Hírmorzsák 2024-02-11 (10:45)

Kyle Lowry-t kivásárolták, a 76ershez tart. Spencer Dinwiddie aláírt a Lakershez. Bismack Biyombo a Thundernél folytatja. Danny Green és Rudy Gay is rájátszásba jutó csapathoz igazolna. Shaedon Sharpe-ot megműtötték. Jusuf Nurkic és Draymond Green ismét egymásra talált, a Suns centere szerint nem érdemel több esélyt Green. Kristaps Porzingis nem bánja, hogy nem lett All-Star. JJ Redick léphet előre Doc Rivers helyére az ESPN-nél.

Több csapat is az erősítésén dolgozott a cserepiac bezárása óta is. Ahogyan arra számítani lehetett, Kyle Lowry megegyezett a Hornets illetékeseivel a szerződése kivásárlásáról, és azt követően, hogy lekerül a waiverről, a 76ersnél fog aláírni 2,8 millió dollárért, vagyis hazatér a Philadelphiában felnövő veterán irányító. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Bulls és a Pelicans volt Lowry másik két komoly kérője.

A Netstől Raptorshoz cserélt, majd onnan kitett Spencer Dinwiddie sorsa is eldőlt, a Lakersnél folytatja a pályafutását, és alá is írta a szerződését, miután szombaton lekerült a waiverről. A hírek szerint a Mavericks volt a másik csapat, amelyik kalapban volt az irányítónál, de a 76ers és a Pelicans is érdeklődött iránta.

A Thunder a centerrotációját erősítette meg, a szezon végéig szóló szerződést írt alá náluk Bismack Biyombo, aki korábban 30 meccsen játszott a Grizzlies színeiben – a Thundertől emellett two-way szerződést kapott Adam Flagler. A Kings átalakította Keon Ellis two-way megállapodását, 3 évre írhatott alá, az ő addigi helyét pedig Mason Jones vette át a keretben. Trey Jemison a Grizzliestől kapott two-way szerződést, miután bizonyított a csapatnál a 10 napos megállapodása idején. A Raptors 10 napos szerződéseket osztott ki, Justise Winslow és Mouhamadou Gueye is ilyen megállapodást írhatott alá. Ahogyan azt sejteni lehetett, a Pistons nem számít Ryan Arcidiacono szolgálataira, szabadlistára tették a Knickstől szerzett hátvédet. A Nets sem tartotta meg a Raptorstól szerzett Thaddeus Young-ot, szabadlistára tették.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint Danny Green és Rudy Gay sem tett le arról, hogy csapatot találjon magának a szezon hátralévő részére, mindketten olyan helyre szeretnének igazolni, amelyik a rájátszásban is érdekelt lesz majd. Green a szezon elején kétszer szóhoz jutott a 76ersnél, de november 1-én szabadlistára tették, míg Gay az alapszakasz kezdete előtt a Warriors edzőtáborában járt, de nem kapott szerződést.

Megműtötték a hasizomsérüléssel küzdő Shaedon Sharpe-ot, az állapotát legközelebb 6 hét múlva vizsgálják felül. Sharpe eredetileg részt vett volna az All-Star hétvége Rising Stars tornáján, helyét Jeremy Sochan veszi át Jalen Rose csapatában.

December 12-én emlékezetesre sikeredett a Warriors és a Suns összecsapása, azon a meccsen állították ki Draymond Greent, amiért fejbe vágta Jusuf Nurkic-ot, és azt követően kapott határozatlan idejű eltiltást. A ma hajnali összecsapás is emlékezetes lett, Stephen Curry az utolsó másodpercben süllyesztette el a meccsnyerő triplát, de Green és Nurkic is többször találkozott egymással a pályán. Az első negyedben összeszólalkoztak, miután Green faultolta ellenfelét, majd néhány másodperccel később a Warriors mindenese támadófaultot harcolt ki Nurkic ellen. A harmadik negyedben ismét egymásra találtak, Nurkic egy kosara után elkezdett mutogatni, hogy Green túlságosan alacsony ahhoz, hogy őt fogja, de két perccel később Green is előadta ugyanezt, miután kosarat szerzett a Suns centeréről.

Nurkic a meccs után arról beszélt, hogy az a szomorú helyzet, hogy Green egyáltalán nem változott meg az eltiltása ellenére sem, nem tanult semmit, és csak idő kérdése, hogy ismét megüssön valakit. Mindent visszaszív, amit korábban mondott róla, nem érdemli meg az újabb esélyt. Greent meg is kérdezték erről a nyilatkozatról, ami kapcsán megjegyezte, hogy úgy érezte, hogy jól viselkedett, Nurkic próbált belemászni a fejébe, de nem sikerült neki. Hogyha azt akarja, hogy hozzá hasonlóan csendben legyen a pályán, akkor azt nem fogja megtenni, mert a halk játékosok nem szoktak nyerni.

Kristaps Porzingist arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy utólag sem őt, hanem Trae Young és Scottie Barnes kettősét hívták meg az All-Star gála főmérkőzésére. A Celtics magasembere elmondta, hogy van ennek némi presztízse, és öt évvel ezelőtt talán jobban foglalkoztatta volna ez, de most ez nem változtat semmin. Ha őszinte akar lenni, akkor egy része örül is ennek, mert így elmehet mondjuk Miamiba, vagy valami más napos helyre ezen a hátvégén, kicsit lebarnulhat, súlyzózhat, és felkészítheti a testét az alapszakasz hátralévő részére, illetve a rájátszásra.

Andrew Marchand (The Athletic) értesülései szerint JJ Redick indul azért a legjobb eséllyel, hogy csatlakozzon a nagydöntő idejére Mike Breen és Doris Burke mellé az ABC és az ESPN közvetítéseiben. Az ESPN abban reménykedik, hogy az All-Star szünet alatt véglegesíteni tudják a kommentátorcsapatukat, de az is opció lehet, hogy senkit sem ültetnek be Doc Rivers megüresedő helyére, hanem csak Breen és Burke fog a nagydöntőn dolgozni.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Több szakíró is osztályozta a megvalósult és az elmaradt cseréket is – nincs nagy szórás a véleményekben, hogy melyik csapat vesztes vagy győztes – 6 olyan csere, amikor megtörténhetett volna, de mégsem – indul a kivásárlási piac, olcsón csemegézhetnek a bajnokesélyesek – Kobe előtt 12 játékos kapott szobrot csapata csarnoka előtt – a nyári szabadügynök-piac 25 főszereplője – Brandon Ingram-interjú – Tillmant nagy fogásnak tartják Bostonban – Gafford és Washington is jó lehet rövid távon, a Dallas jövője a probléma.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus