Hírmorzsák 2023-12-08 (9:30)

Lakers-Pacers döntővel zárul az első Szezonközi Torna. Tyrese Haliburton tiszteli Damian Lillard-ot, Giannis Antetokounmpo szerint szervezettebbnek kell lennie a Bucksnak. Bobby Portis felkérdezte Adrian Griffint. Darvin Ham szerint briliáns ötlet volt a Szezonközi Torna. Zion Williamson önkritikus volt, Willie Green szerint a Lakers tapasztalata is szerepet játszott. Zach LaVine továbbra is elkötelezett a Bulls mellett. A Knicks csapatopciós szerződést ajánlott Immanuel Quickley-nek, aki erre nem volt nyitott. Jalen Duren 2 hetet kihagy. Gary Payton II állapotát egy hét múlva vizsgálják felül. John Butler Jr. szabadlistára került. Tim Connelly szerint különleges csapat lehet a Timberwolves. Bronny James akár már vasárnap este visszatérhet.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Ahogyan arról már összefoglalónkban is írtunk, Las Vegasban lejátszották az első Szezonközi Torna elődöntőit. Keletről a Pacers jutott be a fináléba, miután Tyrese Haliburton (27 pont, 7 lepattanó, 15 gólpassz) vezetésével 128-119-re nyerni tudtak a Bucks ellen. Rick Carlisle szerint az irányító a felsőbbrendű játékosok közé tartozik, és amikor pályán van, bármi megtörténhet ott. Haliburton azzal külön is felhívta magára a figyelmet, hogy Damian Lillard egyik triplája után maga is beszórt egyet, és megjegyezte, hogy ő is képes arra, amire ellenfele – erről úgy fogalmazott, hogy végig ment a csapatok között az odaszólogatás, de ez csak egészséges versenyzés volt. Rendkívüli módon tiszteli a Bucks játékosait, és Lillard az egyik oka annak, hogy ő is 0-s mezszámot hord, emellett a világot jelentette neki, hogy szülővárosa csapata ellen léphetett pályára, nagyon szórakoztató volt.

Giannis Antetokounmpo a Bucks kiesése után elmondta, hogy hihetetlenül tehetséges csapatuk van, ugyanakkor szervezettebbé kell válniuk. Úgy érzi, hogy néha teljesen szervezettelenek, nem mindig tudják, hogy mit akarnak csinálni támadásban, ahogyan védekezni sem mindig sprintelnek vissza. Nem dobnak rá sok triplát a támadásaik korai fázisában, és végső soron a labdát is meg kell védeniük, tudniuk kell, hogy hol van az. Ezen a meccsen számos olyan szituáció volt, ahol zsákolásig, üres tripláig, korán elengedett hármasig jutott ellenfelük, és egyszerűen jobban kell teljesíteniük. Semmit sem fognak nekik csak úgy odaadni, Tyrese Haliburton, Myles Turner vagy Aaron Nesmith sem az a fajta játékos, aki csak úgy átnyújtaná a győzelmet, ehelyett nekik kell jobbnak lenniük, el kell venniük azt, amit akarnak. Úgy gondolja, hogy nagyszerű játékosaik vannak, de ha nem küzdenek, akkor nem fogják őket tisztelni, és a Pacers a legjobbját hozta ellenük.

Chris Haynes (B/R) számolt be arról, hogy a Bucks veresége után Bobby Portis felkérdezte Adrian Griffint, mondván szervezettebb támadójátékra lenne szükségük a mérkőzések végjátékában. A vezetőedző pozitívan fogadta a kritikát, beismerte azt, hogy lehetne agresszívabb a játékhívásoknál, míg Portis belátta, hogy az utasításokat a játékosoknak végre is kell hajtaniuk.

A nyugati elődöntőben a Lakers 133-89-re ütötte ki a Pelicanst, köszönhetően a 43-17-re megnyert harmadik negyedének, valamint LeBron James 30 pontjának, 5 lepattanójának és 8 gólpasszának – James az NBA történetében az első játékos lett, aki kevesebb mint 23 perc alatt hozott össze egy 30/5/5-ös meccset. Darvin Ham elmondta, hogy senki sem akarja ezt beismerni, de az év azon szakaszában járnak, ahol a csapatok hajlamosak egy-egy meccsen keresztül alva járni, úgyhogy szerinte briliáns ötlet volt a ligától, hogy a szezon ezen részére tették be a tornát. Most, hogy itt vannak, egész vibráló hangulata van a Las Vegas-i arénának, és mindenki izgatott amiatt, hogy megpróbálja a legjobbját nyújtani.

Zion Williamson mindössze 12 ponttal zárt a Pelicansnál, és vele a pályán -33-mal zárt a csapata, amiről elmondta, hogy jobbnak kell lennie. Agresszívabbnak kell lennie, meg kell találnia a dobásait, többet kell azért tennie, hogy lendületbe hozza a csapatát. Úgy érzi, hogy túlságosan visszahúzódott ezen az estén, és ezt egyszerűen nem teheti meg, emellett védekezésben is jobbá kell válnia. Van egy olyan problémája, hogy mindig a lehető legjobb dobást vadássza, de a csapattársai többet várnak tőle, ahogyan saját magától is többet vár. Bíznia kell a játékában, agresszívabbnak kell lennie, mert ha így tesz, akkor az energiája át fog tapadni a többiekre is.

Willie Green elmondta, hogy csalódottak a teljesítményük miatt, ahogyan amiatt is, hogy hiányzott belőlük a küzdőszellem, ugyanakkor a Lakers teljesítményét is el kell ismerni, akik kijöttek a pályára és domináltak. Ellenfelük tudja, hogy milyen játszani egy ilyen nagy porondon, ilyen nagy tét mellett, míg náluk sok játékos az egyetemi évei óta először lépett pályára kieséses meccsen. Tapasztalatot szereztek, kielemzik majd a mérkőzést, és tanulni fognak belőle, főleg Williamson számára lehet ez egy olyan meccs, amiből sokat tanulhat.

Kialakult az első Szezonközi Torna döntőjének a párosítása, vasárnap hajnalban Lakers-Pacers összecsapást rendeznek Las Vegasban. Fontos azt is megjegyezni, hogy az előző meccsekkel ellentétben ez nem fog beleszámítani az alapszakaszba, és ez a két csapat így 83 mérkőzést játszik a szezonban. Mindkét csapat játékosai az 500,000 dolláros bónuszért szállnak harcba a trófea mellett, a vesztes fél játékosai 200,000 dollárral gazdagodnak – az elődöntőben elvérző Bucks és Pelicans játékosai fejenként 100,000 dollárt kapnak az elért eredményükért.

Zach LaVine tegnap a Bulls edzőközpontjában állt a sajtó rendelkezésére, és tagadta, hogy bármiféle összefüggés lenne a sérülése és a jövője között. Mindenki, aki ismeri őt, pontosan tudja, hogy ő megpróbál minden sérüléssel együtt is játszani, és ennek a sérülésének semmi köze nincs a pályán kívüli dolgokhoz, azok ráadásul mind csak spekulációk. Vicces, hogy milyen narratívákat hallatnak az emberek, de ez van, miközben ő mindig kiteszi a szívét a pályára Chicagóért, amikor csak felveszi a csapat mezét – amikor visszatérhet, ugyanígy fog tenni. LaVine emellett elmondta, hogy PRP-injekciót kapott a sérülése miatt, mert hiába remélte azt korábban, hogy már ma este ismét pályán lehet, amikor elkezdett nagyobb intenzitással készülni, rosszabbodott a lába állapota. Most az az okos lépés, hogy lenyugszik, ismét 100 százalékos állapotba kerül, és remélhetőleg erősen tudja majd zárni a szezont, illetve segíteni tudja a társait.

Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint Immanuel Quickley és a Knicks azért sem tudott megegyezni a játékos idő előtti hosszabbításáról, mert a csapat csak részben garantált szerződést kínált a hátvédnek. A hírek szerint Quickley évente 25 millió dollár körüli fizetést akart, de odáig el sem jutottak a felek, hogy a pénzről beszéljenek, mert a Knicks csapatopciót akart a szerződés utolsó évére, a játékos viszont ellenezte ezt.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Jalen Duren legalább 2 hetet kihagy bokasérülés miatt, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. A Pistons fiatal magasembere tegnap hajnalban a Grizzlies ellen sérült meg, akkor ficamodott ki a bal bokája, amikor egy lepattanóért ment, ezt követően pedig csak segítséggel tudta elhagyni a pályát.

A Warriors bejelentette, hogy javul Gary Payton II állapota, ugyanakkor a vádlisérülése miatt még legalább egy hetet kénytelen lesz kihagyni, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát.

Josh Robbins (The Athletic) számolt be arról, hogy John Butler Jr. szabadlistára kerül a Wizardstól. Az eddig two-way szerződésen játszó kosaras útja a G Ligába vezethet, és ha egy csapat sem hívja le őt a waiverről, akkor a fővárosiak fiókcsapata, a Capital City Go-Go adhat neki játéklehetőséget.

Tim Connelly-t a Timberwolves jelenlegi helyzetéről kérdezték még azt megelőzően, hogy tegnap hajnalban 16-4-re javították a mérlegüket. Szerinte még nem sok mindent értek el, 19 meccs telt el a szezonból, és két évtizede nem nyertek párharcot a rájátszásban. Ettől függetlenül úgy gondolja, hogy van valami különleges ebben a csapatban. Azzal kapcsolatban, hogy miért tartott ki a tavalyi keret mellett, elmondta, hogy általában ő egy nagyon türelmes ember, ami néha ugyan visszaüthet, de úgy látja, hogy a sportéletben gyakran kifizetődő lehet az, ha az ember képes türelmes maradni.

A USC vezetőedzője, Andy Enfield elmondta, hogy Bronny James tegnap teljes edzésmunkát végzett, és ha minden jól megy, akkor vasárnap este bemutatkozhat a csapatban. A következő napokban közelről figyelik majd az állapotát, és ha alkalmas is lesz a játékra, akkor is a padról fog beszállni, illetve perclimiten lesz.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Komoly mozgások a jövő évi draft elejére várt játékosok között – az IST negyeddöntői és elődöntői között volt egy játéknap, ami rengeteg emlékezetes teljesítményt hozott – objektív szempontok alapján összegyűjtötték a szezon 10 legjobb egy-egyezőjét, szokatlan nevek is felbukkannak a rangsorban - Haliburton vagy James lehet az IST MVP – Jaquez egyre magasabbra tör az újoncok között – 3-3 friss és fontos információ minden csapatról – 1 évvel ezelőtt alapozták meg a Magic idei szezonrajtját – KAT jelenleg abszolút elit játékos – miért olyan biztos a Hawks 50%-os mérlege az életben, mint a halál és az adók?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus