Hírmorzsák 2024-03-07 (10:30)

Bismack Biyombo összeesett a Thunder kispadjánál, de már jól van. John Collins összeakaszkodott a Bulls egyik segédedzőjével. Megműtötték Jakob Pöltl kisujját. Evan Mobley legalább egy hetet kihagy. Victor Wembanyama és Karl-Anthony Towns is meccset mulaszt. Devin Booker státusza day-to-day. Dru Smith szabadlistára került a Heattől. A Celtics és a Nuggets Abu-Dzabiba látogat az előszezon során. Trae Young Atlantában akar nyerni. Taj Gibson a Pistonsnál. Khaman Maluach a Duke játékosa lesz jövőre.

Ijesztő jelenet játszódott le a Trail Blazers és a Thunder összecsapásának a második negyedében, egy időkérés során Bismack Biyombo összeesett a vendégek kispadjánál. A történtek miatt megállították a meccset, de a center végül segítséggel ugyan, de a saját lábán tudott visszamenni a Thunder öltözőjébe. Ott a Trail Blazers orvosai is megvizsgálták őt, de nem találtak nála semmilyen egészségügyi problémát, viszont a mai nap folyamán további vizsgálatokon fog átesni. A meccset végül a Thunder nyerte 128-120-ra.

Balhé tört ki a Jazz-Bulls meccs végjátékában: 9,3 másodperccel a vége előtt 116-117-es állásnál a hazaiak a Bulls kispadja előtt beütöttek egy faultot DeMar DeRozan ellen, hogy megállítsák az órát, ami után kisebb vita alakult ki, majd megérkezett John Collins is, aki elkezdett lökdösődni a Bulls egyik segédedzőjével, Chris Fleminggel. Ebből már nagyobb tömegjelenet alakult ki, és végül a két főszereplő mellett a be sem öltöző Torrey Craig is kapott egy technikait, így Jordan Clarkson egy büntetővel kiegyenlített, viszont DeRozan is bedobta az eredeti faultért megítélt két büntetőt, és ezzel megnyerte a meccset a Bullsnak – a végén még Collin Sexton dobhatott a győzelemért, de a próbálkozása nem ért célba. Collins a meccs után annyit mondott a történtekről, hogy ő csak ott állt, és az edző ok nélkül meglökte őt, ami után csak magát védte.

Michael Grange (Sportsnet.ca) számolt be róla, hogy meg kellett műteni Jakob Pöltl kisujját a bal kezén. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia a sérülés miatt a Raptors centerének, ugyanakkor egyes spekulációk alapján az sem elképzelhetetlen, hogy ebben a szezonban már nem tér vissza.

Evan Mobley még tegnap hajnalban a Celtics ellen sérült meg, a harmadik negyedben kificamodott a bal bokája, és a Cavaliers bejelentése alapján legalább egy hetet lesz kénytelen kihagyni emiatt, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. A Cavaliers ma hajnalban ki is kapott a Hawkstól, Mobley mellett továbbra sem számíthattak Donovan Mitchell szolgálataira sem, de Max Strus is kihagyta a meccset térdsérülés miatt.

Victor Wembanyama is tegnap hajnalban szenvedett sérülést, a Rockets elleni összecsapás második negyedében kificamodott a jobb bokája. A Spurs tehetsége akkor tudta folytatni a játékot, ugyanakkor kénytelen lesz kihagyni a ma esti, Kings elleni meccset.

A Timberwolves Karl-Anthony Towns nélkül fog felállni a Pacers otthonában, a magasember a fájós bal térde miatt üli ki a találkozót. Townsnak ez lesz mindössze a harmadik kihagyott meccse a szezon során, legutóbb február 27-én hiányzott a csapatából, akkor személyes okok miatt nem játszott.

Chris Haynes (B/R) Devin Booker helyzetéről beszélt a TNT adásában, az újságíró értesülései szerint day-to-day a státusza, és valamikor 3-7 nap múlva térhet vissza. A Suns holnap hajnalban a Raptors ellen játszik, és ezt a meccset még biztosan kihagyja Booker, és a vasárnap hajnali, Celtics elleni összecsapáson sem túl nagy az esély a játékára, de a Suns ezt követő keleti túráján már valószínűleg elérhető lesz. Haynes azt is megjegyezte, hogy ha a rájátszásban lennénk, akkor már a Nuggets ellen is játszott volna Booker.

Patty Mills érkezését hivatalosan is bejelentette a Heat, ahogyan azt is, hogy Dru Smith eddigi helyét veszi át a keretben. Smith a szezon elején 9 meccsen lépett pályára, ugyanakkor decemberben térdműtéten esett át, ami után eldőlt, hogy ebben az idényben már nem térhet vissza a pályára.

Az NBA bejelentette, hogy sorozatban harmadik évben ellátogatnak Egyesült Arab Emírségekbe az előszezon során, október 4-én és 6-án is Abu-Dzabiban fog összecsapni a Celtics és a Nuggets. 2022-ben a Bucks és a Hawks, 2023-ban pedig a Timberwolves és a Mavericks játszott ugyanitt két-két felkészülési meccset.

Trae Young egy interjúban beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban többször is felmerült a neve a cserepletykákban. Az irányító elmondta, hogy számára mindig is az volt a cél, hogy Atlantában nyerjen bajnoki címet, a Hawksnál építsenek fel egy ehhez megfelelő csapatot, itt akar dinasztiát alapítani. Eltelt hat év, úgyhogy sosem lehet tudni, de ő ezt akarja. Nyerni akar, méghozzá Atlantában, itt akar lenni, itt látja magát.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Taj Gibson 10 napos szerződést kapott a Pistonstól. A veterán magasember a szezon során többször is állt a Knicks alkalmazásában, összesen 16 meccsen lépett pályára New Yorkban, de a legutóbbi 10 napos szerződése után nem marasztalták őt.

Khaman Maluach elkötelezte magát a Duke egyetemi programja mellett, a következő szezon során a Blue Devils játékosa lesz. A mindössze 17 esztendős center tavaly nyáron azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Dél-Szudán színeiben pályára lépett a felnőttek világbajnokságán, és a jelenlegi várakozások alapján az első ötben kelhet majd el a 2025-ös drafton. Az ESPN legutóbbi mockja a harmadik helyre tette őt, és érdekesség, hogy az első helyre várt Cooper Flagg is a Blue Devilsnél fogja tölteni az egyetemi szezonját.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Több élcsapat számára most jön az emelkedő, mások papíron könnyebb sorsolással vágnak neki az alapszakasz hajrájának – a Kingsnek egyszerre több problémával kell szembenéznie – Wemby újabb történelmi meccse – James korábbi mérföldkövei és lehetséges utódok – 6 égető kérdés az alapszakasz hátralévő részére – hol tart Anthony Edwards fejlődése? – Tillman mindent meg akar tanulni Horfordtól – miért kapott ki 52 ponttal a GSW Bostonban? – a Wolves-Clippers védekezőfieszta tanulságai – az NBA történetének 50 legponterősebb játékosa (alapszakasz+playoff).

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus