Hírmorzsák 2024-02-05 (9:00)

Megműtik Joel Embiid térdét, de még nincs kizárva, hogy visszatér a szezon során. Clint Capela 7-10 napot kihagy. Chris Finch irányítja a nyugati All-Star csapatot. Bradley Beal 43 ponttal tért vissza Washingtonba. A Hornets továbbcserélné Kyle Lowry-t. A Clippersnél és a Mavericksnél is felmerült PJ Washington megszerzése. Delon Wright kiszemelt lehet a Nuggetsnél. Több csapat is érdeklődik Andre Drummond iránt. Elhunyt Earl Cureton.

A 76ers bejelentette, hogy megműtik Joel Embiid bal térdét, hogy helyrehozzák a meniszkuszsérülését, így hosszabb kihagyásra számíthat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi időt kell kihagynia, erről majd a beavatkozás végrehajtása után lehet többet tudni, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint még van rá esély, hogy ebben a szezonban visszatérjen Embiid. A center sérülése azt is jelenti, hogy nem vehet részt az All-Star gálán, Adam Silvernek ki kell választania valakit a pótlására, illetve Embiid ezzel kiszáll az MVP-versenyből is, mivel biztosan nem fogja elérni a 65 meccses határszámot. A 76ersre is nehéz időszak vár, mert vele a pályán 26-8-ra állnak a szezon során, míg nélküle 4-10-re, és jelenleg 4 meccsel állnak jobban, mint a hetedik, már playint jelentő helyen álló Magic.

Clint Capela a Warriors elleni mérkőzésen kezdte el fájlalni a közelítő izma környékét, ezért MRI-re küldték. A vizsgálat húzódást állapított meg, és a Hawks bejelentése alapján 7-10 nap múlva fogják felülvizsgálni az állapotát.

A Timberwolves éjszakai győzelmével eldőlt, hogy Chris Finch irányítja a nyugati All-Star csapatot, mivel a jelenlegi állás alapján választják ki az edzőt. A Thundernek ugyanolyan mérlege van, mint a Timberwolvesnak, illetve a két csapat egymás elleni mérlege is 2-2, de az döntött Finch javára Mark Daigneault ellenében, hogy a Timberwolves 24-8-ra, míg a Thunder 21-11-re áll a konferenciáján belül vívott meccseken. Az már tegnap eldőlt, hogy keletről a Bucks adhatja az edzői csapatot, ugyanakkor az változatlanul a levegőben lóg, hogy ténylegesen Doc Rivers irányít-e, mert a közelmúltban kinevezett szakember ellenzi azt, hogy ő legyen ott az All-Star gálán.

Bradley Beal először lépett pályára Washingtonban, mióta a Wizards elcserélte őt. A hátvéd egykori csapata videóval köszöntötte őt, míg ő szezoncsúcsot jelentő 43 pontot dobva emlékezett meg a közös időszakról, és csak azért nem dobott többet, mert 8:44-gyel a vége előtt lecserélték – a pályát ováció közepette hagyta el, és másnak nem is nagyon örülhettek a Wizards szurkolói, mert a Suns 140-112-re nyert. A meccs után Beal elmondta, hogy fantasztikus volt ez az este, mert visszatérhetett abba a városba, amelyik segített neki felnőni, és ahová draftolták a 19. születésnapján. Sok jó emlék jött elő, és fantasztikus volt az a videó, amivel megemlékeztek az ott töltött időszakáról. A nyáron közösen hozták meg a döntést, hogy elválnak az útjaik, nem történt semmi otrombaság a felek között, neheztelés nélkül, szépen váltak el. A meccs előtt nem került szóba, hogy őt fogják labdákkal tömni, ugyanakkor az öltözőn lehetett érezni, hogy ez lehet az irány, és nem is bánja ezt.

Marc Stein (Substack) osztott meg néhány értesülést a cserepiaccal kapcsolatban. A Hornets szeretné továbbcserélni Kyle Lowry szerződését. Eddig inkább olyan érdeklődőkről hallani, akik azt követően igazolnák le, hogy kivásárolják a szerződéséből, ilyen formában a 76ers, a Lakers és a Magic is megszereznéA Clippers és a Mavericks is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy megszerezzék PJ Washingtont a Hornetstől. A Clippers  PJ Tucker és Bones Hyland szerződéseit felhasználva akar erősíteni a deadline előtt, míg a Hornets valószínűleg Josh Green játékjogát kérné a Maverickstől. A Nuggets a hátvédrotációját mélyítené, és a hírek szerint Delon Wright az egyik kiszemeltjük. A Wizards nem csupán Wright cseréjéről folytat egyeztetéseket, hanem Kyle Kuzma, Daniel Gafford és Tyus Jones mozdításáról is. Andre Drummond iránt több csapat is érdeklődik.

A végére egy szomorú hír maradt, 66 éves korában elhunyt Earl Cureton. A „The Twirl” becenévvel is gyakran illetett magasember 12 szezon alatt 674 meccsen lépett pályára az NBA-ben, a legszebb éveit a 76ersnél és a Pistonsnál töltötte, majd megfordult a Bullsnál, a Clippersnél, a Hornetsnél, a Rocketsnél és a Raptorsnál is. Pályafutása során 5,4 pontot és 4,7 lepattanót átlagolt, és kétszer nyert bajnoki címet: 1983-ban a 76ers, 1994-ben a Rockets színeiben ért fel a csúcsra. Az elmúlt 10 évben a Pistonsnál dolgozott közösségi nagykövetként, és a csapat bejelentése alapján „váratlanul” hunyt el Cureton, további részleteket viszont nem közöltek a haláláról.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Egy helyen visszanézhető az összes határidős csere 1987-ig – az elmúlt 15 év legőrültebb deadline-jai – kétfőssé válhat az MVP-verseny? – Wemby pénzügyi főnyeremény a Spursnek – OG Anunoby támadásban is óriási hatással van a Knicks-re – Jonathan Isaac végre megmutathatja, mire képes? – Bradley Beal-nagyinterjú – a Warriors támadójátéka egy játékelem miatt kezd feljavulni? – Joel Embiid sérülését közös erővel sikerült összehoznia a ligának, a médiának, a csapatnak és magának a játékosnak? – Vanderbilt 5 lehetséges helyettese – az All-Star történelem legérthetetlenebb snub-jai.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus