Hírmorzsák 2024-03-17 (9:00)

Stephen Curry és Draymond Green visszatért, Anthony Davis szemsérülést szenvedett. Kaotikus végjátékban verte a Warriors a Lakerst. LeBron James nehezményezte, hogy elvették a tripláját, Steve Kerr is egyetértett vele. A 76ers elégedett azzal, hogy miként halad Joel Embiid felépülése. Desmond Bane és Tristan Thompson is visszatért. Khris Middleton ma este ismét játszhat. Tyler Herro PRP-kezelést kapott. Isaiah Thomas a Sunsnál, Marcus Morris a Cavaliersnél. TJ Warren még 10 napra a Timberwolvesnál.

Az elmúlt játéknap középpontjában a Lakers és a Warriors találkozója volt, amit végül a vendégek nyertek meg 128-121-re. A mérkőzés eseménydús volt, a Warriorsnál visszatért a bokasérüléséből felépülő Stephen Curry, illetve az elmúlt időszakban hátproblémákkal küzdő Draymond Green is, míg a Lakersnél Anthony Davis alig 12 percet tudott a pályán tölteni, mert még az első negyedben szemsérülést szenvedett. A Lakers magasembere Trayce Jackson-Davistől kapott egy ütést a bal szemére, ami után még folytatta a játékot, de pár perc alatt annyira bedagadt a bal szeme, hogy már nem volt képes azt nyitva tartani, úgyhogy ki kellett szállnia a meccsből. Davis állapotát folyamatosan figyelik, egyelőre levegőben lóg, hogy játszhat-e a Hawks elleni meccsen.

A mérkőzést nem csupán Davis sérülése, hanem a végjáték lefolyása is beárnyékolta, az utolsó nem egész 2 perc lejátszása ugyanis több mint 20 perc alatt zajlott le. A mérkőzést először az törte meg, hogy Darvin Ham kikért egy challenge-lehetőséget, amit ugyan megnyert a Lakers, de ekkor a játékvezetők visszanézték LeBron James nem sokkal korábban elsüllyesztett tripláját is, és kiderült, hogy kilépett, így 120-124 helyett 117-124-ről jöhetett a folytatás. A meccset 40 ponttal, 8 lepattanóval és 9 gólpasszal befejező James hitetlenkedve fogadta a döntést, elmondása szerint még soha korábban nem látott ilyet, különösen nem a mérkőzés ezen szakaszában, és ezzel oda is lett a Lakers momentuma, bár azt megérti, hogy minden esetben jó döntést akarnak hozni a játékvezetők. Nem érezte úgy, hogy kilépett volna, pontosan tudta, hogy mennyi helye volt, és egyébként is a lábujjain állva dobott, úgyhogy nehezen érhetett le a sarka – a játékvezető utólag azzal magyarázta a döntést, hogy a dobás kezdetén ért még le James sarka a vonalra. Utólag Steve Kerr is annak adott hangot, hogy nem szereti ezt a szabályt, és nem bánná, ha ettől búcsút is venne az NBA, mert azzal, hogy mennyire a tökéletességre törekednek, elveszik a mérkőzés ritmusát.

A videózás után egyébként feldobás következett, majd két másodperccel később Ham ismét egy játék visszanézését kérte, mert úgy látta, hogy Draymond Green rálépett a vonalra. Ez a challenge is sikeres volt, így a Lakershez került a labda, viszont a játék elindítása után nem sokkal megszólalt a sípszó, mert nem kezdett el pörögni a támadóidő az órán. Ezt követően többször is sikertelenül indították újra a meccset, az óra változatlanul nem működött, úgyhogy végül a csarnok hangosbemondóján keresztül számoltak vissza, hogy be lehessen fejezni a meccset.

Nick Nurse elmondta, hogy a 76ersnél elégedettek azzal, hogy miként halad Joel Embiid rehabilitációja. Természetesen mindenki azt akarja tudni, hogy mikor fog legközelebb játszani, viszont ez egyénfüggő, hogy ki milyen ütemben gyógyul egy sérülést követően. Arra figyelnek csak, hogy ismét egészséges állapotba hozzák őt, és akkor legyen ismét pályán, amikor valóban készen áll arra. Nurse egy másik kérdés után azt is elmondta, hogy még mindig magabiztos azzal kapcsolatban, hogy Embiid az alapszakasz vége előtt vissza fog térni.

Hosszú kihagyás után jelentkezett ismét játékra Desmond Bane. A Grizzlies hátvédje 29 meccset hagyott ki bokasérülés ellen, a Thunder ellen viszont rögtön 32 percet játszott, és amikor pályán volt, +11-ben voltak ellenfelükhöz képest – végül kikaptak 118-112-re, de Bane 22 pontjának és 7 gólpasszának határozottan örülhettek Memphisben.

Lejárt Tristan Thompson 25 meccses eltiltása, amit még január végén szabtak ki rá doppingvétség miatt. A Cavaliers magasembere rögtön visszakerült a csapat rotációjába, ma hajnalban csereként beszállva 15 percet kapott a Rockets elleni vesztes meccsen, ezalatt 5 ponttal és 5 lepattanóval jelentkezett.

Khris Middleton tegnap arról beszélt, hogy a tervek szerint ma este visszatér, pályára lép a Suns ellen. A Bucks tapasztalt kosarasa a szezon során mindössze 43 meccsen volt eddig bevethető, utoljára február 6-án játszott, amikor épp a Suns ellen bokasérülést szenvedett. Middleton hiányában a Bucks 10-6-os mérleget ért el azóta, és ezalatt jelentősen nőtt a hátrányuk a keleti éllovas Celticshez képest.

Anthony Chiang (The Miami Herald) számolt be róla, hogy Tyler Herro pénteken PRP-kezelést kapott, vérplazma-injekciót adtak be a sérült jobb lábfejébe. A Heat azt reméli, hogy ezzel csökkeni fog a hátvéd fájdalma, emellett bizakodnak abban is, hogy még valamikor az alapszakasz vége előtt visszatérhet a pályára. A február 23-a óta maródi játékos állapotát valamikor 1-2 hét múlva fogják legközelebb felülvizsgálni.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Isaiah Thomas 10 napos szerződést kap a Sunstól, a 2014/15-ös szezon után visszatér Phoenixbe az irányító. A veterán játékos legutóbb a 2021/22-es szezonban kapott lehetőséget az NBA-ben, a közelmúltban viszont a G Ligába szerződött, ahol nagyon meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, 4 meccsen 32,5 pontot átlagolt a Jazz partnercsapatánál.

Marcus Morris is csapatot talált magának, a Cavaliers igazolta őt le 10 napra. Morris a 76ersnél kezdte a szezont, de februárban a Spurshöz került, ahonnan úgy vásárolták ki, hogy egyszer sem lépett náluk pályára. Morrisra azért is nagy szüksége van a Cavaliersnek, mert Evan Mobley és Max Strus is sérüléssel küzd.

Kitelt TJ Warren 10 napos megállapodása a Timberwolvesnál, ugyanakkor a csapat úgy döntött, hogy adnak neki egy második ugyanilyen szerződést. Warren az elmúlt meccseken a Timberwolves rotációjának a fontos eleme volt, az első 10 napos szerződése idején 4 meccsen jutott szóhoz, ezeken átlagosan 16 percet töltött a pályán – pontosan ennyit játszott ma hajnalban is, és az új szerződésével ezen kívül még 4 meccsen lesz jogosult pályára lépni.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Doncic tripla-dupla géppé válásának története, miközben a Dallas nem képes belépni a contenderek közé - 35 év felett szinte lehetetlen bajnoki címet nyerni 1-2 opcióként, de James, Durant és Curry bízhat néhány történelmi példában - a 20 a régi 12: hogyan vált a 20 pontos előny gonosz csapdává - mit tett le az asztalra Chet Holmgren? - Wemby hogy ütötte át a Rookie Wallt? - hogyan illeszkedtek be a csapatváltók? - Jalen Johnson története - A LAC vissza tud-e ülni a biciklire? - Zion idén hasonlít az ideális Zionra, a Pelicans is hasonlít egy bajnokesélyesre? - a legsikeresebb, two-way szerződéssel induló játékosok - csapatok, amelyek legjobbjuk távozása után váltak igazán jóvá.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus