Hírmorzsák 2023-12-03 (9:15)

Luka Doncic történelmi számokat hozott, 30-0-s futást csinált a Mavericks, mégis kikaptak. 22 pontos előnyből bukott a Warriors. 66 százalékkal dobott a Pacers, Tyrese Haliburton nélkül nyertek. Bam Adebayo ismét nem játszott. Orlando Robinson szerződése részben garantálttá vált. Ben Simmons állapotát 2 hét múlva vizsgálják felül, Lonnie Walker IV a combhajlítójával bajlódik. Megszakadt a Magic győzelmi sorozata. Történelmi magasságban a liga helyszíni nézettsége.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Egészen hihetetlen futást mutatott be a Mavericks ma hajnalban a Thunder ellen, a negyedik negyedben egy 30-0-s időszakot hoztak össze, amivel fordítani tudtak a 24 pontos hátrányukból, a mérkőzést viszont ennek ellenére is elbukták 126-120-ra. Az NBA az 1996/97-es szezon óta jegyzi, hogy a mérkőzéseken másodpercre pontosan mikor mi történt, és a play-by-play érában egyetlen csapat sem dobott még korábban 30 megválaszolatlan pontot egyhuzamban – 2009. december 6-án a Cavaliers hozott össze egy 29-0-s futást a Bucks ellen, most ezt döntötte meg a Mavericks. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Kyrie Irving, Tim Hardaway Jr. és Dante Exum sem játszott a hazaiaknál, ugyanakkor Luka Doncic 36 ponttal, 15 lepattanóval és 18 gólpasszal tért vissza, és ő lett az NBA történetében az első játékos, aki pályafutása során egynél többször ért el 35/15/15-ös számsort legalább 5 bedobott triplával kiegészítve. Ez volt Doncic karrierje 59. tripla-duplája, ezzel utolérte az örökranglista kilencedik helyén álló Larry Bird-öt.

A Warriors Andrew Wiggins, Chris Paul és Gary Payton II állt ki a Clippers ellen, a harmadik negyed elején mégis 70-48-ra vezettek, ugyanakkor innen is sikerült elbukniuk ezt a találkozót. A Clippers a mérkőzés során először 9,2 másodperccel a vége előtt vezetett, amikor Paul George triplája kialakította a végeredményt. Tyronn Lue szerint meg kellett nyerniük ezt a meccset, mert végig küzdöttek, kapartak, mentek előre, és végül behúztak egy ilyen nagy meccset. James Harden megjegyezte, hogy nem akarják azt folytatni, hogy ilyen hátrányokat szednek össze, kiegyensúlyozottak akarnak lenni, és meg is mondta George-nak és Leonardnek, hogy kezdjenek el most olyan jók lenni, mint amilyenek később lehetnek. Kawhi Leonard is azt emelte ki, hogy próbálnak konzisztenssé válni, és egyre jobbak lesznek, de nagyon lassan megy ez.

A Pacers a felső légúti fertőzéssel küzdő Tyrese Haliburton nélkül nyert 144-129-re a Heat otthonában, és egészen kivételes javulást mutattak be a mérkőzésen belül. Amíg az első negyedben 15 dobást hibáztak a vendégek, addig a következő háromban összesen 14-et – a második negyedben is elhibázták az első dobásukat, így egy ponton 9/25-nél (36 százalék) jártak mezőnyből, míg innentől kezdve 47/60 (78 százalék) dobásuk célba ért. A Pacers összességében 66 százalékkal dobott mezőnyből, ami a második legjobb hatékonysági ráta a franchise történetében, még 2017. október 24-én dobtak 67 százalékkal a Timberwolves ellen. A Heat ellen soha egyetlen csapat sem dobott ilyen jól, az eddigi negatív rekordjuk 1988. november 23-án jött össze, amikor a Lakers 64 százalékkal célzott velük szemben. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Bam Adebayo csípősérülés miatt ismét nem játszott, ráadásul ő várhatóan a hétközi, Raptors elleni összecsapásra sem fog elutazni, míg Haywood Highsmith 3 perc után kivált a találkozóból hátproblémák miatt.

Keith Smith (Spotrac) hívta fel arra a figyelmet, hogy Orlando Robinson szerződése részben garantálttá vált a Heatnél, legalább 850,000 dollárt fog keresni a szezon során.

A Nets bejelentette, hogy Ben Simmons epidurális injekciót kapott a hátába, és legközelebb 2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Jacque Vaughn elmondta, hogy az epidurálásra ezen a héten került sor, és ez is egy lépés volt annak érdekében, hogy Simmons visszatérhessen a játékhoz. Ez is a kezelés egy része, ezzel is közelebb kerül ahhoz, hogy ismét csatlakozhasson a társaihoz, nincs visszaesés az állapotában. Jelenleg könnyített munkát végez a pályán, nem lepattanózhat, nem sprintelhet, de remélhetőleg a következő 2 hétben addig tudja erősíteni a sérült testrészt, hogy már csinálhat mást is.

A Nets éjszaka Lonnie Walker IV szolgálataira sem számíthatott, a 14,6 pontot átlagoló hátvédet combhajlítóizom-húzódás miatt hagyta ki a Magic elleni győztes találkozót – ezzel megszakadt ellenfelük 9 győzelemből álló sorozata, amit pont egy Nets elleni vereség után kezdtek el. A találkozó során Mikal Bridges 42 pontot dobott, amiből 26-ot az első negyedben szerzett, ennél többet utoljára egy első negyedben Luka Doncic szerzett, aki még a 2021/22-es idény során kezdett 28 ponttal egy Clippers elleni összecsapást.

Az NBA hivatalos adatot tett közzé arról, hogy novemberben átlagosan 18,208 néző látogatott ki a mérkőzésekre, ami a liga történetének a legmagasabb átlaga a novembereket figyelembe véve. Az NBA alkalmazásában és közösségi oldalain is tárgyhavi rekordot döntött a nézettség, 3,9 milliárd megtekintést generált a liga. Az érdeklődés növekedése nagyban köszönhető a Szezonközi Torna elindításának, a november 28-án rendezett Warriors-Kings meccset átlagosan 2 millió néző követte a TNT-n, ami 93 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában sugározott közvetítésükhöz képest.

Friss hírlevelünk tartalmából: Több játékos dobásai hatalmasat javultak tavalyhoz képest – kiket célozhatnak meg az egyes csapatok a hamarosan induló cserepiacon? – A Suns gameplanjének köszönhetően egyre több büntetőt harcol ki – kialakultak az IST negyeddöntői, mi várható a jövő heti helyosztókon? – kijöttek az aktuális erősorrendek – miért perelte be a Knicks a Raptorst? – a meglepetéscsapatok eredménye mennyire függ a védekezésüktől? – Harold Miner lányából röplabda-sztár válhat – a liga legjobb irányítója lehet Devin Booker? – A Warriors ebben a formában nem bajnokesélyes? – Elérte-e már a platót a Kings, vagy van még feljebb? – a Dallas eladásának lehetséges hatásai – a Pistonsnál a fejétől bűzlik a hal? – Payton Pritchard passzaiból értéket teremthet a Boston.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus