Hírmorzsák 2024-03-04 (9:15)

Tari Easont meg kell műteni, vége a szezonjának. Jalen Brunson térde megsérült, a röntgen negatív lett. Nick Gilbertre emlékezett a Cavaliers. 52 ponttal verte a Celtics a Warriorst. Jaylen Brown szerint alázatosnak kell maradniuk. Jusuf Nurkic 31 lepattanót szedett, majd szidta a játékvezetést. Frank Vogel az elmaradt fújások mellett az eladott labdákat is kiemelte a Sunsnál. A Mavericks átalakította AJ Lawson szerződését.

Ime Udoka bejelentette, hogy meg kell műteni Tari Eason bal lábát, ami egyben azt is jelenti, hogy a szezon során már nem lép többet pályára a másodéves játékos. A wing újoncként mind a 82 meccsen bevethető volt, ebben a szezonban viszont mindössze 22 alkalommal számíthatott rá a Rockets, utoljára január 1-én. Eason bal lábszárcsontján egy jóindulatú kinövést találtak, amivel egy ideig együtt is vállalta a játékot, viszont idővel olyan fájdalmai lettek, hogy ki kellett ültetni. Egyáltalán nem újkeletű ez a probléma, de azt remélték, hogy pihentetéssel és rehabilitációval orvosolható ez, ugyanakkor mindig visszajött a fájdalom, amikor elkezdett nagyobb terhelést kapni, és végül több specialistával egyeztetve arra a döntésre jutottak, hogy hétfőn megműtik – ezt követően hozzávetőlegesen 4 hónap kihagyás várhat rá.

A Knicks 107-98-as győzelmet aratott a Cavaliers otthonában, ugyanakkor az örömük nem lehetett teljes, Jalen Brunson a mérkőzés első percében térdsérülést szenvedett, ami után nem is tudta folytatni a játékot. Tom Thibodeau a találkozót követően elmondta, hogy az irányító beütötte a bal térdét, ennyi történt csak, és ezt követően az orvosi vizsgálatok nem találtak semmit, a röntgen is negatív lett, úgyhogy majd meglátják, hogy milyen állapotban lesz holnap.

Ugyanezen meccs félidejében történt egy megható esemény is, a Cavaliers azzal emlékezett meg a csapattulajdonos májusban elhunyt fiáról, Nick Gilbertről, hogy egy ceremónia keretében felvontak egy molinót a csarnokukban. Dan Gilbert fia 26 évesen hunyt el azt követően, hogy gyakorlatilag az egész életében neurofibromatózisban szenvedett, NBA-s körökben pedig onnan is ismerős lehet, hogy többször is ő képviselte a Cavalierst a draft előtti lottery-n, ahol kétszer is az 1/1-nek örülhetett – ezeken az eseményeken mindig csokornyakkendőt viselt, és a felvont molinó is ezt ábrázolja.

A Celtics begyűjtötte sorozatban a 11. győzelmét is, 140-88-ra intézték el a Warriorst. A Celtics a győzelmi sorozata alatt átlagosan 22,1 ponttal múlja felül az ellenfeleit, ami a legnagyobb átlagos különbség az NBA történetében egy legalább 10 meccsből álló győzelmi sorozat alatt, ráadásul az utolsó hat meccsüket átlagosan 29,8 ponttal húzták be, ami szintén NBA-rekord, az 1971/72-es Lakers nyert átlagosan 28,3 ponttal hat egymást követő találkozót. A Celtics a története harmadik legnagyobb győzelmét aratta, és az első csapat lett, amelyik egy szezonban három meccset tudott legalább 50 ponttal megnyerni. Eközben a Warriors a története negyedik legnagyobb vereségét szenvedte azt követően, hogy az ezt megelőző 13 meccsükön 11 győzelmet arattak.

Jaylen Brown úgy értékelt, hogy nagyszerű érzés ez, de alázatosnak kell maradniuk, nem vehetik természetesnek azt, hogy megnyernek egy meccset. Nem csupán szórakoznak, hanem azzal mutatják meg a játék iránti tiszteletüket, hogy elvégzik a munkájukat. Nagyon tisztelik a Warriorst is, ugyanakkor úgy érzik, hogy eljött az ő idejük. A második félidőt kiülő Stephen Curry szerint úgy játszik a Celtics, hogy közben nagyon magabiztosak azt illetően, hogy kik ők és mi az identitásuk. El kell őket ismerni, kijöttek a pályára és elpáholták a Warriorst, tökéletes viharként söpörték el őket.

A Thunder 118-110-re nyert a Suns otthonában, noha a hazaiaknál Jusuf Nurkic olyat tett, amit 2010 óta senki sem ért el az NBA-ben, Kevin Love óta ő lett az első, aki 31 lepattanót gyűjtött be egy meccsen, és ezzel megdöntötte Tyson Chandler 27 lepattanós franchiserekordját is. A meccs után mégsem erről akart beszélni, mondván próbálja a lehető legjobban ellátni a csapaton belüli szerepét. Ehelyett azt hozta fel, hogy szedett 13 támadólepattanót, elvállalt 16 dobást, de egyetlen büntetőt sem dobhatott, és ennél szerinte valami nagyon félrement – keményen dolgozik, és úgy érzi, hogy faultolják őt is annyiszor, mint bárki mást ebben a ligában. Nem azt mondja, hogy emiatt veszítettek, ugyanakkor a józan ész szabályainak ez valahogy nem felel meg. Tudja, előfordul az ilyesmi, nem ő az első, akivel ez megtörténik, és sajnálatos módon nem is az utolsó.

Frank Vogel szerint jobbnak kell lenniük, ugyanakkor Kevin Durant ellen is rendre szabálytalanul védekezett ellenfelük: amikor nála volt a labda, háromszor, négyszer, néha ötször csaptak neki oda, míg amikor tisztára akarta magát játszani, mindig visszahúzták őt, és ez olyasmi, amire a ligának is oda kellene figyelnie. A problémáik ugyanakkor az eladott labdákkal kezdődtek (22-nél álltak meg – a szerk.), az egész szezonban visszatérő jelenség ez. A Thunder a legjobb csapat abban, hogy eladott labdákat kényszerítsenek ki, és nem kezelték jól azt a nyomást, amit rájuk helyeztek, és nem vették kellően figyelembe a két csapat adottságait akkor, amikor a festékbe próbáltak eljutni.

Kisebb változás történt a Mavericks keretében, átalakították AJ Lawson eddigi two-way megállapodását hagyományos szerződéssé. A Pacers is hasonlóan járt el Kendall Brown esetében, 3 évre szóló megállapodást írtak vele alá. Miután kitelt Justin Champagnie 10 napos szerződése a Wizardsnál, a következő szezon végéig szóló two-way megállapodást adtak neki. Washingtonban egy 10 napos szerződést is kiosztottak, RJ Hampton kap lehetőséget a Wizardstól. A G Ligából igazolt a Pelicans, Izaiah Brockington 10 napra írt alá.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Több élcsapat számára most jön az emelkedő, mások papíron könnyebb sorsolással vágnak neki az alapszakasz hajrájának – a Kingsnek egyszerre több problémával kell szembenéznie – Wemby újabb történelmi meccse – James korábbi mérföldkövei és lehetséges utódok – 6 égető kérdés az alapszakasz hátralévő részére – hol tart Anthony Edwards fejlődése? – Tillman mindent meg akar tanulni Horfordtól – miért kapott ki 52 ponttal a GSW Bostonban? – a Wolves-Clippers védekezőfieszta tanulságai – az NBA történetének 50 legponterősebb játékosa (alapszakasz+playoff).

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus