Hírmorzsák 2024-02-08 (11:15)

Steve Kerr szerint a jelenlegi keretével is lehet különleges csapat a Warriors, emellett reméli, hogy Joel Embiid készen fog állni az olimpiára. Monte Morris a Timberwolvesnál, Simone Fontecchio a Pistonsnál, Xavier Tillman a Celticsnél folytatja. A Bucks aktívan próbálkozhat erősíteni. Centert szerezne a Pelicans. A Lakers és a Cavaliers is több Nets-játékost figyelhet. A Jazz is érdeklődik Bruce Brown Jr. iránt. Jerami Grant és Malcolm Brogdon is maradhat a Trail Blazersnél. Andrew Wiggins és Andre Drummond is újfent szerepel a pletykákban. A 76ers Marcus Morris és Robert Covington elcserélésével próbálhat erősíteni. Haywood Highsmith elütött valakit. Scot Pollard szívátültetésre vár. 

A Warriors hajnalban a 76ers otthonában tudott nyerni 127-104-re, ami előtt Steve Kerr elmondta, hogy szerinte akkor is képesek lehetnek messzire jutni, ha az utolsó napon nem lépnek meg egyetlen cserét sem. Hihetetlenül sikeres játékosaik vannak, illetve izgalmas fiataljaik, és a keretükben minden egyes kosaras sok mindenen ment keresztül egyénileg. Valaki kikerült a kezdőből, más sérülésekkel küzdött, miközben a fiatal játékosok a kemény munkájuknak és a türelmüknek köszönhetően felemelkedtek, és élvezi ezt a csapatot edzeni. Hosszú még az út, de úgy érzi, hogy ez a csapat a jelenlegi összetételében is elérhet valami különlegeset.

Kerr szövetségi kapitányi minőségében kapott egy kérdést Joel Embiid sérüléséről, ami kapcsán elmondta, hogy nem tudnak sok mindent csinálni ezzel, csak reménykedni abban, hogy egészséges lesz és készen fog állni a játékra az olimpián – hogyha nem, akkor meg kell találniuk a helyettesét. Nagyon szorítanak azért, hogy egészséges legyen a nyáron, és képes legyen játszani, mert egy csodálatos játékos Embiid, és nagyon izgatottak amiatt, hogy ő is a programjuk részese lehet. Kerr azt is elmondta, hogy sokaknak ez az olimpia az utolsó lehetőség, mert senki sem várja azt, hogy Stephen Curry, LeBron James vagy Kevin Durant ott legyen a 2028-as játékokon. Sosem lehet tudni, ugyanakkor úgy tűnik, hogy van néhány fiatal játékos, akik képesek lehetnek átvenni a vezérszerepet, már az előző világbajnokságon is kitűnt Anthony Edwards és Tyrese Haliburton kettőse, akik fantasztikus srácok, illetve nagyon jó vezetők. Jalen Brunson is nagyszerű volt, élvezte a munkát azzal a csapattal.

Magyar idő szerint ma 21:00-kor zár a cserepiac, így nem meglepő módon a legtöbb hír ehhez kapcsolódik.

Három csere is történt az elmúlt játéknap folyamán. Két megállapodásnál is a Pistons volt az egyik főszereplő: egyrészt lemondtak Monte Morris játékjogáról a Timberwolves javára, ellenértékként Shake Milton, Troy Brown Jr. és egy 2030-as második körös került Detroitba, másrészt a Jazztől megszerezték Simone Fontecchio jogait – érte Kevin Knox játékjogát, a Wizards idei második körös választási lehetőségét, valamint a 2022-ben draftolt Gabriele Procida jogait adták oda. Az elmúlt nap harmadik cseréjét a Celtics és a Grizzlies kötötte meg, Xavier Tillman két jövőbeli második körösért, illetve Lamar Stevens játékjogáért került Bostonba.

John Hollinger (The Athletic) értesülései szerint a Pistons új szerzeményei közül Milton várhatóan nem marad sokáig a csapatnál, nagy valószínűséggel ki fogják őt vásárolni. Amennyiben elérhetővé válik, a Bucks érdeklődhet iránta, ahol ismét Doc Rivers kezei alatt játszhatna. Fontecchio cseréje pedig amiatt lehet fontos, mert őt az elmúlt nap folyamán különböző újságírók összeboronálták a Suns, a Celtics és a Cavaliers csapataival is, így ezek a csapatok új célpontot lesznek kénytelen találni.

Brian Windhorst (ESPN) szerint a Bucks lehet az utolsó nap egyik legaktívabb csapata, rengeteg szálon próbálkoznak, és egyik forrása elmondta neki, hogy legalább tucatnyi elképzelésük van arra, hogy miként erősítsenek, köztük több olyan cserelehetőség is felmerült bennük, ami három csapatot érintene. Az a céljuk, hogy szerezzenek gyakorlatilag bárki olyat, aki legalább kicsit tud védekezni a periméteren, és ehhez két felhasználható második körös draftjoguk van.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) több cserepletykát is összegyűjtött, az alábbiakban ezeket szedtük össze. A Pelicans centerre vadászik az utolsó napon, és korábban reménykedtek abban, hogy Jarrett Allen vagy Wendell Carter Jr. elérhető lesz számukra, ugyanakkor mindkét játékos csapata elzárkózik a cserétől. Helyettük Isaiah Stewart lehet a kiszemeltjük, de a Hawks felé is pillanthatnak, ahonnan Clint Capela és Onyeka Okongwu is érdekes lehet a számukra. A Lakersnél több Nets-játékos is felmerülhet potenciális célpontként, így Dorian Finney-Smith, Spencer Dinwiddie és Royce O’Neale is, de azt is érdemes megjegyezni, hogy tavaly Lonnie Walker IV is népszerű tagja volt a csapatnak – Chris Fedor (Cleveland.com) szerint a Cavaliers is hasonló vonalon nézelődik, Finney-Smith, O’Neale és Walker náluk is ott van a kiszemeltek listáján, de a Grizzliesből John Konchar is.

A Trail Blazers azt kommunikálja az érdeklődők felé, hogy Jerami Grant és Malcolm Brogdon megtartásában gondolkodnak, csak elképesztő ajánlat esetén cserélnék bármelyiküket. A Lakers és a Knicks után egy újabb csapat bejelentkezhet Bruce Brown Jr. játékjogáért a Raptorsnál, a Jazz is vinné őt. A Raptors első körös draftjogot remél a Pacerstől közelmúltban megszerzett játékosért, a Jazz viszont egy olyan csomagot kínált, ami Kelly Olynyk és Ochai Abaji kettőse köré épülOlynyk iránt nagy lehet egyébként a kereslet, a Heat, a 76ers és a Warriors is figyeli a helyzetét.

Azt már Michael Grange (Sportsnet.ca) írta meg, hogy a Raptors már kapott első köröst tartalmazó ajánlatot Brownért, illetve a Knicks indul a legjobb eséllyel a megszerzéséért, de olyan első köröst akarnak érte, ami nem a 2024-es draftra szól, mert ott potenciálisan háromszor is húzhatnak az első körben, ha minden számukra megfelelően alakul, illetve a második kör legelejére is van egy választási joguk, övék a Pistons idei második köröse. A Raptors emellett szívesen elcserélné Chris Boucher játékjogát is.

Marc Stein (Substack) információi alapján a Warriors egészen az utolsó pillanatokig meg fogja hallgatni azokat az ajánlatokat, amik Andrew Wigginsért érkeznek. Korábban lehetett hallani a Pacers, a Mavericks és a Bucks érdeklődéséről is, viszont az utóbbi kettőbe valószínűleg nem kell túl sokat belelátni. A 76ers, a Celtics és a Mavericks is bejelentkezett a Bullsnál Andre Drummond játékjogáért. Fischer szerint több második köröst vár érte a Bulls, és ő a Sunst is megemlítette az érdeklődő csapatok között, míg Xavier Tillman megszerzése után a Celtics valószínűleg kiszállt ebből a versenyfutásból.

Kyle Neubeck (PHLY Sports) értesülései alapján a 76ers valószínűleg Marcus Morris és Robert Covington szerződéseinek a felhasználásával erősítene. Megkeresték a Trail Blazerst Malcolm Brogdon kapcsán, de ők is azt a választ kapták, hogy nem akarják mozdítani. A Hawksnál Bogdan Bogdanovics árára kérdeztek rá, de érte túl sokat kértek Atlantában, míg Buddy Hield cseréjéről ott akadtak el a tárgyalások, hogy a Pacers első körös draftjogot kért érte, miközben a 76ers legfeljebb második körösöket adott volna. Neubeck is megerősítette azt, hogy centerposzton Kelly Olynyk és Andre Drummond lehet a két fő kiszemeltjük, de ha nem tudnak cserélni, akkor a szabadügynökpiacról igazolhatnak valakit.

Haywood Highsmith hivatalosan személyes okokra hivatkozva kihagyta a Heat hajnali, Spurs elleni meccsét, de a csapat annyit megosztott erről, hogy a játékos autóbalesetet szenvedett, illetve lélekben azokkal vannak, akik megsérültek. Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) értesülései szerint nem Highsmith sérült meg az esetnél. Egy helyi újságíró, Andy Slater úgy tudja, hogy Highsmith ütött el egy olyan személyt, aki épp az úton segített egy elakadó jármű sofőrjének, akit a baleset után kórházba szállítottak, részlegesen amputálták a lábát, és az állapota kritikus. Később Barry Jackson (The Miami Herald) is megerősítette ezt, hozzátéve, hogy Highsmith-t nem tartóztatták le, és várhatóan a közeljövőben visszatér a Heathez.

Scot Pollard az AP hírügynökséggel tudatta, hogy jelenleg kórházban tartózkodik és szívátültetésre vár. Pollard kedden feküdt be Vanderbilt egyetem egészségügyi központjába, és az orvosok elmondása alapján így van a legnagyobb esélye arra, hogy időben kapjon egy másik olyan szívet, ami számára megfelelő lehet. Az NBA-ben 11 szezont lehúzó egykori magasember számára csak nagyon kevés donor lehet megfelelő a fizikai paraméterei miatt, 211 centi magas, és játékoskorában is 120 kiló környékén nyomott, ráadásul egy örökletes betegség miatt naponta körülbelül 10,000 alkalommal többet ver a szíve, mint amennyi ideális lenne. Pollard családjában sokan küzdenek, küzdöttek ezzel a betegséggel, köztük az édesapja is, aki 54 éves korában halt meg, és 2021-ben egy vírusos megbetegedés következtében nála is súlyosbodott a probléma. Pollard elmondta, hogy 16 éves korában felnyitotta a szemét az apja elvesztése, és felismerte azt, hogy nem sok öregembert látni ilyen magassággal, gyakorlatilag az egész életét azzal a tudattal élte azóta, hogy nagyszerű magasnak lenni, de sosem lesz 80 éves.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Egy helyen visszanézhető az összes határidős csere 1987-ig – az elmúlt 15 év legőrültebb deadline-jai – kétfőssé válhat az MVP-verseny? – Wemby pénzügyi főnyeremény a Spursnek – OG Anunoby támadásban is óriási hatással van a Knicks-re – Jonathan Isaac végre megmutathatja, mire képes? – Bradley Beal-nagyinterjú – a Warriors támadójátéka egy játékelem miatt kezd feljavulni? – Joel Embiid sérülését közös erővel sikerült összehoznia a ligának, a médiának, a csapatnak és magának a játékosnak? – Vanderbilt 5 lehetséges helyettese – az All-Star történelem legérthetetlenebb snub-jai.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus