Hírmorzsák 2024-02-26 (9:30)

Öt játékos, köztük Jimmy Butler is eltiltást kapott a Pelicans-Heat meccs balhéja után. Erik Spoelstra szerint Butlert nem kellett volna eltiltani. Terry Rozier közel a visszatéréshez. Trae Young ujját megműtik, legalább 4 hetet kihagy. Julius Randle akár fájdalmakkal együtt is visszatérne, OG Anunoby állapotát a hétvégén vizsgálhatják felül. Doc Riverst pfujolták Philadelphiában, viszont ismét teljesnek érzi magát, hogy edzősködhet. A Lakersnél bíróztak a Suns elleni vereség után, Darvin Ham-et a következetlenség zavarja. Eltört Colin Castleton csuklója.

Az NBA bejelentette, hogy öt játékosra is fizetés nélküli eltiltást szabtak ki a Pelicans-Heat meccsen kialakult balhé miatt. Az indulatok azt követően szabadultak el, hogy Zion Williamson elcsent egy labdát, majd Kevin Love két kézzel átkarolta őt, ezzel megakadályozva egy zsákolásban. Először Jimmy Butler és Naji Marshall kettősét kellett szétválasztani a pályán, míg José Alvarado és Thomas Bryant az oldalvonalon kívül talált egymásra – Butler és Marshall is egy meccsre szóló eltiltást kapott, amiért hozzájárultak a balhé kialakulásához, míg Alvarado és Bryant egyaránt három meccset lesz kénytelen kihagyni, amiért elhagyták a kispadot, majd egymásnak estek. Ötödikként Nikola Jovics kapott még egy meccsre szóló eltiltást, amiért ő is elhagyta a kispadot és bement a pályára.

A Pelicans ma hajnalban kikapott a Bullstól, ugyanakkor Marshall ezzel le is töltötte az eltiltását, míg Alvarado kénytelen lesz kihagyni a Knicks és a Pacers elleni összecsapásokat is. A Heat a Kings otthonában lép pályára legközelebb, Butler és Jovics azzal a meccsel tölti le az eltiltását, míg Bryant a Trail Blazers és a Nuggets ellen sem lesz bevethető. Bryant egy ideje nem tagja a Heat aktív rotációjának, de amiatt is sajnálhatja az eltiltását, hogy Denverben most kapta volna meg az előző szezonban nyert bajnoki gyűrűjét, az eltiltása miatt viszont nem tarthatják meg a meccs előtt a csarnokban a gyűrűátadó ceremóniát.

Erik Spoelstra a Heat tegnapi edzése után mondta el, hogy érzése szerint Butlernek nem kellett volna eltiltást kapnia. Ő csak kicsit összeakaszkodott és lökdösődött, de ezért megkapta a meccsen a büntetését, ki kellett hagynia a negyedik negyedet, és nem gondolja, hogy megérdemli az ezen túlmenő eltiltást, de ez van, és senki sem akarja azt látni, hogy ennyire elszabaduljanak az indulatok.

Spoelstra arra is kitért, hogy Terry Rozier okkal utazott el a Heat keretével az idegenbeli túrájukra, az irányító folyamatosan azon dolgozik, hogy visszatérjen. Hogy ez pontosan mikor lesz, azt nem tudja, de javul az állapota, és majd a teste eldönti, hogy mikor lesz játékra alkalmas állapotban. Rozier a sérültlistán kérdéses státuszt kapott a Kings elleni meccs előtt, Anthony Chiang (Miami Herald) értesülései szerint reális esély van a visszatérésére.

A Hawks bejelentette, hogy meg kell műteni Trae Young jobb kezét, miután elszakadt egy szalag a kisujjában. Az irányító péntek este a Raptors ellen sérült meg, és a tervek szerint holnap hajtják végre a beavatkozást, majd 4 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. A Hawks ma hajnalban Young nélkül is nyerni tudott a Magic ellen, az ellenfélnél ugyanakkor betegség miatt nem lépett pályára Paolo Banchero, aki ezzel először mulasztott meccset a szezon során.

Adrian Wojnarowski (ESPN) beszélt a Knicks sérültjeinek az állapotáról. Julius Randle helyzete továbbra is bizonytalan, mert az erőcsatár akár úgy is visszatérne, hogy nem teljesen egészséges, fájdalmakkal együtt is vállalná a játékot, és ha szükséges lenne, akkor a nyárra halasztana egy esetleges műtétet, ugyanakkor végleges döntést még nem hoztak róla. OG Anunoby felépülése a tervek szerint halad, legközelebb a hétvégén vizsgálják felül az állapotát.

A Bucks a 76ers otthonában nyert az elmúlt játéknapon, és a mérkőzés pikantériáját az adta, hogy Doc Rivers először tért vissza edzőként Philadelphiába, mióta menesztették őt. A bemutatásánál pfujolta őt a közönség, erről viszont azt mondta, hogy ezt meg sem hallotta, mintha ismét otthon lett volna. A 76ersmél eltöltött időszakát úgy értékelte, hogy összességében elégedett vele, de azt kívánja, bárcsak tovább tudtak volna menni a rájátszásban, bárcsak lett volna arra esélyük, hogy egy egészséges Joel Embiiddel álljanak ki a rájátszásban. Összességében nézve Embiid MVP lett, és bajnoki címre is esélyes csapatot építettek fel, ami egy évvel koráűbban még nem volt igaz rájuk. Sok minden történt velük, így James Harden cseréje és a Ben Simmons-dolog is. Ezek közül néhányra neki volt ráhatása, néhány viszont a hatókörén kívülre esett. Összességében viszont sosem lehetnek teljesen boldogok, ha nem nyernek bajnoki címet, elvégre ezért csinálják ezt az egészet.

Rivers egy korábbi interjúban beszélt arról is, hogy jobban hiányzott neki az edzősködés, mint ahogyan azt először gondolta, és azt gondolta, hogy többet nem fog ezzel foglalkozni. Hogyha nem kapta volna meg a megfelelő állást, akkor nem csinálná ezt, viszont az első napján úgy érezte, hogy ismét hazatért. Nem tudta, hogy ennyire hiányzott ez neki, de ismét normálisan érezte magát, úgy érezte, hogy ismét teljes, és erre az érzésre van szükség olyankor, ha az ember dolgozik.

A Lakers 123-113-as vereséget szenvedett a Suns otthonában, és a vendégeknél a meccs után központi témát szolgáltatott a játékvezetés. A Suns 19, a Lakers 8 büntetőt dobhatott a meccs során, utóbbi negatív szezoncsúcs az aranysárga-liláknál, sőt, a Lakers egyszer sem dobott ilyen kevés büntetőt azóta, hogy LeBron James 2018-ban Los Angelesbe igazolt. James szerint sokan azt a narratívát hangoztatják, hogy ők csak annyit csinálnak, hogy eljutnak a büntetővonalra, ugyanakkor tele is vannak olyan játékosokkal, akik támadnak. Rá szoktak dobni kintről is, de nem állnak bele 40-50 triplába meccsenként, nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy ilyen csapat legyenek, ehelyett azon dolgoznak, hogy eljussanak a festékbe, mert abban az igazán jók. Ők nem az a csapat, amelyiknek nyolc rádobott büntetője van egy meccsen, többször is úgy ütötték meg a festéken belül, hogy a síp néma maradt, de ez van.

Darvin Ham azzal kezdte a mondandóját, hogy nem biztos abban, hogy a játékvezetést akarja kifogásként használni a vereségre, de nagyon nehéz játszani úgy, hogy az ennyire következetlen. Ugyanazokat a kontaktokat látja a játékosaikon beütve, mint amiket állítólag ők is elkövetnek, de a síp néma marad. Minden meccsen próbálnak az ellenfelüknél többször eljutni a büntetővonalra, erre külön koncentrálnak. Igyekeznek a festékben megélni, viszont úgy nehéz, ha nem kapnak fújásokat. Látja az ellenfelek kezeit a játékosaikon, ahogyan a bordáik közé könyökölnek, ahogy a fejüket ütik meg a labda helyett blokkolás közben, de ezeket egyszerűen nem fújják le. Meg kell találniuk a módját annak, hogy ez ne legyen probléma számukra, de nehéz ez, és frusztráló is a következetlenség miatt.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Colin Castleton csuklótörést szenvedett, 2 hét múlva vizsgálják felül a two-way szerződésű magasember állapotát.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Andrew Funk two-way szerződést kapott a Bullstól, ő veszi át a hagyományos megállapodást aláíró Onuralp Bitim eddigi helyét a keretben.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

James már csak 74 pontra van az álomhatártól, a Nuggets vagy Thunder ellen érheti el – hat sikertelen építkezés és a felelősök – Bol Bol labdakezelése és védekezése is sokat emelhet a Suns-on – Wemby divatban is erős – a Nets belelépett ugyanabba a rebuild-folyóba – elkezd működni a Bucks-Rivers kapcsolat? – A Pelicans triója szenved, ha együtt kell játszaniuk – az 5 legnagyobb alulteljesítő játékos idén – Donovan Mitchell nagyinterjúja – mennyi sapka alatti helyük lesz a csapatoknak nyáron? – a Denver kiismerte a Warriors-t? Anthony Davis Év Védője lehet? – Kifizetődni látszik a Wolves türelme SlowMo iránt.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus