Hírmorzsák 2024-01-21 (9:30)

A Thunder nyerte a nyugati rangadót, a Timberwolvesnál az eladott labdákat emelték ki. RJ Barrett és Immanuel Quickley először járt vendégként a Knicks otthonában, ovációval fogadták őket. Hamarosan eltörölhetik Victor Wembanyama perclimitjét. Tre Jones először nyert meccset a bátyjával szemben. Cade Cunningham közel a visszatéréshez. Quentin Grimes iránt nagy a kereslet. A Lakers is érdeklődhet Bruce Brown Jr. iránt. A Trail Blazers és a Wizards is a G Ligából erősít.

A Thunder jött ki győztesen a nyugati élcsapatok csatájából, 102-97-re tudtak nyerni a Timberwolves otthonában. Mark Daigneault szerint komoly ellenállóképességről tettek tanúbizonyságot, komoly mentális erőnlétre utal, hogy egy nem tökéletes estén is így védekeztek. Pocsékul dobtak, nehezen tudták áttörni az ellenfelük védelmét, főleg a második félidőben remekül védekezett a Timberwolves.

Anthony Edwards szerint egyszerű a képlet, nem kellene annyiszor eladniuk a labdát, és akkor rendben lesznek. Karl-Anthony Towns szerint is jobbnak kell lenniük a labdával, és ugyan megvolt az esélyük a győzelemre a végén, nem találták meg a módját ennek a kivitelezéséhez. Ellenfelük olyankor talált be, amikor szükségük volt arra, ezért minden tiszteletet megérdemelnek, míg nekik meg kell találniuk a válaszokat a következő meccsre.

A Raptors a Knicks otthonába látogatott, de a találkozó nem a hazaiak 126-100-as győzelme miatt volt igazán különleges, hanem a két csapat néhány héttel ezelőtti cseréje miatt. RJ Barrett és Immanuel Quickley is pozitív fogadtatásban részesült, már a bemutatáskor megünnepelte őket a közönség, majd ismét ovációban tört ki a nézősereg, amikor az első időkérés alatt videóval is köszöntötte őket a Knicks. Quickley úgy fogalmazott, hogy nagyszerű volt visszajönni, jó volt ismét mindenkit látni azon a helyen, ahol a profi pályafutását megkezdte, bár nem azt az eredményt érték el, amit akartak. Barrett is hasonlóan vélekedett, köszönetet mondott a szurkolóknak, és nem gondolta volna, hogy videóval is köszöntik őket, az nagyszerű volt. Nagyra tartja azt az időszakot, amit itt töltött, sok érzelem előjött azzal, hogy visszatért ide, de jó is volt ismét itt kosarazni.

Victor Wembanyama még mindig perclimiten van, ugyanakkor a Wizards elleni összecsapáson már közel 28 percet töltött a parketten, és hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Spurs annak ellenére is nyerni tudott, hogy 5 perccel a vége előtt még 12 pontos hátrányban voltak. A meccs után elmondta a 24 pontig, 8 lepattanóig, 4 gólpasszig és 6 blokkig jutó magasember, hogy a negyedik negyedben érezte mindenkin a változást a csapaton belül, magát is ideértve, és ekkor tényleg működött a játékuk. Mindenki hozzájárult ehhez, Jeremy Sochan pedig nagy szerepet töltött be. Wembanyama arra is kitért, hogy reményei szerint innentől kezdve minden meccsen játszhat már, ami kapcsán Gregg Popovich annyit mondott, hogy szerinte az idegenbeli túrájuk utolsó, philadelphiai összecsapásukon sem nagyon fog 27 percnél többet játszani, de azt követően talán igen.

Két különleges találkozást is hozott a Wizards-Spurs alsóházi derbi. Wembanyama és Bilal Coulibaly először játszott egymás ellen azóta, hogy a francia Metropolitans 92 csapatából bekerültek az NBA-be, és a meccs után mezt is cseréltek egymással. Egy testvértalálkozója is volt a meccsnek, a hazaiaknál Tyus Jones, a vendégeknél Tre Jones volt a kezdő irányító, és kilencedik NBA-s találkozójukon végre megtörte Tre a jeget, először nyert meccset a bátyja aktuális csapata ellen.

Cade Cunningham megkapta arra az engedélyt, hogy ismét kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket végezzen, és ha minden jól megy, akkor valamikor a jövő héten vissza is térhet. A Pistons játékmestere január 7-e óta nem lépett pályára térdsérülés miatt.

Pár nappal ezelőtt már lehetett arról hallani, hogy a Knicks lemondana Quentin Grimes játékjogáról annak érdekében, hogy erősíteni tudjanak, és Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint érdeklődőkben nincs hiány, a Hawks, a Grizzlies, a Jazz és a Rockets is szívesen megszerezné őt.

Arról is volt már szó korábban, hogy a Knicks egyik kiszemeltje Bruce Brown Jr. lehet, aki a közelmúltban került a Pacerstől a Raptorshoz, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Lakers is figyeli őt. Los Angelesben már hosszú ideje szeretnék megszerezni Brownt, és ha a nyáron nem ajánl neki 22 millió dolláros kezdőfizetést a Pacers, akkor reális lett volna az a forgatókönyv, hogy hozzájuk igazol az MLE-ért.

A Trail Blazers és a Wizards is a G Ligából erősít: Portlandben Taze Moore, Washingtonban Trey Jemison írt alá 10 napos szerződést.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Kiosztottuk a félévi bizonyítványt a csapatoknak – kik kapnák az egyéni díjakat, ha most érne véget az alapszakasz? – jövő héten Rivals Week – minden, amit tudni érdemes a Pascal Siakam-cseréről – A Wolves titka meglepően egyszerű – kiknek került veszélybe az év végi díjazása a 65 meccses szabály miatt? – 5 lehetséges kis célpont a Lakers számára – Dejounte Murray valós értéke – Wemby centerben pusztító – Luka Doncic védekezésének elemzése – a Netsnek lassan irányt kell választania – Derrick White interjú – a sok esemény elfedi a lényeget: ki és hogyan állítja meg Nikola Jokicsot?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus