Hírmorzsák 2024-02-20 (9:45)

Kirúgta Jacque Vaughnt a Nets, ideiglenesen Kevin Ollie irányít. Sean Marks nehéz döntésnek nevezte Vaughn menesztését. Mike Conley szerződést hosszabbított a Timberwolvesszal. Ryan Rollins a Bucksnál. Stephen Curry nem érzi közelinek a visszavonulását. LeBron James meccset hagyhat ki, Bradley Beal visszatérhet. Február 23-án tárgyalhatják Isaiah Stewart ügyét.

Tegnap gyakorlatilag egyszerre számolt be arról több megbízható újságíró is, hogy a Nets kirúgta Jacque Vaughnt, majd nem sokkal később érkezett a hír, hogy ideiglenesen Kevin Ollie veszi át a csapat irányítását. Vaughn először a 2019/20-as szezonban volt a Nets beugró vezetőedzője, majd az előző idény közepén vette át véglegesen a csapatot, 139 meccs alatt 71-68-as mérleget értek el vele a kispadon, ugyanakkor mindkét rájátszása során az első körben kisöpörték őket. A Nets azt követően döntött a váltás mellett, hogy a jelenleg is futó idényben mindössze 21-33-as mérleget hoztak össze az All-Star szünetig, és a csapat vezetősége abban reménykedik, hogy Ollie előléptetése új energiákkal tölti meg a keretet. Iam Begley (SNY.tv) információi alapján a Nets döntésében szerepet játszott, hogy a játékosok megkérdőjelezték Vaughn meccsek alatt hozott döntéseit, és elvesztették irányába a bizalmat. Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint Ollie meg fogja kapni a bizonyítási lehetőséget, a nyáron viszont Mike Budenholzer vagy James Borrego is ott lehet a potenciális edzőjelöltjeik között.

Sean Marks GM úgy fogalmazott a közleményében, hogy hihetetlenül nehéz döntést hoztak meg, de úgy vélik, hogy ez a csapat érdekét fogja szolgálni. Vaughn az elmúlt nyolc évben példamutató jellemével képviselte őket, napi szinten pozitivitással és szenvedéllyel állt a csapathoz, és ez velük fog maradni a távozását követően is. Köszönetet mondanak mindazért, amit a Netsért tett, és csakis a legjobbakat kívánják neki és a családjának a jövőre nézve.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Timberwolves és Mike Conley szerződéshosszabbításban egyeztek meg, a veterán irányító a következő 2 szezon során összesen 21 millió dollárt fog keresni – más források 20 és 22 millió közötti összegekről számoltak be. A szezon során 10,6 pontot, 2,9 lepattanót és 6,4 gólpasszt átlagoló Conley így nem lesz szabadügynök, a nyugati élcsapat az egyik kulcsjátékosát kötötte le a 2025/26-os szezon végéig. A Timberwolves nagy valószínűséggel átlépi a második apront a következő szezonban, mivel a nyáron kezd el ketyegni Karl-Anthony Towns, Anthony Edwards és Jaden McDaniels új szerződése is, és valószínűleg nem is tudták volna pótolni Conley-t, ha nem egyeznek meg vele.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Ryan Rollins two-way megállapodást ír alá a Bucksnál. A másodéves játékos a Warriorsban kezdte a pályafutását, a nyáron viszont a Wizardshoz cserélték. Washingtonban januárban döntöttek úgy, hogy szabadlistára teszik, és utólag kiderült, hogy a döntésben szerepet játszott az is, hogy bolti lopáson kapták őt egy Target üzletben. Rollins jogi helyzetéről nincs új információ, de az árulkodó, hogy a Bucks volt annyira magabiztos azzal kapcsolatban, hogy szerződést adjanak neki.

A Cavaliers Pete Nance-nek adott two-way szerződést. Larry Nance fia, Larry Nance Jr. testvére a szezon jelentős részét a Cavaliers G Ligás partnercsapatánál töltötte, a közelmúltban viszont az NBA-ben is lehetőséget kapott tőlük egy 10 napos szerződéssel. Darius Bazley a 76ersnél bizonyíthat, 10 napos szerződést írhat alá a G Ligában 20,1 pontot, 9,3 lepattanót és 3,8 gólpasszt átlagoló kosaras, akinek a közelmúltban volt egy 38 pontos, 15 lepattanós meccse is.

Tegnap már szóba került, hogy LeBron James úgy érzi, egy közelebb kerül a visszavonulásához, de nem ő volt az egyetlen veterán szupersztár, akit erről kérdeztek az All-Star hétvége alatt. Stephen Curry úgy fogalmazott, hogy végül úgyis a teste mondja meg, hogy meddig bírja majd, de egyáltalán nem érzi úgy, hogy közel lenne a pályafutása végéhez. Kevin Durant szerint vannak páran, akik képesek lehetnek bőven 40 éves koruk fölött is játszani a ligában, és szerinte James, Curry és a maga esetében is az inkább a kérdés, hogy meddig akarnak játszani, és nem az, hogy meddig képesek.

Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint LeBron James a héten kezelést kap a sérült bal bokájára, és emiatt elképzelhető, hogy ki kell hagynia a csütörtök esti, Warriors elleni összecsapást. Bradley Beal még az All-Star szünet előtt szenvedett combhajlítóizom-sérülést, ugyanakkor Duane Rankin (Arizona Republic) információi alapján jó esély van a játékára a Mavericks ellen. Beal egyébként nem töltötte tétlenül az elmúlt időszakot, megműttette a törött orrát.

Shams Charania információi alapján 23-án tárgyalják Isaiah Stewart ügyét. Mint ismert, a Pistons magasemberét bántalmazással vádolják, mert megütötte Drew Eubanks-et a Suns elleni meccs előtt.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Az All-Star utózöngéi: a Stephen vs. Sabrina nagyon megdobta a nézettséget, a főmeccsen mutatott játék és a zsákolóbajnokság pontozása elrontotta az élvezetet – az AS-hétvége győztesei és vesztesei – női legenda fia nyerte a G-Ligás zsákolót – ismertté váltak az idei HoF-jelöltek, nem ez lesz a legerősebb évfolyam – Adam Silver bőbeszédű volt – veszélyben a G-Ligás Ignite? – mennyire jó ötlet Ben Simmons és Nic Claxton együtt játszatása? – az SGA-titok egy megfejtése – ismerkedjünk meg a „points created” statisztikával, ami a támadásbeli hatékonyság mérésének új sztenderdje lehet – a Jazz tökéletesen halad az új Larry Bird 2025-ös ledraftolása felé.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus