Hírmorzsák 2024-01-19 (9:30)

Újabb Warriors-meccset halasztanak el Dejan Milojevics halála miatt. Nincs változás az All-Star szavazás állásában. Pascal Siakam akár már ma este bemutatkozhat a Pacersben, Tyrese Haliburton visszatérése sincs kizárva. A rivális csapatvezetők szerint még egy cserét meghúzhat a Pacers. Masai Ujiri nem bánja, hogy eddig várt Siakam és OG Anunoby cseréjével. Christian Koloko vérrögképződéssel küzd, veszélyben a pályafutása. Bruce Brown Jr. és Jordan Clarkson iránt is érdeklődhet a Knicks. Jerami Grant szívesen maradna a Trail Blazersnél. Tyus Jones és Collin Sexton is kiszemelt lehet a Lakersnél.

Ahogyan arról már tegnap este is írtunk, az NBA elhalasztja a Warriors-Mavericks meccset is Dejan Milojevics halála miatt. Ez már a második összecsapása a Warriorsnak, amit nem játszanak le, tegnap a Jazz ellen sem léptek pályára, és egyelőre nem tudni, hogy mikor fognak ismét játszani, illetve mikor fogják pótolni ezeket a találkozókat. A Warriorsra most egy hosszabb olyan időszak vár, amikor nem lépnek pályára, a szezon előtt kiadott program alapján szerda este a Hawks ellen játszhatnak legközelebb.

Az NBA ismét közzétette az All-Star szavazás állását, és nincs változás az egy héttel ezelőtti állapotokhoz képest, továbbra is Giannis Antetokounmpo kapta a legtöbb szurkolói szavazatot a ligában, míg a nyugati konferenciából változatlanul LeBron James gyűjtötte be a legtöbb voksot. Amennyiben csak a szurkolói szavazás számítana, akkor keleten Antetokounmpo mellett Tyrese Haliburton, Trae Young, Joel Embiid és Jayson Tatum lehetne még kezdő, míg nyugaton James mellett még Luka Doncic, Stephen Curry, Nikola Jokics és Kevin Durant. A szurkolói szavazás szombaton zárul, a kezdőket pedig január 25-én fogják bejelenteni a TNT közvetítésében, és ahogyan az elmúlt években, úgy most is 25-25 százalékban számítják majd be a médiapanel és a játékosok szavazatait is – a cseréket változatlanul az edzők választják ki.

A Pacers hajnalban azzal együtt is nyerni tudott a Kings otthonában, hogy Pascal Siakam és Tyrese Haliburton sem állt még Rick Carlisle rendelkezésére – az edző a találkozó előtt annyit mondott, hogy az erőcsatár még a csapat idegenbeli túrája során csatlakozik hozzájuk, az irányítóról pedig csak annyit jelentett ki, hogy a Kings ellen nem játszik. Marc J. Spears (ESPN/Andscape) értesülései szerint nem kell arra sokat várni, hogy ismét pályán lássuk őket, Siakam várhatóan ma este bemutatkozik a Trail Blazers elleni összecsapáson, és Haliburton visszatérését sem lehet teljesen kizárni a Pacers portlandi fellépésén.

Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint a rivális csapatvezetők úgy vélekednek, hogy a Pacers meg fog lépni egy másik cserét is. Mindezt az támasztja alá, hogy Siakam posztján komoly tumultus alakult ki, Jalen Smith, Obi Toppin és Jarace Walker is Carlisle rendelkezésére áll. Az sem lenne meglepő, ha Buddy Hield lejáró szerződését mozdítanák, mert azzal Bennedict Mathurin, Andrew Nembhard és Ben Sheppard is nagyobb szerephez juthatna.

Masai Ujiri egy kérdésfelvetésre elmondta, hogy nem bánja azt, hogy eddig vártak Pascal Siakam és OG Anunoby elcserélésével. Úgy tekint erre, hogy ők olyan komoly kaliberű játékosok, akik ráadásul jobbá is váltak az előző évhez képest, ezért az a csapat megérdemelte, hogy kapjanak egy bő fél szezonnyi esélyt. Nehéz heteken vannak túl amiatt, hogy milyen cseréket léptek meg, mert pontosan tudják, hogy mit jelentettek a távozók a programjuknak, elképesztő emberek, személyiségek és játékosok ők. Ujiri arra is kitért, hogy a Raptorsnak nem tetszettek azok az ajánlatok, amiket nyáron kaptak értük, mert más irányba akartak elindulni a csapatukkal, mint amit kínáltak nekik. Talán túlságosan is türelmes volt a csapattal, de hitt bennük, hitt a játékosaikban, most viszont a jövőbe kell tekinteniük. Határozottan elképzelhető, hogy további cseréket lépjenek meg, ezért is alakították úgy a dolgaikat, hogy kellően rugalmasak lehessenek. Marc Stein (Substack) információi szerint a Raptors az előző szezon közben el tudta volna cseréni Fred VanVleet lejáró szerződését, de akartak adni még egy esélyt annak a magnak, viszont a hátvéd nyári távozása miatt megnőtt arra is a hajlandóságuk, hogy elcseréljék Siakam és Anunoby kettősét.

A Siakam-csere hozományaként szabadlistára került a Raptorstól Christian Koloko, aki Shams Charania (The Athletic) beszámolója alapján valójában nem légúti problémák, hanem vérrögképződés miatt nem játszott a szezonban, az edzést sem engedélyezte neki az NBA, és a pályafutása is veszélyben van. Mióta szabadlistára került, több csapat is érdeklődött a helyzetéről, a liga ekkor tájékoztatta a csapatokat a magasember egészségügyi állapotáról. Korábban hasonló egészségügyi problémák miatt kényszerült visszavonulni Chris Bosh, de Brandon Ingram is küzdött vérrögképződéssel a 2018/19-es szezon végén, ő viszont tudta folytatni a pályafutását.

A Raptors hajnalban vereséget szenvedett a Bulls ellen, ugyanakkor Bruce Brown Jr. jó teljesítménnyel mutatkozott be, csereként beszállva 15 pontig és 7 lepattanóig jutott, illetve vele a pályán +11-ben voltak a Bullshoz képest. Nem lenne meglepő, ha nem Torontóban fejezné be a szezon Brown, valószínűleg több csapat is érdeklődhet majd iránta, és Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint a Knicks lehet az egyik. New Yorkban már nyáron is szerződtették volna őt, találkoztak vele, amikor szabadügynök volt, és a játéka is jól illeszkedhetne Tom Thibodeau rendszerébe. Marc Stein információi alapján Jordan Clarkson is kiszemelt lehet a Knicksnél, míg Michael Scotto arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban Terry Rozier, Malcolm Brogdon és Alec Burks megszerzése is felmerült náluk.

Jerami Grant-et arról kérdezte Sean Highkin (The Rose Garden Report), hogy miként viszonyul a cserepletykákhoz, amibe az ő neve is bele szokott kerülni. A Trail Blazers erőcsatára elmondta, hogy látja ezeket, de nem tudja irányítani az ilyesmit. Nem idegeskedik, jó abban, amit csinál, koncentrál a munkájára, és igyekszik annyit segíteni a csapat fiatalajait, amennyit csak lehetséges. Látja a pletykákat, ezekkel nem tud mit kezdeni, de amíg akarják őt, addig itt lesz.

Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint a Lakers a hátvédrotációját erősítené, és ennek érdekében két kiszemeltjük is, Tyus Jones és Collin Sexton is felkerült a radarjukra. Jones a szerződése utolsó évében jár a Wizardsnál, 14 millió dollárt keres ebben a szezonban, míg Sexton 17,3 milliót keres idén a Jazznél, és egészen a 2025/26-os szezon végéig le van kötve, a következő két évben összesen 37,1 millió lesz a fizetése. A már hivatkozott Michael Scotto szerint a Wizards egy első körös draftjogot várna Jones játékjogáért, ugyanakkor arra is nyitottak, hogy a nyáron meghosszabbítsák a lejáró szerződését.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Kiosztottuk a félévi bizonyítványt a csapatoknak – kik kapnák az egyéni díjakat, ha most érne véget az alapszakasz? – jövő héten Rivals Week – minden, amit tudni érdemes a Pascal Siakam-cseréről – A Wolves titka meglepően egyszerű – kiknek került veszélybe az év végi díjazása a 65 meccses szabály miatt? – 5 lehetséges kis célpont a Lakers számára – Dejounte Murray valós értéke – Wemby centerben pusztító – Luka Doncic védekezésének elemzése – a Netsnek lassan irányt kell választania – Derrick White interjú – a sok esemény elfedi a lényeget: ki és hogyan állítja meg Nikola Jokicsot?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus