Hírmorzsák 2024-03-15 (10:00)

A Celtics hivatalosan is bejutott a rájátszásba. Ismét megműtötték Ben Simmons hátát. A hétvégén vizsgálják felül Luka Doncic állapotát. Megszakadt Daniel Gafford nagy sorozata. Elhunyt RJ Barrett öccse. Kai Jones 10 napos szerződést kaphat a 76erstől. Gregg Popovich szerint sok lehetősége lesz a Spursnek az építkezésre, Victor Wembanyama a pályán akarja befejezni a szezont. Már nem Jerry Stackhouse a Vanderbilt egyetem vezetőedzője.

A Celtics hajnalban 127-112-re nyert a Suns ellen, ezzel első csapatként hivatalosan is bejutottak a 2024-es rájátszásba. A legutóbbi 17 meccséből 15 találkozót megnyerő csapat előnye 16 meccs a keleti hetedik 76ershez képest, és az is csak idő kérdése, hogy biztossá váljon az első helyük, 9,5 meccsel állnak jobban, mint a második Bucks. A Celtics jelenleg 52-14-re áll, és jó úton haladnak afelé, hogy a 2008/09-es szezon óta először elérjék a 60 győzelmet.

A Nets bejelentette, hogy tegnap megműtötték Ben Simmons hátát, eltávolították a porckorongja sérült részét. A beavatkozástól azt remélik, hogy attól enyhülni fog az idegi becsípődése a derekánál, és a tervek szerint a következő szezon kezdetére teljesen fel fog épülni a játékos. Simmons hátát három éven belül másodszor operálták meg, és nagyrészt ezen probléma miatt tavaly 42, idén 15 meccsen tudott csak pályára lépni a Nets színeiben.

Luka Doncic nem utazott el a ma hajnali, Thunder elleni összecsapásra, miután combhajlítóizom-sérülést szenvedett a Warriors elleni összecsapáson. Jason Kidd elmondta, hogy a játékost elküldték MRI-re, de az nem mutatott ki semmilyen elváltozást, és a hétvégén felül fogják vizsgálni az állapotát. A Mavericks legközelebb vasárnap este a Nuggets ellen lép pályára, egyelőre nem kizárható, hogy visszatér azon az összecsapáson.

A Mavericks Doncic nélkül is komoly csatára késztette a Thundert, ugyanakkor az OKC végül 126-119-re behúzta az összecsapást. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Daniel Gafford az első percben sikertelenül próbált meg visszatenni egy támadólepattanót, és ezzel megszakadt a nagy sorozata, egymást követő 33 sikeres dobása után maradt ki egy próbálkozása, így nem tudta megdönteni Wilt Chamberlain rekordját, aki annak idején 35 dobást tudott zsinórban elsüllyeszteni.

Szörnyű tragédia rázta meg RJ Barrett családját, kedden elhunyt a kosaras öccse. A Barrett-család közleményét a Raptors és a Kanadai Kosárlabda Szövetség adta közre, arra viszont nem tértek ki, hogy mi okozta Nathan Barrett halálát. RJ Barrett emiatt nem játszott már a Raptors tegnap hajnali, Pistons elleni összecsapásán sem, és az is biztos, hogy ma este a Magic ellen sem lép pályára.

A közelmúltban lehetett arról hallani, hogy Kai Jones edzésre és elbeszélgetésre megy a 76ershez, és Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a csapat ezt követően úgy döntött, hogy 10 napos szerződést adnak a magasembernek. Jonest még az előszezonban tette szabadlistára a Hornets, miután a játékos több bizarr bejegyzést is közzétett a közösségi oldalain, majd az elcserélését kérte az akkori csapatától.

Még két 10 napos szerződés gazdára talált az elmúlt nap folyamán: a Knicksnél Mamadi Diakite írt alá egy ilyet, míg a Raptorstól Jahmi’us Ramsey már másodszor kapott 10 napos szerződést.

Gregg Popovich-ot arról kérdezték, hogy miként tervezi a Spurs az építkezést Victor Wembanyama köré. Popovich elmondta, hogy a csapat edzői minden egyes nap megbeszélést tartanak, ahol megosztják egymással a véleményüket, és minden más mellett erről is szoktak beszélni, ugyanakkor csak a szezon végeztével fognak erről a vezetőséggel leülni, hogy egyeztessenek. Ilyen beszélgetések minden csapatnál zajlanak, függetlenül attól, hogy fiatalabb vagy idősebb játékosaik vannak, és minden évben történnek változások. Nem akarja azt tettetni, hogy tudja azt, hogy mi fog történni, mert nagyon sok lehetőség áll előttük: lesz pénzük, használhatnak draftjogokat, és akár a cserepiacon is kreatívak lehetnek. Mindegyik opció lehet, ugyanakkor minden más csapatnak is lesznek lehetőségei, és nem tudja, hogy mitől lenne más a helyzetük azért, mert fiatal a keretük. Egy másik kérdésfelvetésre azt is elmondta, hogy nem számít nagyobb nyomásra a tulajdonosi körtől, mert ha egy csapatnál nem képesek megérteni, hogy az újjáépülés időbe telik, akkor sosem fognak a végére érni. Szerencsések, mert a Holt-család kezében van a csapat, akik mindig engedték, hogy azt tegyék, ami szerintük a legjobb a csapatnak, emiatt nagyon hálásak is.

Victor Wembanyama egy másik interjúban kapta meg a kérdést, hogy a Spurs tervezi-e idő előtt lezárni a szezonját. Szerinte nem őt kellene megkérdezni arról, hogy ki fogják-e ültetni, mert ő ugyanúgy pályán akar lenni, mint a szezon eddigi részében, ezzel a felelősséggel tartozik a csapata irányába. Megbánások nélkül akarja befejezni a szezont, és az a célja, hogy javítsanak a mérlegükön, és nyerjenek több meccset, mint tavaly. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a Spurs az előző idényben 22 győzelemmel zárt, míg ebben az idényben 17 meccsel a vége előtt 14 győzelemnél tartanak, vagyis legalább 9-8-at kellene hozniuk a hátralévő időszakban ahhoz, hogy javítsanak tavalyhoz képest.

A végére egy kis NCAA: már nem Jerry Stackhouse irányítja a Vanderbilt egyetemi kosárprogramját, 5 év után menesztették őt. Az egykori kiváló hátvéd-kiscsatár a Raptorsnál kezdte az edzői pályafutását, ahol volt segédedző, illetve a G Ligás csapat vezetőedzője is, a 2018/19-es szezonban pedig a Grizzlies alkalmazásában állt, mielőtt 2019-ben elfogadta volna a Vanderbilt ajánlatát. Stackhouse a 2022/23-as idény előtt még szerződéshosszabbítást írhatott alá, ezt a szezont viszont mindössze 9-23-as mérleggel fejezte be a Commodores, az utolsó meccsüket úgy bukták el hosszabbítást követően, hogy a második félidőben volt 15 pontos előnyük is.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Doncic tripla-dupla géppé válásának története, miközben a Dallas nem képes belépni a contenderek közé - 35 év felett szinte lehetetlen bajnoki címet nyerni 1-2 opcióként, de James, Durant és Curry bízhat néhány történelmi példában - a 20 a régi 12: hogyan vált a 20 pontos előny gonosz csapdává - mit tett le az asztalra Chet Holmgren? - Wemby hogy ütötte át a Rookie Wallt? - hogyan illeszkedtek be a csapatváltók? - Jalen Johnson története - A LAC vissza tud-e ülni a biciklire? - Zion idén hasonlít az ideális Zionra, a Pelicans is hasonlít egy bajnokesélyesre? - a legsikeresebb, two-way szerződéssel induló játékosok - csapatok, amelyek legjobbjuk távozása után váltak igazán jóvá.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus