Hírmorzsák 2023-12-04 (9:30)

Kristaps Porzingis nem tér vissza a Szezonközi Torna negyeddöntőjére, Tyrese Haliburton játéka kérdéses. Luka Doncic bírózott a Mavericks-Thunder után. Julius Randle mindig pályán akar lenni. Jaylen Nowell újabb 10 napra a Grizzliesnél, Luke Kennard 2-3 hét múlva térhet vissza. Chris Paul és Andrew Wiggins hamarosan ismét pályán lehet. A héten vizsgálják felül Bradley Beal állapotát. Scottie Pippen is érintett abban a fogadási ügyben, amibe Maverick Carter keveredett.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Szünnap volt az NBA-ben, ráadásul a következő játéknap programja is mindössze két találkozóból áll majd, ugyanis megkezdődik a Szezonközi Torna kieséses szakasza. Éjszaka Pacers-Celtics és Kings-Pelicans összecsapásokat rendeznek, és előbbi kapcsán fontos hír, hogy Kristaps Porzingis még nem térhet vissza a vádlisérülését követően, míg Tyrese Haliburton játéka kérdéses, mivel betegséggel és térdsérüléssel is küzd. A Pacersnél emellett Jalen Smith biztosan nem játszhat, a magasember a térdével és a sarkával is bajlódik.

Luka Doncic még azt követően értékelte a Mavericks-Thunder összecsapást, hogy csapatával egy 30-0-s futást bemutatva fordított 24 pontos hátrányból a negyedik negyedben, de mégis elveszítették az összecsapást. Az újdonsült apuka elmondta, hogy ez volt élete legszebb napja, viszont a mérkőzés hatalmas hullámvasút volt – sajnálja, hogy nem nyerték azt meg, de rengeteget energiát beletettek. A Mavericks vereségében szerepet játszott, hogy Doncicra lépéshibát fújtak 1:27-tel a vége előtt, amiről a játékos úgy gondolja, hogy talán valóban hibát vétett annál a játéknál, de egy meccsen van legalább 20 ilyen eset, és szerinte az elfogadhatatlan, hogy másfél perccel a vége előtt fújják ezt be először a meccs során. Rengeteg ilyen lépéshiba van az NBA-ben, de ezeket nem szokták befújni, ezért is meglepődött ezen. Amiatt is zavarja ez, mert utána Jalen Williams úgy verte meg őt a vezetést érő kosara előtt, hogy pontosan ugyanazt csinálta, amit ő, de a síp néma maradt. Doncic ezt követően eladott még egy labdát, erről viszont úgy fogalmazott, hogy az nem történhet meg ismét, hogy a nem megfelelő koncentrációja ilyenhez vezet, ugyanakkor kicsit kimerült volt.

Stefan Bondy (The New York Post) arról cikkezett, hogy Julius Randle még egyetlen meccset sem hagyott ki a szezonban, noha a Knicks a közelmúltban szerette volna őt kiültetni egy meccsről, hogy pihentesse a térdét. Tom Thibodeau erről elmondta, hogy már megszokták azt, hogy ha képes rá, akkor Randle pályán van, és ezt nagyon szereti benne. Ott akart lenni a pályán, ezért legutóbb is elkezdett előbb bemelegíteni, hogy lássa, miként érzi magát, majd egyeztetett az orvosi stábbal. Olyan játékos ő, aki mindenét kiteszi a pályára, és nem lazsál el egy napot sem. Randle úgy fogalmazott, hogy ő mindig játszani fog, és ez nem a pihentetésről szól számára, hanem arról, hogy szeret játszani – hogyha képes rá, akkor játszani is fog.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az NBA megítélt egy újabb hardship-kivételt a Grizzliesnek, és ezt arra használják fel Memphisben, hogy ismét 10 napos szerződést kapjon tőlük Jaylen Nowell. A hátvéd az első 10 napos szerződése idején 5 meccsen átlagosan 18,8 percet játszott, ezalatt 6,2 ponttal, 2,4 lepattanóval és 1,4 gólpasszal segítette csapatát, és a Grizzlies legutóbbi összecsapásán már kezdő volt. Nowell szolgálataira már csak azért is nagy szükség van a Grizzliesnél, mert a csapat bejelentése alapján Luke Kennard visszatérésére még 2-3 hetet kell várni – a hátvéd bal térdében megzúzódott egy csont, ami miatt november 14-e óta nem tudott pályára lépni.

Anthony Slater (The Athletic) hívta fel arra a figyelmet, hogy Chris Paul és Andrew Wiggins is hamarosan visszatérhet a Warriorsnál. Paul már a szombat esti, Clippers elleni összecsapás előtt is végig tudta csinálni a szokásos meccs előtti rutinját, ahogyan Wiggins is bemelegített, napok kérdése lehet, hogy ismét pályán legyenek. A Sunsnál Frank Vogel mondta el, hogy a hátsérülésével bajlódó Bradley Beal jelenleg abban a fázisban tart, hogy terhelik őt, majd megfigyelik, hogy miként reagál erre a szervezete, és ezen a héten be van ütemezve egy erőnléti felülvizsgálás is nála.

Néhány nappal ezelőtt már írtunk arról, hogy LeBron James üzleti partnere és menedzsere, Maverick Carter belekeveredett egy fogadási ügybe, néhány évvel ezelőtt egy illegálisan üzemelő bukmékernél fogadott. A The Athletic értesülései szerint Scottie Pippen és a baseballjátékos Yasiel Puig is a bukméker klientúrájához tartozott.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A csapatok decemberi sorsolása nagy eltéréseket mutat – idén eddig kiket érint a középszer dilemmája, ki tankolhatna és ki nem? – Heti Wemby – Giannis jön felfelé az MVP-rangsorban – a Magic villámrajtjának nem megénekelt hősei – újoncok, akik a G-Liga purgatóriuma után készen állhatnak az NBA-re – 5 játékos, aki pozitív vagy negatív irányba befolyásolhatja csapata eredményességét – Detroitban tehetség van, valódi irány nincs? – hogyan javulhatna a Spurs támadójátéka? – 5 érdekes tény a Lakers, Suns és Jazz első 20 meccséről – a liga történetének 20 legjobb, maximum 6 láb magas spílere – így lassult le a játék a playmaker Anthony Edwards számára.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus