Hírmorzsák 2024-02-12 (9:15)

Jaylen Brown és Duncan Robinson összeakaszkodott a Heat-Celtics meccsen. Terry Rozier és Josh Richardson is megsérült, Jimmy Butler egy családtagja halála miatt nem játszott. Malcolm Brogdon legalább 2 hetet kihagy. Sasha Vezenkov rásérült a bokájára. Paul George hosszabbítani tervez a Clippersszel. Zhaire Smith 10 napra a Cavaliersnél. Taylor Hendricks nagyobb szerepet kaphat a Jazz cseréi után. Trent Forrest a jelenlegi szerződésén nem játszhat többet a Hawksban.

Eseménydús volt a Heat és a Celtics tegnap esti összecsapása, és különösen a negyedik negyedben szabadultak el az indulatok Jaylen Brown és Duncan Robinson között. A Celtics egyik támadásánál Brown próbált pozíciót felvenni Robinson mellett, és a Heat játékosára ráfújtak egy személyit, ekkor viszont Brown a karját befogva taszított egyet rajta. Robinson földre került, majd egy kisebb tömegjelenet alakult ki, és végül a visszanézés után flagrant-1 szabálytalanságot ítéltek a Celtics sztárja ellen – ezt követően ismét összeszólalkozott a két főszereplő, és a játékvezetőknek kellett őket szétválasztani.

Robinson a meccs után elmondta, hogy érzése szerint veszélyes, szükségtelen és mértéktelen megmozdulás volt, és emellett alattomos is. Az ilyen játékok miatt hagynak ki egyesek akár egész szezonokat is, az NBA történetében számos példa van arra, hogy egy ilyen eset után valaki súlyos sérülést szenvedjen. Brown viszont úgy látta, hogy nem volt ezzel probléma, Robinson pontosan tudta, hogy mit csinál annál a játéknál, össze akart akaszkodni vele ahelyett, hogy védekeznie kelljen, be is fújták a faultot, de ezt követően is ráakaszkodott, úgyhogy csak próbálta kiszabadítani a saját karját. A Heatről köztudott, hogy fizikálisan játszanak, ahogyan az is, hogy sok dolgot megúsznak, és valahogy elrontják a játékot. Végső soron meg kell védenie magát, és úgy érzi, hogy Robinson tudta, hogy mit csinál ott, próbált összeakaszkodni vele, hogy kiharcoljon rajta valamit. Nem tudja pontosan, hogy mit akart ott csinálni, de abban mindenki biztos lehet, hogy nem fog ezzel ismét próbálkozni.

A meccset végül a Celtics nyerte 110-106-ra, ugyanakkor a Heatnek a vereségnél nagyobb problémái is vannak. Az már előzetesen is a levegőben lógott, hogy Jimmy Butler vállalja-e a szereplést egy személyes ügy miatt, majd néhány órával a feldobás előtt a Heat bejelentette, hogy eltávot kapott tőlük egy családtagja halála miatt. A második negyedben Josh Richardson dőlt ki a hazaiaktól egy vállsérüléssel, majd a harmadik negyedben Terry Rozier érkezett le rosszul, és kapott rögtön a jobb térdéhez. Erik Spoelstra a meccs után annyit mondott a sérültekről, hogy hétfőn mindketten MRI-re mennek.

A Trail Blazers bejelentette, hogy Malcolm Brogdon még legalább 2 hetet lesz kénytelen kihagyni, miután kezelést kapott a sérült jobb könyökére. A hátvéd utoljára február 2-án lépett pályára, és tovább nehezíti a csapat helyzetét, hogy a közelmúltban Shaedon Sharpe műtéten esett át, ami után 6 hét kihagyás vár rá.

Sasha Vezenkov a közelmúltban épült fel a bokasérüléséből, ugyanakkor a The Sacramento Bee beszámolója alapján rásérült erre a Kings szombati edzésén, és emiatt több hétre kidőlt.

Paul George a szerződéshosszabbításáról kapott egy kérdést, amire röviden annyit felelt, hogy az a célja, hogy megegyezzen a Clippersszel, majd amikor arról kérdezték, hogy van-e valamilyen fejlemény a tárgyalásokkal, ugyanezt a választ elismételte.

Történt két kisebb megállapodás az elmúlt nap folyamán. Zhaire Smith 10 napra írt alá a Cavaliersnél, miután a szezon eddigi részében a csapat G Ligás partnerénél bizonyított. Smith utoljára a 2019/20-as szezonban lépett pályára az NBA-ben, és az elmúlt években komoly egészségügyi problémákkal is küzdött, amik miatt veszélybe került az is, hogy képes-e folytatni a pályafutását. A Pistons is kiosztott egy 10 napos szerződést, náluk Tosan Evbuomwan írhatott alá, aki a közelmúltban a Grizzliestől kapott ugyanilyen lehetőséget, azelőtt viszont a Pistons G Ligás partnerénél játszott.

Will Hardy beszélt arról, hogy Kelly Olynyk, Simone Fontecchio és Ochai Agbaji elcserélése után nagyobb szerephez juthat az újonc Taylor Hendricks. Az erőcsatár innentől kezdve a rotációjuk tagja lesz, és kizárólag a teljesítményén fog múlni, hogy melyik meccsen hány percet tölthet a pályán. A 2023-as draft kilencedik választottja mindössze 14 meccsen jutott eddig szóhoz, összesen 199 percet játszott az NBA-ben, viszont legutóbb a Suns ellen 18 percet kapott, és ezalatt begyűjtött 8 lepattanót – azt megelőzően január 12-én lépett pályára a Jazzben.

Brad Rowland (Locked on Hawks) hívta fel arra a figyelmet, hogy Trent Forrest hiába játszott csak 20 alkalommal a Hawksban a szezon során, a 76ers elleni meccs volt az 50., amin tagja volt a meccskeretnek, és a two-way szerződése miatt többet nem léphet pályára a jelenlegi megállapodásával. A Hawksnak jelenleg nincs szabad helye a keretében, csak akkor tudnák átalaktani Forrest szerződését, ha valakit szabadlistára tennének.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A Knicks több éven tartó építkezése most jutott a végső fázisba – a luxusadós szabályok miatt egyes csapatok nem igazolhatnak le igazán nagy szerződésből kivásárolt játékosokat – Steph Curry egy ezeréves, Phoenix névre hallgató Mike D’Antoni-figurából dobott győztes kosarat a Sunsnak – a Pistons elindult felfelé az erősorrendekben – a deadline után nem beszélhetünk egyértelmű bajnokesélyesről? – a legsikeresebb kivásárlási projektek az elmúlt 24 évben – MVP-cím és több DPOY is máshová került volna, ha korábban él a 65 meccses szabály – Josh Green megragadhat a Mavs kezdőjében? – Spencer Dinwiddie különleges bajnoki bónusza.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus