Hírmorzsák 2024-02-03 (10:15)

Domantas Sabonis megdöntötte Oscar Robertson egyik franchiserekordját, Mike Brown kifakadt, hogy Sabonis és De’Aaron Fox sem lesz All-Star. Tyrese Haliburton csere volt a Pacersben. Rudy Gobert szerint nem utoljára voltak vele szemben tiszteletlenek azzal, hogy nem lett All-Star. Russell Westbrook elérte a 25,000 pontot. LeBron James nem fog cserét kérni, nem fogja elcserélni a Lakers. Jarred Vanderbilt hosszabb időre dőlhetett ki. A Bucks és a Lakers is érdeklődik Marcus Smart iránt. A Warriors megtartja Jonathan Kumingát. Valószínűleg Wendell Carter Jr. és Malcolm Brogdon is marad a jelenlegi csapatánál. Agresszív lehet a Hawks, de a Hornets is aktívan próbálkozhat a piacon. Tyus Jones lehet, hogy második körösékért is vihető lesz. Csereirányítóra vadászik a Timberwolves. A Bullsnak lehet, hogy értéket kellene feladnia Zach LaVine elcseréléséhez.

Több érdekességet is hozott a Pacers-Kings összecsapás. A vendégek Domantas Sabonis 26 pontjára, 12 lepattanójára és 7 gólpasszára építve 133-122-es győzelmet arattak, a magasember ezzel sorozatban a 30. meccsén ért el dupla-duplát. Sabonis franchiserekordot döntött, korábban a leghosszabb dupla-duplás sorozatot Oscar Robertson hozta össze a csapat történetében, az 1961/62-es idényben jegyzett sorozatban 29 dupla-duplát. A litván magasember az NBA történetében a 14. játékos lett, aki sorozatban legalább 30 meccsen ért el dupla-duplát. Mike Brown szerint történelmi teljesítményt nyújt Sabonis, és De’Aaron Fox is fantasztikusan játszott. Fontos győzelmet arattak, egy igazán jó csapat otthonában nyertek, és ugyan nem ment mindig minden a tervek szerint, de védekezésben kisegítették egymást a játékosaik, és ezt jó volt látni.

Brown arra még a meccset megelőzően tért ki, hogy Fox és Sabonis is kimaradt az All-Star keretből. Aki követi az NBA-t és a Kings-meccseket is, azok számára egyértelmű, hogy mindkettejüket ki kellett volna választani All-Starnak. Hihetetlenül magas szinten játszanak mindketten, Sabonis történelmi számokat hoz a dupla-dupláival, míg Fox triplázásban hozza pályafutása legjobbját. Tudja, hogy minden évben kimaradnak olyanok, akik megérdemelnék a kiválasztást, de szerinte kirívóan helytelen döntés a mellőzésük.

A mérkőzés másik érdekességét Tyrese Haliburton szerepe jelentette, a sérüléséből nemrégiben felépülő irányító csereként kapott 22 percet, és először a második negyed kezdetén jelentkezett játékra. Rick Carlisle azzal indokolta a döntést, hogy szerették volna azt, ha nem fogynak el a percei a mérkőzés vége előtt, és amíg az előző két meccsen annak volt értelme, hogy kezdjen, most a csereként bevetése mellett döntöttek. Természetesen nem volt egyszerű meglépni ezt, ugyanakkor a játékosok egészsége számukra a legfőbb prioritás. Haliburton egyébként 14 pontig jutott, ugyanakkor tőle szokatlan módon 1 gólpasszt jegyzett csak, amire jutott 5 eladott labda.

Egy másik All-Star csapatból kimaradó játékos, Rudy Gobert maga osztotta meg a véleményét a mellőzéséről. A center elmondta, hogy Karl-Anthony Towns rosszul érezte magát, amiért ő nem lett All-Star, ugyanakkor megmondta neki, hogy szükségtelen rosszul éreznie magát, csak élvezze ki a pillanatot, mert nem ez az első alaklom, hogy tiszteletlenül bántak vele szemben, és valószínűleg nem is az utolsó. Jelenleg már olyan helyen van, ahonnan nem ezzel foglalkozik, hanem nagyobb távlatokban gondolkodik. Towns szerint Gobert megérdemelte volna a kiválasztást, mert amit eddig elértek, az miatta lehetséges. Ahhoz, hogy elsők legyenek nyugaton, szükség van védekezésbeli teljesítményre, és az NBA legjobb védője határozottan javította az esélyeiket, úgyhogy furcsa érzés volt az, hogy nem választották ki őt is.

Russell Westbrook fontos mérföldkőhöz érkezett, a Pistons ellen dobott 23 pontjával ő lett az NBA történetének a 25. játékosa, aki elérte a 25,000 pontot az alapszakaszban. Westbrook hamarosan feljebb is léphet az örökranglistán, Jerry West 192 ponttal áll előtte, de akár még Reggie Millert is megcsípheti ebben a szezonban, aki 25,279 ponttal fejezte be a pályafutását. Mindössze három aktív játékosnak van több dobott pontja, mint Westbrooknak, a pontlistát 39,747 ponttal vezető LeBron Jamesnek, a 28,091 pontjával 10. helyet elfoglaló Kevin Durantnek, illetve a 25,404 pontjával 22. James Hardennek. Amennyiben egészségesek maradnak, akkor Harden legalább két helyet léphet még előrébb ebben a rangsorban a szezon során, de Durant számára sincs elérhetetlen távolságban Shaquille O’Neal és Carmelo Anthony kettőse.

LeBron James jövője kapcsán egyre több a spekuláció mostanában, ugyanakkor a játékos ügynöke, Rich Paul elmondta az ESPN-nek, hogy James nem fog cserét kérni a Lakerstől, ahogyan az aranysárga-lilák sem fogják őt elcserélni. A spekulációknak több tényező is táptalajt ad: azt követően kell csak döntenie a jövő évi játékosopciójáról, hogy eldől az, hogy Bronny James melyik csapathoz kerülhet; a Lakers csak a kilencedik helyen áll a nyugati konferenciában; James kiülte a Celtics elleni rangadót; a Hawks elleni vereség után egy homokórát ábrázoló emojit posztolt a közösségi oldalán.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint súlyosabb lehet Jarred Vanderbilt lábfejsérülése, és minimum több hetet lesz kénytelen kihagyni emiatt. A szakíró értesülései szerint a következő napokban további vizsgálatoknak vetik alá az erőcsatárt, azok alapján kaphat pontosabb képet a Lakers a sérülése súlyosságáról, és a legrosszabb forgatókönyv az lehet, hogy meg kell műteni, ami a szezonja végét is jelentheti. Vanderbilt a Celtics ellen sérült meg, és a helyben elvégzett röntgen-vizsgálat nem mutatott ki elváltozást, ugyanakkor a játékos további orvosi szakvéleményeket fog kikérni az állapotáról.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) hozott néhány cserepiaccal kapcsolatos hírt. Több csapat is megkereste a Grizzliest Marcus Smart kapcsán, így a Bucks és a Lakers is, ugyanakkor Memphisben minden érdeklődőt elhajtottak. Az elmúlt szezonokban többször is felmerült, hogy a Warriors esetleg Jonathan Kuminga elcserésével próbálhatná megerősíteni a keretét, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék a csapatukat, ugyanakkor a mostanában bemutatott jelentős fejlődése után már nem hajlandóak belevenni őt a tárgyalásaikba. Annak is egyre kisebb az esélye, hogy Wendell Carter Jr. vagy Malcolm Brogdon csapatot váltson, a Magic már nem árulja a centert, illetve a ligában dolgozók egyre szkeptikusabbak azzal kapcsolatban, hogy a Trail Blazers mozdítaná a hátvédet.

A Hawks várhatóan agresszív lesz, Dejounte Murray, Clint Capela, De’Andre Hunter vagy AJ Griffin csapatváltása sem lenne meglepő, Atlantában gyakorlatilag csak Trae Young és Jalen Johnson érinthetetlen, bár Bogdan Bogdanovics értéke is magasan van. A Hornets is aktív lehet a piacon, PJ Washington és Nick Richards iránt is vannak érdeklődők, emellett Kyle Lowry, Gordon Hayward vagy Miles Bridges cseréje sem okozna meglepetést. A Wizards ugyan első körös draftjogot remél Tyus Jones játékjogáért, a rivális csapatok vezetői mégis azt gondolják, hogy néhány második körös elég lehet a megszerzéséhez, mivel lejár a szerződése, illetve a legtöbb csapatban nem is lenne kezdő. A Timberwolves csereirányítóra vadászik, és az egyik opció Jones visszaszerzése lehetne, ugyanakkor Monte Morris vagy Bones Hyland is felmerülhet náluk, mivel mindketten játszottak Denverben abban az időszakban, amikor Tim Connelly még a Nuggets vezetőségében dolgozott.

KC Johnson (NBC Sports Chicago) értesülései szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy a Bulls akkor tudná csak elcserélni Zach LaVine-t, ha adnának mellé még valamilyen értéket. A Bulls eddig visszakozott ettől, illetve szimplán lejáró szerződésű játékosokért sem akarják őt feladni. Korábban lehetett hallani a Pistons érdeklődéséről, viszont Detroitban sem döntöttek még arról, hogy megpróbáljanak-e üzletet kötni a Bullsszal. LaVine változatlanul a bokaficamjából lábadozik, ami kapcsán Billy Donovan elmondta, hogy javult ugyan az állapota, de még mindig kellemtelen érzése van a bokájánál, emiatt még legalább egy hetet pihennie kell.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Ismét több játékos érezheti úgy, hogy ott lenne a helye a Gálán, ez igaz a főmeccsre és a fiatalok találkozójára is – több élcsapatra is könnyű február vár, míg a gyengébb csapatoknak rémálom lehet ez a hónap – több játékos is szemmel látható fejlődésen ment keresztül védőoldalon – Marc Gasol mezét még idén visszavonultatja a Grizzlies – Tyrese Maxey címlapra került – Doc Rivers edzői karrierjének története – Adam Silver következő 10 évének 15 legnagyobb kihívása – az idei Knicks 30 éve a legjobb? – a helyi szakírók szerint is robbantani kellene az Atlantát – a Celtics célpontjai a kivásárlási piacon – Damian Lillard hazatérése ritkán látott fotókon. 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus