Hírmorzsák 2024-03-11 (9:30)

Alperen Sengün megsérült, a térdét és a bokáját is vizsgálják majd. Rudy Gobert pénzbüntetést kapott, hajnalban sérülés miatt nem játszott. Anthony Davis történelmi statisztikai sort hozott össze. A Clippers az extrém menetrend miatt pihentette Kawhi Leonard és Paul George kettősét. Az elmúlt 8 év legpontszegényebb meccsét játszotta a Knicks és a 76ers. Troy Weaver összeszólalkozott egy szurkolóval. Az NBA elkezdett tárgyalni a Disney és a Turner képviselőivel a közvetítési jogokról.

Alperen Sengün rosszul esett a Kings elleni összecsapáson, ami után kerekesszékben tudta csak elhagyni a pályát. Sengün akkor sérült meg, amikor a mérkőzés hajrájában Domantas Sabonis ellen védekezett, és az esés után a jobb térdét és a jobb bokáját is fájlalta. Ime Udoka nem tudott konkrétumokat mondani az állapotáról, még akkor röntgenezték a magasembert, amikor az edző a sajtó rendelkezésére állt, és Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a mai nap folyamán MRI-re is megy a térdével és a bokájával Sengün.

Az NBA bejelentette, hogy Rudy Gobert 100,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért azt mutogatta a Cavaliers elleni mérkőzés hajrájában, hogy a játékvezetők egy döntésében a pénz is szerepet játszott, majd a meccset követő sajtótájékoztatón is azt fejtegette, hogy a sportfogadás miatt rossz irányba megy el a játék. Joe Dumars a közleményben kiemelte, hogy a büntetés mértékében az is szerepet játszott, hogy Gobert már a múltban is nyilvánosan kritizálta a játékvezetők ténykedését.

Gobert ma hajnalban nem lépett pályára a Lakers ellen, a combhajlítójával bajlódik, Anthony Davis pedig maximálisan kihasználta a francia center, illetve Karl-Anthony Towns hiányát: a Lakers magasembere 27 ponttal, 25 lepattanóval (10 támadó), 5 gólpasszal, 7 labdaszerzéssel és 3 blokkal járult hozzá a Timberwolves 120-109-es legyőzéséhez. Ilyen statisztikai sorra korábban senki sem volt képes az NBA-ben, mióta elkezdték jegyezni a labdaszerzéseket és a blokkolt dobásokat is az 1973/74-es szezon kezdetén, Davis lett az első játékos, aki 25/25/5/5-tel zárt egy találkozót. Davis a 7 labdaszerzésével karriercsúcsot állított fel, ami egyben 2015 decembere és Lou Williams óta a legtöbb, amit bárki összehozott a Lakers színeiben, míg ennyi lepattanót utoljára Dwight Howard szedett a Lakers játékosaként 2013 januárjában. Davis játéka előzetesen kérdéses volt, még a Bucks elleni összecsapáson sérült meg a bal válla, amiről annyit mondott, hogy időnként érezte ezt a pályán, most is érzi ezt.

A Clippers hajnalban Kawhi Leonard és Paul George nélkül kapott ki a Bucks ellen, Tyronn Lue pedig az extrém menetrendjükkel indokolta az ültetésüket, nem akarták, hogy súlyosbodjanak a sérüléseik. A Clippers back-to-back játszott, ráadásul mindössze 22 óra telt el a két meccsük kezdési időpontja között, szombaton helyi idő szerint 13:00-kor volt a feldobás a Bullsszal szemben, míg vasárnap délben kezdtek a Bucks ellen, ráadásul ezen az éjszakán állították az órát az Egyesült Államokban. A Clippersnek azért kellett ilyen korán kezdenie mindkét nap, mert szombaton a NHL-ben szereplő LA Kings, vasárnap pedig a Lakers is hazai pályán játszott, Lue pedig megjegyezte, hogy emiatt is nagyon izgatottak, hogy a következő szezontól saját csarnokuk lesz. A csapat korábbi edzője, Doc Rivers is megosztotta erről a véleményét, emlékei szerint évente kétszer-háromszor az ő idejében is hasonló programot kellett végigcsinálni, és ez nem természetes – hozzá lehet szokni, de ez nem normális.

A 76ers 79-73-ra nyert a Knicks otthonában, és a 152 pont, amit a két csapat közösen elért, a legkevesebb 2016 januárja óta, amikor a Nuggets 78-74-re nyert a Timberwolves ellen. A Knicks azt követően ért el mindössze 73 pontot, hogy az előző meccsükön 74 egységen tartották a Magic-et, a csapat 20 év után tudta az ellenfeleit egymást követő meccseken 80 pont alatt tartani. Tom Thibodeau szerint jól védekeztek, a lepattanózásuk is rendben volt, ellenfelük ugyanakkor elsüllyesztett pár dobást a harmadik negyed végén, illetve a negyedik negyed elején. Innen is visszaküzdötték magukat, volt esélyük a legvégén, ugyanakkor akadt pár fájó eladott labdájuk.

A hétvégi Pistons-Mavericks összecsapásról kezdett el terjedni egy videó, ami azt mutatja, hogy a hazaiak általános igazgatója, Troy Weaver összeszólalkozott egy szurkolóval. A videón az hallatszik, hogy a szurkoló azt mondja Weavernek, hogy rosszul végzi a munkáját, amire azt a feleletet kapta, hogy szerencséje, hogy nem páholja őt el, mire a szurkoló azt kezdte mondogatni, hogy megfenyegette őt a GM. A csapat egyik szezonbérletes szurkolója, Jeffrey Calloway elmondta az AP-nek, hogy a közelében történt az eset, és azzal kezdődött, hogy a szurkoló odasétált Weaverhez, rámutatott az eredményjelzőre, a GM viszont csak megrázta a vállát, és annyit mondott, hogy oké, mire a szurkoló távozott onnan. A negyedik negyed derekán Jalen Duren kiállítása után ismét odament a szurkoló, és ekkor mondta meg Weavernek, hogy pocsékul végzi a munkáját, mire felszólította őt, hogy távozzon, és ekkor odament a biztonsági szolgálat is, hogy elkísérje őt onnan. Weaver az első általános igazgatói megbízatását tölti a Pistonsnál, a kinevezése óta 70-229-es mérlegük van, és ebben a szezonban negatív ligarekordot állítottak fel a sorozatban elszenvedett 28 vereségükkel.

Tom Friend (Sports Business Journal) számolt be arról, hogy az NBA elkezdtet egyeztetni a Disney és a Turner illetékeseivel a liga jövőbeli közvetítési jogairól. A két médiaóriásnak exkluzivitási joga van április 22-ig, a liga addig bezárólag csak a jelenlegi partnereivel tárgyal, és a hírek szerint körülbelül 75 százalékban egyetértenek a felek a részletekben. Április 22-e után várhatóan az Amazon és az Apple is beszáll a tárgyalásokba a streamingközvetítési jogokért, míg az NBC a televíziós közvetítési jogok iránt érdeklődhet majd. A ligában dolgozó vezetők úgy számolnak, hogy az új megállapodás valahol 60 és 72 milliárd dollár között hozhat a konyhára az NBA-nek, és várhatóan júliusra le is fognak zárulni az egyeztetések.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A Wolves-nak valamit ki kell találnia, hogy pótolja KAT-t – Wemby öccse Thanasis II. vagy LaMelo lesz? – Tud védekezni a Nuggets, ha akar – a Clippers már nagyon várja az őszt, amikor saját csarnokában nem harmadik, hanem elsőszámú csapat lesz – a múlt héten kiderült, hogy túl alacsony a Thunder rorációja? – az idei évad 5 legjobb és legrosszabb dobója – bajnokesélyesek Achilles-sarkai, amelyeken elúszhat a gyűrű – 25 éve állt össze a Knicks történetének második Rolls Royce Backcourtje, a mikrofonok mögött – a Dallasnál valódi edzőre van szükség, nem egy konzulensre? – Eric Gordonnak rossz szezonja van, vagy elkezdődött a leépülés? – a leghíresebb női játékvezető az NBA-ben.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus