Hírmorzsák 2023-12-25 (8:30)

Joel Embiid nem játszik a karácsonyi meccsen, sokan hiányozhatnak a Suns-Mavericks összecsapásról. Darvin Ham szerint a Celtics elleni meccs megmutathatja, hogy hol tartanak valójában. Többen is sérüléssel küzdenek a Lakersnél. Stephen Curry szerint teszt lesz a Nuggets elleni összecsapás. Erik Spoelstra megtiszteltetésnek tartja, hogy bekerültek a karácsonyi programba. Veterán játékosokat szerezhet a Pistons. Rich Paul nem akar együttműködni a Knicks vezetőségével. Mike Conley úgy érzi, nem számít a kora.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

A 76ers bejelentette, hogy Joel Embiid a kificamodott jobb bokája miatt kénytelen kihagyni a Heat elleni karácsonyi összecsapást, a center el sem utazott Miamiba. A regnáló MVP még a Raptors elleni összecsapás első negyedében sérült meg, amikor rosszul érkezett le egy blokkolási kísérlet után, de azt a találkozót még végig tudta játszani. Embiid státusza a Heat utáni, Magic elleni összecsapásra még nem meghatározott, később döntenek arról, hogy a társai után utazik-e Floridába.

Sok hiányzója lehet a Suns-Mavericks összecsapásnak. A hazaiaknál Bradley Beal (boka), Jusuf Nurkic (személyes okok) és Damion Lee (térd) egészen biztosan kihagyja a meccset, de Eric Gordon (csípő), Josh Okogie (csípő) és Yuta Watanabe (ujjficam) sem teljesen egészséges, bár ők valószínűleg ott lesznek a pályán. A Mavericksnél Kyrie Irving (sarok), Josh Green (könyök) és Maxi Kleber (lábujj) változatlanul maródi, míg a bokasérüléssel bajlódó Dereck Lively II a kérdéses megjelölést kapta a csapat sérültlistáján. Az újonc center játéka azért is lenne fontos, mert azokon a meccseken 16-7-re áll a Mavericks, amiken ő pályára lépett, míg a többi találkozón 1-5-re, csak a Victor Wembanyama nélkül kiálló Spurs ellen tudtak nyerni Lively hiányában.

Darvin Ham szerint a Celtics elleni összecsapás megmutathatja, hogy hol tart jelenleg a Lakers, mert a karácsonyi ellenfelük jelenleg a tápláléklánc csúcsán tartózkodik, határozottan bajnoki címre esélyesek. Nem kell nagy beszédet tartania a meccs előtt, hogy hangsúlyozza annak a fontosságát, ez egy klasszikus Lakers-Celtics összecsapás lesz. Az év jelentős részében mindkét csapat magas szinten játszott, és ez egy remek lehetőség arra, hogy meglássák azt, hogy hol is tartanak a legjobbak legjobbjával szemben ebben a versenyfutásban. A találkozó előtt egyébként LeBron James és Anthony Davis is a kérdéses megjelölést kapta bokasérülés miatt, de az elmúlt időszakban sokszor volt hasonló a helyzet, és többnyire pályán voltak ezzel együtt is – Rui Hachimura játéka szintén kérdéses lágyéki fájdalmak miatt.

Stephen Curry is hasonló gondolatokat osztott meg a Nuggets elleni összecsapás előtt, mint Ham a Lakersnél, szerinte ez egy teszt lesz a Warriors számára. Karácsonykor mindig kiemelt meccsek vannak, úgyhogy nagyszerű lesz az atmoszféra, és tudják azt, hogy milyen ebben a környezetben játszani, úgyhogy pontosan értik azt, hogy mire számíthatnak. Idegenben játszanak, és szórakoztató lesz megmérettetni magukat.

Érdekesség, hogy a tavaly karácsonykor pályára lépő 10 csapatból kilenc idén is ott van a programban, egyedül a Grizzlies helyét vette át a Heat, arra pedig 2012 óta először lesz példa, hogy mind a 10 pályára lépő csapatnak pozitív legyen a mérlege karácsonykor. Ide kapcsolódik, hogy Erik Spoelstra azt emelte ki a 76ers elleni összecsapás előtt, hogy megtiszteltetés bekerülni a karácsonyi programba, és ezt az öltözőben is rendre hangsúlyozza, mert nincs erre minden csapatnak lehetősége. Éveken keresztül fel sem merültek, hogy ők is itt legyenek, míg azelőtt szinte természetesnek vették, hogy mindig játszanak karácsonykor, ezért sem akarja, hogy bárki is tőlük garantáltnak vegye ezt, és tudja, hogy nem is fognak így tenni.

A Pistons tegnap hajnalban beállította az egy szezonon belüli leghosszabb vereségsorozat rekordját, zsinórban 26 meccset buktak el, és ezzel kapcsolatban Omari Sankofa (Detroit Free Press) írta meg, hogy a cserehatáridő lejárta előtt veterán játékosokat próbálhatnak meg szerezni. Ahogyan arról tegnap mi is írtunk, Tom Gores tulajdonos változásokat ígért, de az újságíró értesülései szerint valószínűleg ez első körben nem a vezetőségben vagy az edzői stábban lesz, hanem a játékoskeretben. Tapasztalt játékosokkal tömnék be a lyukakat Detroitban, és ehhez vannak is mozdítható szerződéseik, illetve pénzügyi rugalmasságuk is.

Ian Begley (SNY.tv) hívta fel egy érdekes részletre a figyelmet, miután pletykaként felmerült, hogy a Knicks egyik kiszemeltje Dejounte Murray. A Hawks játékosának az érdekeit Rich Paul és a Klutch Sports játékosügynökség képviselik, Paul ugyanakkor nem akar együttműködni a Knicks vezetőivel, és ha Murray nem akar kimondottan oda kerülni, akkor nem is fogja odajuttatni őt. Az ellentét hátterében az állhat, hogy a Knicks vezetőségében dolgozik Leon Rose és William Wesley is, akik korábban mindketten játékosügynökök voltak, csak nem a Klutch Sportsnál, hanem a konkurens CAA-nél, és eddig úgy tűnt, hogy ennek az ügynökségnek a játékosait preferálták a piacon is. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ennek annyi alapja mindenképpen lehet, hogy Jalen Brunson érdekeit a CAA képviseli, ahogyan a Knicksszel korábban többször összeboronált Donovan Mitchell is az ügyfelük.

Jon Krawczynski (The Athletic) cikkeztt a Timberwolves menetelésében nagy szerepet játszó Mike Conley-ról, ebből szemezgetünk az alábbiakban. Chris Finch vezetőedző szerint nem csupán a hozzáállása miatt a vezérük Conley, hanem azzal is, hogy képes hatalmas játékokat bemutatni, legyen szó akár egy labdaszerzésről, egy bedobott tripláról, a megfelelő embernek passzolásról, a védelmük koordinálásáról, vagy a meccsek lezárásáról, és még folytathatná a felsorolást. A 36 éves irányító elmondta, hogy hosszú idő óta most van a legjobb formában, és felkészült arra, hogy annyi időt töltsön a pályán, amennyit csak szükséges. Amennyiben fáradt lenne, akkor azt megmondaná az edzőjének, de erre sosem volt példa. Annyit akar a pályán lenni, illetve annyira akarja segíteni a társait, amennyire az csak lehetséges, úgyhogy folyton kommunikálnak, és remélhetőleg tudja így folytatni. Úgy érzi, hogy még mindig megvannak a képességei, a kora nem számít, továbbra is jól mozog, úgyhogy boldog.

Karácsonyi hírlevelünk tartalma korlátozás nélkül elérhető ide kattinva, a tartalomból:

Karácsony, karácsony, karácsony – és az Orlando titkos mikkentyűje: az összes eddigi karácsonyi meccs - a legemlékezetesebb ünnepi pillanatok - karácsonyi rekordok - az idei felhozatal - Ötszereplős az idei MVP-verseny? - Jaquez már a 3. legjobb újonc - SGA van a legnagyobb hatással csapata játékára, de Jokics és Leonard is elit - komoly mozgások indultak be a csapatok erősorrendjében, érdemes figyelni - milyen ajándékot látnának a csapatok a fa alatt? - Lillard magánéletének nagy gondja - a 30 csapat cserelehetőségei - megéri elcserélni Siakamot? - A LAC megtalálta a bajnoki formulát? - Jalen Suggs, Disneyland csapatának titkos mikkentyűje - képeken az elmúlt hét legjobb cipői.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus