Hírmorzsák 2024-01-22 (10:30)

Trae Young agyrázkódást szenvedett, határozatlan ideig nem játszhat. Franz Wagner visszatért. 22-0-s futással zárta a Nets elleni meccset a Clippers. Anthony Edwards szerint könnyű fújásokat kap Shai Gilgeous-Alexander. Bruce Brown Jr. alig burkoltan bejelentkezett a Knickshez, de New Yorkban Malcolm Brogdon is opció lehet. Kyle Kuzma iránt érdeklődött a Mavericks. Tyus Jones mellett Daniel Gafford is érdekes lehet a Lakers számára.

Trae Young agyrázkódást szenvedett a Hawks hétvégi, Cavaliers elleni összecsapásának a negyedik negyedében, amikor támadófaultot próbált kiharcolni Isaac Okoro ellen, de eltalálta a fejét a wing könyöke. A hátvéd ezt követően még néhány percig a pályán maradt, de amikor lecserélték, rögtön bevonult az öltözőbe, majd az orvosi vizsgálatok megállapították a sérülés jellegét. Young bekerült a liga agyrázkódási protokollja alá, és amíg nem lesz teljesen tünetmentes, nem is kaphatja vissza a játékengedélyét. Az ezt követő kihagyás hossza egyénfüggő, hivatalosan így határozatlan ideig nem számolhat Younggal a Hawks.

Nyolc kihagyott meccs után jelentkezett ismét játékra a bokasérüléséből felépülő Franz Wagner, 28 perc alatt 19 ponttal és 5 gólpasszal járult hozzá a Heat legyőzéséhez. A Magic az ezt megelőző hat meccséből ötöt elbukott, és nem Wagner visszatérése volt az egyetlen változás a rotációjukban, az egyaránt sérülésből nemrégiben felépülő Wendell Carter Jr. és Markelle Fultz is visszakerült a kezdőbe, míg Goga Bitadze ezúttal csereként sem jutott szóhoz.

A Clippers tegnap este úgy nyert 125-114-re a Nets ellen, hogy egy 22-0-s futással zárták az összecsapát, ezzel holtversenyben az elmúlt 25 év legnagyobb meccsvégi futását mutatták be. A korábbi csapata ellen játszó James Harden úgy értékelt, hogy a Netstől kaptak egy szájba vágást, a negyedik negyedben viszont Clippers-kosárlabdát játszottak, védekezésben ekkor megállították párszor ellenfelüket, a többi pedig történelem. A fordításban nagy szerepet játszott Kawhi Leonard, aki a 21 pontjából 14-et az utolsó öt percben ért el, amit úgy értékelt Tyronn Lue, hogy a végére megtalálta a ritmusát. Az edző azt is hozzátette, hogy Leonard játéka sokáig bizonytalan volt, előző nap betegnek érezte magát, ami miatt az edzésen sem tudott részt venni.

Még az előző játéknaphoz kapcsolódik Anthony Edwards nyilatkozata: a Timberwolves sztárja azt nehezményezte a Thunder elleni összecsapás után, hogy Shai Gilgeous-Alexander milyen fújásokat kap meg, mondván nehéz őt úgy megállítani, hogy közben hozzá sem lehet érni, nehéz ezt megverni. Nagyon jó csapat a Thunder, főleg olyankor, amikor ilyen fújásokat kapnak. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy abban nem volt nagy különbség, hogy melyikük hányszor állhatott oda a vonalra, Gilgeous-Alexander 13, Edwards 10 büntetőt dobhatott, míg a szezon során lejátszott három egymás elleni meccsükön összességében Edwards vezet a kiharcolt büntetőkben 29-26-ra.

Szintén az előző játéknaphoz kapcsolódik Bruce Brown érdekes nyilatkozata, aki a Knicks-Raptors összecsapás után szólalt meg, és alig burkoltan jelezte, hogy szívesen lenne a Knicks játékosa. Az Indianából közelmúltban Torontóba cserélt mindenes elmondta, hogy szerinte ő pont olyan típusú játékos, akiket Tom Thibodeau kedvel, nagyon keményen játszik a pálya mindkét oldalán, és bármit is kérne tőle az edző, megcsinálná. Akárhányszor Thibodeau csapata ellen játszik, odamegy hozzá és megrázza a kezét, mert nagyon tiszteli a munkásságát. Szereti New Yorkot is, noha egészen odáig utálta, amíg oda nem költözött, szeretett ott élni. Ott ha bármikor megjön valamihez a kedve, lehetősége van elmenni és azt csinálni, nagyszerű éttermek vannak ott, nagyszerű a város, örül neki, hogy ismét itt lehetett.

Marc Stein (Substack) több cserepletykát is összegyűjtött, az alábbiakban ezek közül szemezgetünk.

A szakíró értesülései szerint a Raptors egy első körös draftjogot és egy minőségi fiatal játékost vár vissza Bruce Brown Jr. játékjogáért, akit vinne a Knicks és a Lakers is. Jordan Clarkson iránt is érdeklődhet a Knicks, ugyanakkor az nem világos, hogy mik a Jazz szándékai, ellenben a Trail Blazerstől Malcolm Brogdon egyértelműen mozdíthatónak tűnik, aki Immanuel Quickley pótlására érkezhetne New Yorkba.

A Mavericks megkereste a Wizards illetékeseit Kyle Kuzma miatt, szeretnék megerősíteni a keretüket Luka Doncic és Kyrie Irving körül. Arról már korábban lehetett hallani, hogy Washingtonban két első körös draftjogot várnak az erőcsatárért, ez viszont gond lehet Dallasban, mert jelenleg csak a 2027-es első körösüket tudják mozdítani. Ide kapcsolódik, hogy Mark Cuban arról beszélt a minap, hogy a Mavericks egy olyan magasembert szerezne ideális esetben, aki le tudja ütni a labdát, kreálni is tud, és legalább 203 centiméter magas.

A Wizards játékosai közül Tyus Jones és Daniel Gafford iránt is lehet kereslet, ugyanakkor mindkét játékosért első körös draftjogot várnak vissza. Néhány nappal ezelőtt már lehetett arról hallani, hogy a Lakers érdeklődhet Jones iránt, ezt most Dan Woike (The Los Angeles Times) is megerősítette, illetve megemlítette azt is, hogy Gafford szintén kiszemelt lehet az aranysárga-liláknál.

Friss hírlevelünk tartalmából:

Heti történelem röviden – Anfernee Simons a Magicben, sztár helyett hasznos játékosok a Lakersben, Kuminga és Mikal Bridges elcserélése? – féléves tapasztalatok és díjazottak – mire lenne szüksége a bajnokesélyeseknek? – a Jazz újjáépülése visszatérés a középcsapatok régi mintáihoz – Alperen Sengün-riport – az OKC magasembereinek kiváló összjátéka – Kevin Durant hatása a Suns védekezésére – Dorian Finney-Smith családi tragédiái és felemelkedése.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus