Hírmorzsák 2023-12-18 (9:00)

Megszakadt Stephen Curry bedobott triplás sorozata. Giannis Antetokounmpo szedte a legtöbb lepattanót a Bucks történetében. Donovan Mitchell csak a jelenre koncentrál. Derrick Rose státusza week-to-week, Kenneth Lofton Jr. távozik a Grizzliestől. Theo Maledon a Sunsnál. Khaman Maluach már 2025-ben az NBA-be kerülhet. Egy eddig G Ligában játszó kosarast gyilkossággal vádolnak.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

A Warriors annak ellenére is nyerni tudott a Trail Blazers ellen, hogy Stephen Curry 2/12-vel zárt mezőnyből, azon belül 0/8 triplája ért célba – 2018. december 1-je óta először fordult elő, hogy Curry bedobott tripla nélkül hozzon le egy meccset, 268 meccsnél szakadt meg a sorozata. Ezzel megszakadt az NBA történetének a leghosszabb vonatkozó sorozata, és itt érdemes megjegyezni, hogy a második leghosszabb bedobott triplás sorozatot is Curry hozta össze 2014 és 2016 között, amikor sorozatban 157 meccsen talált be legalább egyszer távolról, amivel akkor Kyle Korver 127 meccsből álló sorozatát múlta felül. A leghosszabb aktív sorozat Damian Lillardhoz fűződik innentől, aki sorozatban 101 meccsén dobott legalább egy hármast, míg a második leghosszabb aktív sorozat Cameron Johnsoné 50 meccsel.

Steve Kerr úgy fogalmazott, hogy nem támaszkodhatnak minden egyes meccsen kizárólag arra, hogy Curry megmenti őket. Nehéz estén van túl, de egy csapatnak pontosan így kell működnie, mindenki kisegíti a másikat, és mindig más lép előre. Ezt egy jó jelnek veszi, mert túlságosan is sokáig húzta őket idén Curry, és többet kell segíteniük. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy abban a 31 percben, amit Curry pályán töltött, a Warriors 14 pontot vert a Trail Blazersre, míg a maradék időben -10-ben voltak.

A Bucks megszakította a Rockets ötmeccses győzelmi sorozatát, amiből Giannis Antetokounmpo 26 ponttal és 17 lepattanóval vette ki a részét. A magasember ezzel a teljesítményével új csapatrekordot állított fel, már ő gyűjtötte be a legtöbb lepattanót a franchise történetében, megelőzte a 7,161 lepattanóig jutó Kareem Abdul-Jabbart. Antetokounmpo ezzel Michael Jordan (Bulls), LeBron James (Cavaliers) és Kevin Garnett (Timberwolves) mellé és csatlakozott, mint olyan játékosok, akik egyszerre tartják a legtöbb pont, a legtöbb lepattanó és a legtöbb gólpassz rekordját is egy csapatnál, emellett a kétszeres MVP tartja már a legtöbb blokk, tripla-dupla, meccs, perc, bedobott mezőnykísérlet és bedobott büntető rekordját is a Bucksnál.

Az újabb csapatrekordról úgy nyilatkozott, hogy ez egy hatalmas megtiszteltetés, szerinte senki sem gondolta a Görögországból érkező vézna kölyökről, akinek a G Ligában kellett volna játszania, hogy egy napon olyan helyzetben lesz, hogy megdöntse Abdul-Jabbar egyik rekordját. Továbbra is magas szinten akar játszani, vigyázni a testére, mert tudja, hogy rekordokat fog dönteni, amennyiben így tesz. Áldottnak érzi magát amiatt, hogy övé lett a legtöbb lepattanó csapatrekordja, de mennie kell tovább és előre tekintenie. A csapathoz vele egyszerre megérkező Khris Middletont arról kérdezték, hogy gondolta-e volna Antetokounmpóról, hogy egy napon ennyi csapatrekordot fog ő tartani, amire egyértelmű nem volt a válasza, és most mégis az övé minden a triplarekordot leszámítva – erre Antetokounmpo megjegyezte, hogy azt is meg fogja szerezni Middletontól, még akkor is, ha 20 évébe fog ez telni. Adrian Griffin pedig a meccs után azt mondta el mosolyogva, hogy náluk van a meccslabda.

Donovan Mitchellt a jövőjét firtató spekulációkról kérdezték, de elmondta, hogy nem erre koncentrál jelenleg, hanem arra, hogy két emberük is kidőlt (Evan Mobley és Darius Garland is hosszú időre kidőlt – a szerk.), mert ez a munkája, ezért nem is válaszol ilyen kérdésekre. Tudja, hogy az újságírónak az a dolga, hogy feltegye ezt a kérdést, de nem akar ebbe belemenni, mert most csak arra koncentrál, hogy két játékosuk is kidőlt, és nélkülük kell győzelmeket gyűjteniük.

Ma este a Thunder ellen utoljára lesz kénytelen Ja Morant nélkül kiállni a Grizzlies, ezzel az összecsapással kitelik az irányító 25 meccses eltiltása. Damichael Cole (The Commercial Appeal) értesülései szerint beigazolódnak azok a néhány nappal ezelőtti várakozások, hogy Kenneth Lofton Jr. kerül szabadlistára Morant visszatérése miatt, és így a csapatnál maradhat az idő közben szerződtetett Bismack Biyombo. A Grizzliesnek amiatt is sürgős Morant visszatérése, mert Derrick Rose combhajlítója megsérült a csapat péntek esti összecsapásán, és ezt követően week-to-week a státusza, hetente vizsgálhatják felül az állapotát. Marcus Smart eközben egyre több munkát végezhet, közelít a visszatéréshez, de minden bizonnyal pár meccstől még távol kell maradnia.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Suns lehívta Theo Maledon játékjogát azt követően, hogy a Hornets waiverre tette őt. További lépéseket nem kellett tenniük a leigazolása érdekében, volt egy szabad two-way helyük.

Jonathan Givony (ESPN) írta meg, hogy Khaman Maluach már jövőre befejezheti a középiskolát, így akár a 2025-ös drafton is ki lehet majd őt választani. A 17 éves, 218 centi magas dél-szudáni center 2021 óta az NBA szenegáli akadémiáján pallérozódik, és olyan egyetemi csapatok érdeklődnek iránta, mint a Duke, a Kentucky, a UCLA, a Kansas vagy a Baylor, de a sem kizárt, hogy a G Ligás Ignite, vagy az ausztrál Next Stars programján keresztül teszi meg az utolsó lépést az NBA előtt. A játékos úgy nyilatkozott, hogy a 2024-es és a 2025-ös osztály legjobbjai ellen is megmérettethette már magát, emellett a világbajnokságon profik ellen kosárlabdázott, és ez megmutatta neki, hogy hol tart, és mi az, amiben javulnia kell. Olyan csapathoz akar majd kerülni, ahol a fejlesztése lesz a prioritás, ahol felkészítik a magasabb szintre, de közben ugyanezen a helyen szeretne egy bajnoki címet is nyerni.

Gyilkossággal vádolják a G Ligás Stockton Kings csapatának korábbi játékosát, Chance Comanche-t, valamint a 19 éves barátnőjét (Sakari Harnden), jelentette be a Las Vegas-i rendőrség. A hatóságok Marayna Rodgers eltűnése kapcsán kezdtek el nyomozni, és a közelmúltban meg is találták a 23 éves nő holttestét egy sivatagos területen. A rendőrségi beszámoló alapján a felek december 5-én találkoztak egy összejövetelen, míg a rendőrségen 7-én jelentették be Rodgers eltűnését – az NBA-ben is egyszer pályára lépő Comanche amiatt tartózkodott a környéken, mert csapatával a közelben játszó Ignite csapatához látogattak. A Sacramento Kings fiókcsapata azt követően tette szabadlistára a kosarast, hogy letartóztatta az FBI.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Meglepő atlantai hátvédpáros a legjobb passzoló-befejező duók listáján - 5-5 játékos, akiknek vagy kevesebbet, vagy többet kellene ráemelnie a triplán túlról - Kyrie Irving nem reklámozza, de sokat jótékonykodik - Giannis jön fel az MVP-listán - Wemby és LeBron első közös meccse - a Clippers már a 10 legerősebb csapat között? - 8 érdekesség Lowe-tól - Fontecchio lesz az új Bojan B? - Embiid durvább számokat hoz, mint tavaly - mateklecke: hogyan szabaduljon meg a Mavs Josh Greentől? - a Celtics különböző taktikái a Magic ellen - túl korai: a 100 legfontosabb szabadügynök 2024 nyarán.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus