly Oubre edzett, Khris Middleton játéka kérdéses, Jalen Williams visszatérhet. Marcus Smart szerint a Grizzlies erőfeszítések nélkül játszik. Duane Washington Jr. szabadlistára került a Knickstől. Arturas Karnisovas és Billy Donovan állása sincs veszélyben a Bullsnál.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

LeBron James újabb rekordot állított fel ma hajnalban, a 76ers ellen pályán töltött 30 percével ő lett az NBA történetének a legtöbb percet játszó kosarasa. Az eddigi rekordot Kareem Abdul-Jabbar tartotta, aki az alapszakaszban és a rájátszásban együtt 66,297 percet töltött a parketten, James számlálója pedig már 66,319-nél jár. James a meccs után nem örült a rekorddöntésnek, ugyanis pályafutása legnagyobb különbségű vereségét könyvelhette el, a 76ers 138-94-re tudott nyerni – a 44 pontos vereség a Lakers történetében az ötödik legnagyobb. A Lakers idegenbeli mérlege ezzel 3-6-ra romlott, és amikor arról kérdezték Jamest, hogy mit kellene megváltoztatniuk, annyit mondott, hogy sok mindent. A 76ers sorozatban hetedszer győzte le a Lakerst, amiről Joel Embiid úgy nyilatkozott, hogy ez a kedvenc csapata, és mindig, amikor ellenük játszik, nyerni akar, bár ő egyébként is úgy lép pályára minden egyes este, hogy meg akarja szerezni a győzelmet.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket: keleten Paolo Banchero, nyugaton Devin Booker nyert, miután mindketten 4-0-s héthez segítették csapatukat. Banchero meccsenként 23,5 ponttal, 5,5 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét a Magic meneteléséből, míg Booker 30,3 pontos, 5,3 lepattanós, 7,8 gólpasszos átlagaival állt a Suns élére. Keletről Jarrett Allen, Giannis Antetokounmpo, Spencer Dinwiddie, Tyrese Haliburton, Buddy Hield és Franz Wagner neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról Anthony Davis, Anthony Edwards, Paul George, Shai Gilgeous-Alexander, Jerami Grant és Brandon Ingram kapott még szavazatot.

Luka Doncic megkapta a játékengedélyt azt követően, hogy megvizsgálták a sérült bal hüvelykujját. Doncic egy kötéssel a kezén ugyan, de részt vett a Mavericks tegnapi edzésének bizonyos részein, és a tervek szerint pályán lesz ma este a Rockets ellen. Jason Kidd annyit mondott játékosa sérüléséről, hogy az MRI kisebb ficamot mutatott ki az ujjában.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a combhajlítóizom-sérülése miatt legutóbb november 4-én pályára lépő Jamal Murray közel van a visszatéréshez, és annak függvényében döntenek majd az ismételt bevetéséről, hogy miként érzi magát. Murray hajnalban nem játszott még, Aaron Gordon egymást követő második meccsét hagyta ki sarokproblémák miatt, és Nikola Jokics is kiülte a Clippers elleni összecsapást hátfájdalmak miatt, de a Nuggets mégis nyerni tudott, köszönhetően két korábbi Clippers-játékosnak: Reggie Jackson 35 ponttal és 13 gólpasszal, DeAndre Jordan 21 ponttal és 13 lepattanóval jelentkezett.

Szintén Charania számolt be arról, hogy CJ McCollum is közel a visszatéréshez, és a tervek szerint már valamikor a héten ismét pályán lesz – elképzelhető, hogy már szerda este a 76ers ellen bevethető lesz, de ha ott mégsem tudja még vállalni a játékot, akkor péntek este a Spurs ellen térhet vissza. McCollum november 4-én lépett pályára legutóbb, majd légmellet diagnosztizáltak nála.

Brian Lewis (New York Post) hívta fel arra a figyelmet, hogy a Nets kétségesre módosította Cam Thomas státuszát a csapat sérültlistáján, ami azért említésre méltó, mert a sérülése óta mindig az szerepelt a neve mellett, hogy nem játszik. Thomas a szezon első 8 meccsén 26,9 pontot átlagolt, november 8-án viszont kificamodott a bal bokája, azóta nem léphetett pályára. A szintén bokasérüléssel küzdő Nic Claxton státusza kérdéses a ma esti, Raptors elleni összecsapás előtt.

Nick Nurse elmondta, hogy Kelly Oubre Jr. részt vett a 76ers vasárnapi edzésén, majd a csapat hétfői dobóedzésén is. Eric Nehm (The Athletic) értesülései szerint Achilles-sérülés miatt kérdéses Khris Middleton ma esti, Heat elleni játéka. Rylan Stiles (Locked on Thunder) információi alapján a csípősérülés miatt három meccset kihagyó Jalen Williams ma este visszatérhet a Timberwolves ellen.

A tegnap hajnali Grizzlies-Timberwolves krónikájához tartozik, hogy a mérkőzés negyedik negyedében Marcus Smart egy időkérésnél felkérdezte a csapattársait, és elmondta nekik, hogy kínos az, amit csinálnak. A sérülés miatt nem játszó hátvéd azt is megjegyezte, hogy a szurkolók azért fizetnek, hogy őket lássák játszani, és az elfogadhatatlan, hogy nem tesznek erőfeszítéseket a pályán. A Grizzlies 3-13-ra áll, és egyedüli csapatként még nem tudott hazai pályán meccset nyerni, 0-8-ra állnak saját közönségük előtt.

Tegnap írtunk már arról, hogy Duane Washington Jr. 6-8 hetet hagyhat ki hüvelykujjsérülés miatt, és ezt követően a Knicks úgy döntött, hogy szabadlistára teszi a two-way szerződésű játékosát. Washington az előző idény közben került New Yorkba, viszont egyszer sem lépett pályára a Knicks színeiben, kizárólag a G Ligában bizonyíthatott, és most az a Jaylen Martin veszi át a helyét a keretben, aki a Summer League és az edzőtábor idején is a csapat tagja volt.

K.C. Johnson (NBC Sports Chicago) értesülései szerint Arturas Karnisovas és Billy Donovan állása is biztonságban van a Bullsnál. Karnisovas a tavasszal kapott új szerződést, és megkapta az engedélyt arra, hogy próbálja meg kijavítani a jelenlegi problémákat. Donovant kedveli és tiszteli a tulajdonosi kör és a menedzsment is, emellett több évre szóló szerződése van még – utóbbi kapcsán Johnson megjegyezte, hogy a Reinsdorf-család nem szeret úgy edzőt kirúgni, hogy még fizetni kell őt.

Friss hírlevelünk tartalmából: A 76ers támadójátéka visszatérőben a ligaelitbe – a Warriors gyorsindításai nem működnek, de legalább Saric-nak kezdik megtalálni a helyét – alulértékelt és túlértékelt játékosok – Fox első Curry-s edzése után nem bírta megemelni a karját – Siakam feljavulása irányba állíthatja a Toronto terveit – In-Season összefoglaló, esélylatolgató és MVP – a Magic elleni vereség megmutatta, mi a Celtics kriptonitja -  a Mavs védekezésének problémája a kommunikáció, a támadásoké a kiegészítők gyenge formája? – Jeremy Sochan irányítóként nem működik – A Suns győzelmi szériájának okai a számok nyelvén.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus