Hírmorzsák 2023-12-30 (10:15)

Penny Hardaway is esélyes lehet arra, hogy bekerüljön a Hírességek Csarnokába. Bradley Beal visszatért. Victor Wembanyama egy ideig nem játszik back-to-back meccseken. Luka Doncic játéka kérdéses, Kyrie Irving szereplése kétséges ma este. Gary Payton II ismét játékra jelentkezik. Kawhi Leonard és Joel Embiid sem térhetett vissza. Isaiah Stewart 10-14 napot kihagy. Bővül a Timberwolves új tulajdonosi köre. O.G. Anunoby és Pascal Siakam iránt is érdeklődik a Pacers. A Pistons változatlanul ragaszkodik Bojan Bogdanovic-hoz. Charles Bediako már nem a Spurs játékosa.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Az elmúlt héten írtunk arról, hogy kik azok, akik esélyesek lehetnek arra, hogy bekerüljenek a Naismith Kosárlabda Hírességek Csarnokába. Az akkori jelöltekhez csatlakoznak még ketten, Anfernee “Penny” Hardaway, valamint a közelmúltban 69 éves korában elhunyt Walter Davis is jogosult lesz a beválasztásra. Mint ismert, a döntősöket az All-Star hétvégén jelentik be, míg a 2024-es osztály tagjait az NCAA négyesdöntője idején ismertetik áprilisban.

Bradley Beal felépült a bokasérüléséből, így az idény során harmadszor került egyszerre a pályára ő, Devin Booker és Kevin Durant, a Suns pedig az első győzelmét könyvelhette el ezzel a trióval. Beal mindössze 6 ponttal és 7 gólpasszal zárt, majd elmondta, hogy jó ismét játszani, és csak az érdekli, hogy nyertek. Frank Vogel elégedett is volt Beal teljesítményével, mert nem erőlködött úgy, ahogyan sok sérüléséből visszatérő játékos azt tenni szokta. Önzetlen csapatuk van, és esélyük van arra, hogy valami különlegeset csináljanak. Booker szerint mindent megváltoztat az, hogy teljes a keretük, támadásban folyamatosan mozgásban voltak, járt a labda, és mindig megtalálták a legjobb dobásokat.

Victor Wembanyama kihagyta a ma hajnali, Trail Blazers elleni visszavágót, miután az előző este 30 ponttal és sokoldalú játékkal vezette győzelemre a Spurst ellenük. Gregg Popovich bejelentette, hogy a közelmúltban bokasérülést szenvedő magasembert a következő hetekben perclimiten fogják tartani, emellett nem is fog játszani a back-to-back összecsapások mindkét felén. A döntés az orvosi stáb utasítására született meg, néhány hét múlva ismét meg fogják vizsgálni a bokáját, addig viszont nagyon óvatosak lesznek vele.

A Mavericks közzétette a friss sérültjelentését, ami alapján Luka Doncic játéka kérdéses a ma esti, Warriors elleni összecsapáson – legutóbb a Timberwolves ellen nem is tudott játszani csípőproblémák miatt. Kyrie Irving státuszában változás történt, az előző 12 meccset kiülő hátvéd a „kétséges” megjelölést kapta, vagyis még mindig az a valószínűbb, hogy nem játszik, de már nem lehet teljesen kizárni a szereplését. A Warriorsnál ugyanezen a meccsen lehet egy visszatérő, Gary Payton II felépült a vádlisérüléséből, ugyanakkor Steve Kerr elmondása alapján perclimiten lesz.

Kawhi Leonard újabb meccset hagyott ki csípősérülés miatt, ami kapcsán Tyronn Lue elmondta, hogy csütörtökön sem tudott még teljes edzésmunkát végezni a játékos, még nem kapott arra engedélyt. Lue azt is megjegyezte, hogy Leonard már korábban is ezzel a problémával együtt játszott, csak a közelmúltban rásérült erre. A 76ers továbbra is Joel Embiid nélkül kénytelen játszani, hajnalban sem tudta vállalni a játékot, és Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) értesülései szerint ma este sem lesz még bevethető a bokasérülése miatt.

A Pistons bejelentette, hogy már az elmúlt hetekben is lábujjsérüléssel küzdő Isaiah Stewart szolgálataira legalább 10-14 napon keresztül nem számíthatnak. A magasember két hete a 76ers ellen sérült meg, azóta fájdalmakkal együtt játszott, most viszont lehetőséget akarnak neki adni, hogy gyógyuljon és rendesen tudja végezni a rehabilitációját.

Újabb befektetővel bővült az a csoport, amelyik Marc Lore és Alex Rodriguez vezetésével felvásárolja a Timberwolvest, Eric Schmidt is beszáll a tulajdonosi körbe. Lore és Rodriguez számára némi nehézséget okozott, hogy elegendő pénzt mozgósítsanak ahhoz, hogy az eddigi 40 százalékuk mellé megvásároljanak újabb 40 százalékot, most ebben segít nekik a Google korábbi vezérigazgatója. Schmidt rövid időn belül így két csapatban is tulajdonjogot szerez, az NFL-ben szereplő Washington Commanders csapatában is résztulajdonos lett a közelmúltban.

Michael Grange (Sportsnet) számolt be arról, hogy a Raptors két játékosa iránt is érdeklődik a Pacers, Pascal Siakam és O.G. Anunoby is a kiszemeltjeik között van. A Pacers szeretne mindenképpen erősíteni, a Szezonközi Torna döntője után a rájátszásba is be akarnak jutni, a Raptors viszont egyelőre még nem döntött arról, hogy milyen irányba induljon el, bár az valószínűsíthető, hogy nem fognak teljes újjáépülésbe kezdeni Torontóban.

James L. Edwards (The Athletic) számolt be arról, hogy a Pistons változatlanul Bojan Bogdanovic megtartásában gondolkodik, továbbra sem mutatnak hajlandóságot az elcserélésére. Az újságíró úgy hallotta, hogy csak akkor fontolnák meg az elboltolását, ha visszautasíthatatlan ajánlatot kapnának érte. A Pistons jó akar lenni, ezért nem akarnak jó játékosokat elcserélni, még akkor sem, ha ez esetleg azt jelenti, hogy Bogdanovic a következő szezontól a kispadra szorul.

Chris Haynes (B/R) számolt be róla, hogy Charles Bediako szabadlistára került a Spurstől. San Antonioban azt követően váltak meg a two-way szerződésű kosarastól, hogy elszakadt a meniszkusza a bal lábában, ami miatt 6-8 héten keresztül egyébként sem lett volna bevethető.

Az ünnepi hírlevelünk tartalma korlátozás nélkül elérhető ide kattinva, a tartalomból:

Amerikai játékosként egyelőre esélytelen vagy az MVP-re - Scoot Henderson megindult felfelé az újoncrangsorban - Jamal Murray brutális clutch számai - így jégkorongozik Wemby - Nikola Jokics a 2023-as naptári év legjobbja - Hópihe a Celtics ünnepi mezén - az atlantai Bogdanovics úton a 6th Man felé - a Pistons szériájának lenyomata a közösségi médiában: mémek, képek, statisztikák - Delon Wright lehet a megoldás a 76ers-nél? - Beal a padról jöhetne? - a Spurs drukkerei elkezdték a felkészülést a 2024-es draftra - a sneaker-világ évének összefoglalója.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus