Hírmorzsák 2024-03-08 (10:00)

Elszakadt Karl-Anthony Towns meniszkusza, valamikor a rájátszás elején térhet vissza. Anthony Edwards győzelemre vezette a Timberwolvest. A Nuggets másodszor is nyert a Celtics ellen. Luka Doncic újabb 35 pontos tripla-duplája már győzelmet ért. Stephen Curry bokasérülést szenvedett. Bennedict Mathurin még legalább 3 meccset hagy ki, Victor Wembanyama újabb találkozót mulaszt, Jalen Johnson bokasérülés miatt ül ki meccset. Bismack Biyombo visszatérhet. Ben Simmons szezonja befejeződött, Cam Thomas közel a visszatéréshez. OG Anunoby már öt az öt ellen edz. Phoenixben lesz a 2027-es All-Star gála. Kevin Durant szerint alakul a Suns identitása. Dotun Akinwale is csatlakozik a Hornets vezetőségéhez. Wenyen Gabriel 10 napra a Grizzliesnél.

Magyar idő szerint tegnap délután lesújtó hírt kapott a Timberwolves, elszakadt Karl-Anthony Towns meniszkusza a bal térdében. Az első beszámolók arról szóltak, hogy a felek mérlegelik még azt, hogy miként kezeljék a sérülést, de néhány órával később Adrian Wojnarowski (ESPN) már arról számolt be, hogy megműtik Townst, helyrehozzák a meniszkuszát. A beavatkozásra a jövő hét elején kerülhet sor, és onnantól számítva 4 hétre rá fogják felülvizsgálni az állapotát, és ha minden jól megy, akkor valamikor a rájátszás elején ismét egészséges lesz. Towns a Timberwolves első 62 meccséből 60 alkalommal bevethető volt, ezeken 22,1 pontot, 8,4 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt, teljesítményét All-Star kiválasztással is honorálták.

A Timberwolves ma hajnalban Anthony Edwrads vezérletével 113-111-re nyert a Pacers otthonában, a hátvéd 44 ponttal beállította a szezoncsúcsát, ő szerezte csapata utolsó 8 pontját, illetve az utolsó másodpercben blokkolta Aaron Nesmith egyenlítőnek szánt dobását. Edwards eközben beütötte a fejét a gyűrűbe, majd nagyot esett, de hamar felpattant és ünnepelni kezdett. Erről annyit mondott, hogy elég nagy a fájdalomtűrő képessége – nagyot esett annál a blokknál, de kemény fickó ő. Edwards már a meccs kezdetén is összeszedett egy bokasérülést, ami után lebicegett a pályáról, de pár perccel később visszatért.

Lejátszotta szezonbeli második meccsét is a Nuggets és a Celtics, és ahogyan Bostonban, úgy Denverben is a Nuggets örülhetett a győzelemnek. A bajnoki címvédő Nikola Jokics 32 pontjára, 12 lepattanójára és 11 gólpasszára építve nyert 115-109-re, noha 40 másodperccel a vége előtt Jayson Tatum dobhatott azért, hogy a Celtics átvegye a vezetést, de a triplája kimaradt. Michael Malone kiemelte, hogy az egész szezon során a Celtics volt a legjobb csapat a ligában, de ez a meccs ismét lehetőség volt arra, hogy kitalálják azt, hogy ők kicsodák. Joe Mazzulla elmondta, hogy nem tekintenek a Nuggetsre barométerként, nem viszonyítják magukat hozzájuk, amikor azt nézik, hogy hol tartanak, ugyanakkor ellenfelük kiváló példa arra, hogy milyen egy nagyszerű csapat az NBA-ben, ezért tisztelik őket.

Luka Doncic 35 ponttal, 11 lepattanóval és 11 gólpasszal vezette győzelemre csapatát a Heat ellen, ezzel megszakadt a Mavericks vereségsorozata, miközben a sztár történelmet írt. Doncic lett az első játékos az NBA történetében, aki sorozatban négy meccsen ért el 35 pontos tripla-duplát, korábban Oscar Robertson és Russell Westbrook sorozata is három meccsnél állt meg. Erről elmondta, hogy nagyszerű, mert győzelem is társult mellé, és most kizárólag csak ez számít.

A Bulls DeMar DeRozan vezetésével 125-122-re nyert a Warriors otthonában, ugyanakkor a hazaiaknál a vereségnél is nagyobb probléma lehet, hogy szűk négy perccel a mérkőzés vége előtt megsérült Stephen Curry jobb bokája. A hátvéd nem tudta folytatni a játékot, és a meccs után Steve Kerr sem tudott sokat mondani az állapotáról, mindössze annyit osztott meg, hogy kezelést kap és jegelik a problémás testrészt.

A Pacersnél nem lépett pályára Bennedict Mathurin, a vállsérüléssel küzdő hátvéd ezen túl még legalább 3 meccset lesz kénytelen kihagyni. Azt előre lehetett tudni, hogy Victor Wembanyama bokaficam miatt nem játszik a Kings ellen, és ezen találkozó előtt Gregg Popovich azt is elmondta, hogy valószínűleg a Warriors elleni első meccsükön sem lesz pályán a francia magasember, de remélhetőleg ennél többet nem kell majd kihagynia. A Hawksnál Jalen Johnsont hátráltatja egy bokaficam, amit még a Cavaliers elleni összecsapáson szedett össze: a röntgen ezt követően negatív lett, de nem utazott el a Grizzlies elleni összecsapásra, státusza day-to-day.

Bismack Biyombo sokakra ijesztett rá a minap, amikor összeesett a Thunder kispadja mellett, ugyanakkor a vizsgálatok nem mutattak rá semmilyen problémára. A center elmondta, hogy teljesen jól van, játszani fog a következő, Heat elleni meccsen, és mindössze dehidratált volt, ezért lett rosszul.

A Nets bejelentette, hogy Ben Simmons már nem tér vissza a pályára ebben a szezonban, innentől azon dolgoznak, hogy tartósan helyrehozzák a hátproblémáját, amivel már korábban is bajlódott. Simmons mindössze 15 találkozón lépett pályára ebben az idényben, ezeken 6,1 pontot, 7,9 lepattanót és 5,7 gólpasszt átlagolt 23,9 perc alatt. Cam Thomas február 26-án lépett pályára utoljára a sérült jobb lábfeje miatt, ugyanakkor a hétvégén valószínűleg visszatérhet – szombaton a Hornets, vasárnap a Cavaliers lesz a Nets ellenfele.

Tom Thibodeau beszélt több sérültje állapotáról is. Jalen Brunson a Knicks csütörtöki edzésén a feladatok jelentős hányadát végig tudta csinálni, ugyanakkor bizonytalan a státusza a Magic elleni meccs előtt. OG Anunoby már öt az öt ellen edz, kontakttal járó munkát is végezhet már a könyöksérülését követően, ugyanakkor még nem kapott engedélyt arra, hogy visszatérjen – day-to-day a státusza, nincs messze attól, hogy ismét bevethető legyen. Mitchell Robinson pedig külön megkérte az edzőjét, hogy mondja azt, hogy jól néz ki a pályán.

Beigazolódtak a korábbi várakozások, az NBA bejelentette, hogy 2027-ben Phoenix ad otthont az All-Star gálának. A Suns tulajdonosa, Mat Ishbia elmondta, hogy pontosan tudják azt, hogy miféle showt akarnak összehozni. Az NBA mindig jó munkát végez ezzel az eseménnyel, és ez az egész hétvége egy ünnepség, de akár azt is lehetne mondani, hogy egy egész hét ennek a jegyében telik. Nagyon izgatottak emiatt, pár éve már készülnek erre, de továbbra is jobbak és jobbak lesznek. 2009-ben rendeztek már All-Star gálát, de sokkal inkább arra fognak támaszkodni, hogy milyen remek munkát végzett a múlt hónapban a Pacers. Biztosak abban, hogy 2025-ben a Warriors, majd 2026-ban a Clippers is remek munkát fog végezni, úgyhogy azokra is támaszkodni fognak, de különlegessé is akarják tenni ezt az eseményt, és van egy valami, amijük nincs ezeknek a csapatoknak: Phoenix.

Kevin Durant Chris Haynes (B/R) megkeresésére adott interjút, és elmondta, hogy hisz a jelenlegi csapatukban, hisznek egymásban a játékosok. Az új, hogy Devin Booker és Bradley Beal mellett játszik, de ami a játékot illeti, már mindent látott ebben a ligában. Azt akarja látni, hogy tovább folytatják a fejlődést csapatként, de szereti azt, hogy milyen közöttük a kémia, és ezt nem csupán hármukra, hanem az egész keretre érti. Úgy véli, hogy elkezdtek valamit felépíteni, és kezd kialakulni az identitásuk. Az ilyesmi időbe telik, ugyanakkor az edzői stábjuk kiváló munkát végez, és ugyan nem akar semmit sem ígérgetni, de bárkivel szemben jónak látja az esélyeiket.

A Hornets a közelmúltban nevezte ki Jeff Petersont a vezetősége élére, és most újabb taggal bővül a vezetőségük, Dotun Akinwale GM-segédnek érkezik Charlotte-ba. Akinwale eddig a Hawks alkalmazásában állt, ahol a játékosügyek alelnöke volt.

A Grizzlies 10 napos szerződést adott Wenyen Gabrielnek. A magasember tavaly 68 meccsen lépett pályára a Lakers színeiben, majd az előszezont a Celticsnél töltötte, de Bostonban nem tartották meg, úgyhogy azóta a G Ligában játszott – a Wisconsin Herd színeiben 24 meccsen 16,6 pontot, 10,1 lepattanót, 3,2 gólpasszt, 1,1 labdaszerzést és 1,8 blokkot átlagolt 33,3 perc alatt.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A Celtics képes győzelmi sorozatokra, de mit ér ez a playoffban? – Moody és TJD ígéretes játéka a Bucks ellen – a Nuggets lassan felkészült a duplázásra? – hol tartanak az idén elcserélt játékosok? – három legendás játékos is playinbe kerülhet, ráadásul mind Nyugaton – a 2024-es draftee-k friss erősorrendje – a megmagyarázhatatlanul kiszámíthatatlan Suns – hol lehet Jalen Williams maximuma? – Lehet-e Metta Draymondból? – agyonnyomja-e Bronny Jamest a túlzott elvárás? – a legidősebb, még élő NBA-klasszisok.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus