Hírmorzsák 2024-01-08 (10:00)

A Lakers nyerte a Los Angeles-i rangadót, Anthony Davis és LeBron James szerint is építeniük kell erre. Markelle Fultz visszatért. Cade Cunningham térdsérülést szenvedett. Chris Paul 4-6 hetet hagyhat ki. Draymond Green ismét csatlakozott a Warriorshoz. Taj Gibsont szabadlistára tette a Knicks. Két two-way szerződésű játékosát is elengedte a Bucks. A Kings nem adna maximumot Pascal Siakamnak. A Warriors nem akarja elcserélni Jonathan Kumingát. Még mindig opció lehet, hogy Siakam hosszabbít Torontóban.

A Lakers 106-103-ra nyerni tudott a Clippers ellen, ezzel megszakították a négymeccses vereségsorozatukat, míg ellenfelük zsinórban öt megnyert találkozó után kapott ki ismét – Norman Powell dobhatott a hosszabbításért, de a gyűrű kiköpte a dudaszó pillanatában elengedett kísérletét. Anthony Davis szerint úgy játszottak, mint akiknek mindenképpen meg kell nyerniük ezt a meccset, a pálya mindkét oldalán felvették a kesztyűt. Építeniük kell erre az eredményre, mert tudják, hogy milyük van az öltözőben, tudják, hogy mire van szükség a győzelemhez, és ezt most meg is mutatták. LeBron James elmondta, hogy Powell dobása pillanatában azt gondolta, hogy hosszabbítást kell játszaniuk, nagyon úgy nézett ki, hogy célba fog érni a dobása. James azt is megjegyezte, hogy tovább kell javulniuk, és ezt a sikert használhatják ehhez katalizátornak, mert most jobban játszottak, de ez nem teszi semmissé az elmúlt 11-12 meccset sem.

Markelle Fultz először lépett pályára november 9-e óta, felépült a térdsérüléséből. A Magic irányítója 15 percet töltött a pályán a Hawks ellen hosszabbításban megnyert meccsen, és ugyan nem szerzett pontot, de kiosztott 4 gólpasszt.

Cade Cunningham mindössze 11 percet tudott a pályán tölteni a Nuggets elleni vesztes meccsen, mivel megsérült a bal térde, és ezt követően nem tudta folytatni a játékot. A meccs után Monty Williams még nem tudott részleteket megosztani a sérülés súlyosságáról, erről később ad tájékoztatást a Pistons.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Chris Paul 4-6 hetet lesz kénytelen kihagyni azt követően, hogy megműtik a törött bal kezét. Paul bal kezét már ötször kellet megműteni, míg a jobb kezét hatszor, a beavatkozást a héten hajthatják végre.

Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy Draymond Green visszatért a csapathoz, már részt vett a Raptors elleni meccset megelőző megbeszélésen is, majd a 133-118-ra elbukott találkozót is a kispadról nézte végig. Steve Kerr még a meccs előtt mondta el, hogy mindenki nagyon izgatott náluk Green visszatérése miatt, ő az egyik vezérük, és jó hangulatban vannak amiatt, hogy ismét láthatják. Rick Celebrini edzővel minden nap azon fog dolgozni Green, hogy mielőbb visszatérhessen, rengeteg edzés és dobás vár rá a következő időszakban, azt viszont nem tudná megmondani, hogy pontosan mikor játszik majd ismét.

Taj Gibson szabadlistára került a Knickstől, így mindössze három hét után befejeződött számára az újabb New York-i kaland. A döntés időzítése sem véletlen, mert most kellett volna garantálni a szerződését, ugyanakkor Precious Achiuwa megszerzése után már nem volt rá akkora szükségük, mint azelőtt. Leon Rose ettől függetlenül közleményben köszönte meg az elvégzett munkáját, miszerint nagyban segítette a csapatukat, mérhetetlenül nagy hatással volt rájuk a pályán, illetve azon kívül is abban az időszakban, amíg a Knicksnél volt. Gibson azt követően tért vissza a Knickshez, hogy Mitchell Robinson hosszabb időre kidőlt, és 10 meccsen kapott szerepet. A Knicks ezzel párhuzamosan Ryan Arcidiacono megtartása mellett döntött, garantálni fogják az ő szerződését.

Más csapatoknál is akadtak változások. A Bucks elengedett két two-way szerződésű játékost is, Marques Bolden és Lindell Wigginton sem marad a csapatnál. Dylan Windler hivatalosan is aláírta a two-way szerződését a Lakersnél. A Kings hivatalosan is szabadlistára tette Juan Toscano-Andersont, mielőtt garantálttá vált volna a megállapodása, ugyanakkor James Ham (ESPN) értesülései szerint a későbbiekben 10 napos szerződésen még visszatérhet Sacramentóba. Sean Highkin (Rose Garden Report) értesülései szerint csak idő kérdése, hogy a Trail Blazers mikor ad Duop Reath-nek hagyományos szerződést a two-way megállapodása helyett.

Michael Grange (Sportsnet.ca) írt néhány cserepletykáról. Értesülései szerint a Kings nem csupán azért szálhatott ki a Pascal Siakamért folytatott versenyfutásból, mert nem akarják Keegan Murray-t elveszíteni, hanem azért is, mert nem akarnák odaadni a nyáron szabadügynökké váló Siakamnak a maximum fizetést. A Warriorsnál Jonathan Kuminga gyakorlatilag érinthetetlennek tűnik, a játékos kimondottan jó kapcsolatot ápol Joe Lacob tulajdonossal is, és a csapanál gyűlik annak a gondolatát is, hogy elcseréljék őt – mindezt szintén abban a kontextusban említette meg az újságíró, hogy milyen ellenértéket kaphatna a Raptors Siakamért. Josh Lewenberg (TSN.ca) is hallott azokról a ligában terjedő híresztelésekről, hogy a csapatok azzal számolnak, hogy Siakam hamarosan máshol fog játszani, és ő is úgy értesült, hogy ez a valószínűbb forgatókönyv, ugyanakkor egy forrása úgy tudja, hogy még mindig nem lehet kizárni annak a lehetőségét sem, hogy az erőcsatár marad Torontóban, az is benne van a pakliban, hogy a Raptors szerződést hosszabbít vele.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Steve Kerr Nuggets elleni meccselése csak a jéghegy csúcsa, az egész GSW-rendszer alapjai inognak – Wemby játszott Giannis ellen, áthúzta Morant és 20 éves lett – 5 csapat, akiknek all-int kell mondania és 5 csapat, akiket szét kellene robbantani – SGA már Top3-ban az MVP-rangsorban – elindult James negyvenezres visszaszámlálója – Jalen Williams volt az utolsó hiányzó OKC-láncszem? – Marcus Smart-nagyinterjú – a Dallas-Wolves és a Pacers-Celtics tanulságai – a Wolves drukkereinek nagyon fog hiányozni Ricky Rubio.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus