Hírmorzsák 2023-12-11 (8:45)

Amen Thompson és Bradley Beal is visszatérhet. Joel Embiid, Anthony Edwards és Jaden McDaniels ma esti játéka is kérdéses. Kevin Durant, Mitchell Robinson és Jalen Brunson is bokasérüléssel küzd. Andrew Nembhard legalább egy hetet kihagy. Az NBA csak erre a szezonra kötött szerződést Las Vegasszal. Oklahomában holnap szavaznak az új csarnokhoz szükséges adóemelésről. Steve Kerr és Draymond Green szerint is képes lehet bajnoki címet nyerni a Warriors. Kevin Love nyitott arra, hogy a Cavalierstől vonuljon vissza. Bronny James megkezdte az NCAA-s pályafutását.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Jó hírt kapott a Rockets, Amen Thompson teljesen felépült a bokasérüléséből, ezért a neve már nem is szerepel a csapat sérültlistáján a ma esti, Spurs elleni összecsapás előtt. Ime Udoka szavai alapján rögtön visszakerül a fiatal játékos az aktív rotációjukba, viszont meg kell keresniük azt, hogy honnan adjanak neki perceket, mert a többiek jól játszanak, de meg fogják lépni a szükséges módosításokat.

Duane Rankin (The Arizona Republic) értesülései szerint Bradley Beal készen áll arra, hogy holnap este a Warriors elleni összecsapáson visszatérjen. A Suns hátvédje az előszezon óta hátproblémákkal küzdött, emiatt mindössze 3 meccsen lépett pályára új csapata színeiben, legutóbb november 12-én. Ezzel együtt sem biztos, hogy összeállhat a Suns sztártriója, mert Kevin Durant kihagyta a csapat előző meccsét bokaficam miatt, és a vasárnapi edzésen sem tudott teljes értékű munkát végezni.

Joel Embiid a 76ers legutóbbi, Hawks elleni összecsapásán szedett össze egy térdsérülést, ugyanakkor a jelek szerint nem komoly a probléma, tegnap is szinte teljes edzésmunkát végzett, viszont ezzel együtt is kérdéses a játéka ma este a Wizards ellen.

Az elmúlt időszakban csípősérüléssel küzdő Anthony Edwards játéka kérdéses a ma esti, Pelicans elleni összecsapás előtt – mint ismert, legutóbb csak 4 percet tudott a pályán tölteni emiatt. Jó hír a Timberwolvesnál, hogy a november 20-a óta bokaficam miatt maródi Jaden McDaniels is a kérdéses megjelölést kapta a csapat sérültlistáján, közel van a visszatéréshez.

Fred Katz (The Athletic) számolt be arról, hogy egy jó és egy rossz hírt is kapott a Knicks. Jalen Brunson és Mitchell Robinson is még a Celtics ellen szedett össze egy-egy bokasérülést, és amíg a hátvéd jó állapotban van ezt követően, addig a centerre további vizsgálatok várnak. Brunson játéka kérdéses a ma esti, Raptors elleni összecsapáson, Robinson viszont biztosan kihagyja a találkozót.

A Pacers bejelentette, hogy Andrew Nembhard legalább egy hetet lesz kénytelen kihagyni térdsérülés miatt. A hátvéd még a Szezonközi Torna elődöntőjében sérült meg a Bucks ellen, ezt követően a státusza week-to-week, ugyanakkor jó hír, hogy a szalagjai nem sérültek.

Az elmúlt napokban többször is lehetett arról hallani, hogy az NBA Las Vegas után más városokba is elviheti a Szezonközi Torna négyesdöntőjét, Sam Amick (The Athletic) pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a liga eleve egy évre szóló szerződést kötött csak az idei házigazdával, nincs elköteleződés 2024-re.

Ahogyan arról már szeptember végén is írtunk, december 12-e fontos nap lesz a Thunder életében: Oklahoma lakosai holnap szavaznak arról, hogy elfogadnak-e egy átmeneti egyszázalékos adóemelést annak érdekében, hogy új csarnokot építhessenek a városban. A tervek szerint 900 millió dollárból épülhetne meg az új létesítmény, ennek jelentős részét kellene az adófizetőknek előteremteni, és ezért cserébe a Thunder vállalná, hogy a csarnok 2029/30-as szezon elejére tervezett megnyitásától számítva 25 évig itt játszaná a meccseit. Az előzetes elemzések alapján sok lakos nehezményezi, hogy a csapat tulajdonosai mindössze 50 millióval szállnának be a munkálatokba, miközben a 325 millióért megvásárolt csapatuk jelenleg 3 milliárdot ér, viszont ha nem tud megépülni a létesítmény, akkor annak a veszélye is fennállhat, hogy Seattle után egy újabb várost maga mögött hagyhat a franchise.

Steve Kerr még a minap beszélt arról, hogy szerinte elég jó ahhoz a Warriors, hogy ismét bajnoki címet nyerjen, hisz ebben a csapatban, viszont ha folyamatosan eladják a labdát, illetve rendszeresen faultolnak, akkor ki fognak kapni. Draymond Green szerint is megvan mindenük ahhoz, hogy bajnokok legyenek, és olyan vereségeket szenvednek, amik feszesebb játékkal elkerülhetőek lennének. Tudják, hogy mi kell egy bajnoki cím eléréséhez, és úgy érzi, hogy mindenük megvan ehhez.

Kevin Love egy interjúban mondta el, hogy nyitott arra az ötletre, hogy a Cavalierstől vonuljon majd vissza, sosem zárná ki ennek a lehetőségét. Nagyon sok kiváló kapcsolatot épített ki Clevelandben, sok embert szeret onnan, és még nem végzett ezzel a csapattal.

A nyári szívmegállását követően Bronny James végre megkezdhette az NCAA-s pályafutását a USC színeiben. A hátvéd csereként beszállva 16 percet töltött a pályán a Long Beach State ellen hosszabbításban elveszített találkozón, ezalatt 4 pontig, 3 lepattanóig, 2 gólpasszig, 2 labdaszerzésig és 1 blokkig jutott. A meccs után köszönetet mondott mindenkinek, akik átsegítették ezen a nehéz időszakon, így a kórház dolgozóinak, ahol ápolták, a szüleinek, a testvéreinek, az edzőinek és a csapattársainak is. A mérkőzést LeBron James és Rob Pelinka is a helyszínen tekintette meg, és azt is láthatták, ahogy Bronny James kiosztott egy ahhoz hasonló blokkot, amilyet az évek során az apja számtalanszor bemutatott.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

AZ IST-döntő 5 fontos tapasztalata és a torna fejlesztési lehetőségei – Tyrese Haliburton leghangosabb drukkere az apja – Embiid vezeti a hivatalos MVP-erősorrendet – a héten kétszer is találkozhat James és Wemby – a Lakers és a Pelicans ellentétes útja a Davis-csere óta, ami egy friss erősorrendben is tetten érhető – mely G-Ligás játékosok állnak készen az NBA-re? – a Lakers régimódi játéka hozta a liga legújabb trófeáját – hogyan esett át pálforduláson a Gobert-csere megítélése? – Porzingis labda nélküli mozgásai – Rayan Rupert lehet az új Batum – Gorgui Dieng a pályán kívül sokkal több volt, mint egy átlagos NBA-center.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus