Hírmorzsák 2024-03-19 (8:45)

Jalen Brunson és Jalen Green a Hét Játékosa. Evan Fournier pénzbüntetést kapott. Anthony Edwards és John Collins is belesérült előbbi nagy zsákolásába. OG Anunoby határozatlan ideig nem játszik a könyöke miatt. Kevin Huerter vállsérülést szenvedett. Jayson Tatum a bokájával bajlódik. Christian Wood még hetekre van a visszatéréstől. Bilal Coulibaly csuklótörést szenvedett, befejeződött a szezonja. Kyle Lowry kulcsszerepet játszott a Heat legyőzésében. D’Angelo Russell beállította a házi triplarekordot a Lakersnél. Zion Williamson 11 kilót fogyott december óta. Közös podcastet indít LeBron James és JJ Redick.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Jalen Brunson, nyugaton Jalen Green kapta a díjat. Mindkét játékos 3-0-s héthez segítette csapatát, és ezalatt a Knicks irányítója 35,7 pontot, 5 gólpasszt és 2 labdaszerzést átlagolt, míg a Rockets üdvöskéje meccsenként 26,3 ponttal, 8,7 lepattanóval és 3,7 gólpasszal segítette csapatát. Keletről jelölt volt még Bam Adebayo, Duncan Robinson, Paolo Banchero, Darius Garland, Pascal Siakam, Myles Turner és Jayson Tatum is, míg nyugatról Deandre Ayton, Luka Doncic, Kyrie Irving, Shai Gilgeous-Alexander, Domantas Sabonis és Zion Williamson merült még fel a díj kapcsán.

Joe Dumars bejelentette, hogy Evan Fournier 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott az NBA-től. A Pistons játékosát amiatt büntették meg, mert a Heat ellen 104-101-re elvesztett találkozó végén a lelátóra rúgta a labdát.

Anthony Edwards egy hatalmas zsákolással irányította magára a figyelmet az elmúlt játéknapon, John Collinst tette poszterre, ugyanakkor az esetnél mindkét játékos megsérült. Edwardsnak az egyik ujja ugrott ki a helyéről, amit utána a helyére kellett tenni, míg Collins a fejét ütötte be, és agyrázkódás gyanúja miatt kiülte a meccs negyedik negyedét, bár a vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy megúszta az esetet agyrázkódás nélkül. A Timberwolves üstököse végül tudta folytatni a meccset, és végül 32 ponttal, 7 lepattanóval és 8 gólpasszal vezette győzelemre csapatát. A zsákolásáról úgy nyilatkozott később, hogy elsőre azt gondolta, hogy nem fog összejönni, mivel nem volt közel a gyűrűhöz, ugyanakkor a jóisten megsegítette őt ennél a játéknál. Libabőrös lett ettől, mert úgy nőtt fel, hogy az olyan játékosokat bálványozta, mint Vince Carter, és mindig is arról álmodozott, hogy egyszer valakit így fog átzsákolni.

A Knicks OG Anunoby nélkül is nyerni tudott a Warriors ellen, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a wing nem csupán ezt a meccset volt kénytelen kihagyni. A februárban műtéten is áteső játékos ismét a könyökével bajlódik, és az egyelőre bizonytalan, hogy ezúttal mennyit lesz kénytelen kihagyni emiatt, akkor fog csak visszatérni, ha jobb állapotban lesz a problémás testrész. Tom Thibodeau annyit elmondott, hogy a játékost hazaküldték New Yorkba, ahol MRI-vizsgálaton esett át, és az nem mutatott ki semmilyen elváltozást.

A Warriors-Knicks krónikájához tartozik, hogy Josh Hart mind a 48 percet a pályán töltötte, ezzel ő lett az első játékos a szezon során, aki végigjátszott egy meccset. Hart ugyan nem dobott jól a meccs során, 5/18 próbálkozása ért célba, de így is tripla-duplázott, 10 ponttal, 11 lepattanóval és 11 gólpasszal fejezte be az összecsapást.

A Kings hosszabbításban nyert a Grizzlies ellen, ugyanakkor nem lehet teljes az örömük, Kevin Huerter még a mérkőzés második percében vállsérülést szenvedett, ami után nem sokkal elhagyta a pályát, és nem is tért vissza.

A Celticsnél több kulcsjátékos is hiányzott ma hajnalban a Pistons elleni összecsapásról, de Jayson Tatum (boka), Jrue Holiday (váll), Al Horford (pihentetés) és Sam Hauser (boka) nélkül is magabiztos győzelmet arattak, miközben Kristaps Porzingis, Jaylen Brown és Derrick White is visszatért – utóbbi pályafutása első tripla-dupláját érte el 22 ponttal, valamint 10-10 lepattanóval és gólpasszal.

Az ESPN értesülései alapján Christian Wood még több hétre van a visszatéréstől, artoroszkópiás beavatkozást fognak végrehajtani a bal térdén. A Lakers magasembere bő egy hónappal ezelőtt játszott utoljára, az All-Star szünet alatt kezdett el dagadni a térde, és azóta sem épült fel.

A Wizards bejelentette, hogy eltört Bilal Coulibaly jobb csuklója. A játékos akkor sérült meg, amikor rosszul esett a Bulls ellen, és ugyan nem kell őt megműteni, a szezon során már nem fog pályára lépni. A 2023-as draft 7. választottja 63 meccsen lépett pályára, 27,2 perc alatt 8,4 pontot, 4,1 lepattanót, 1,7 gólpasszt, 0,9 labdaszerzést és 0,8 blokkot átlagolt.

A 76ers hajnalban 98-91-re nyert a Heat ellen, és ebben nagy szerepet játszott az a Kyle Lowry is, aki a szezont még Miamiban kezdte. A veterán irányító 35 perc alatt 16 ponttal, 4 lepattanóval és 2 labdaszerzéssel jelentkezett, több nagy játékot is bemutatott, viszont amikor arról kérdezték, hogy jelentett-e számára extra motivációt az, hogy az egykori csapata ellen játszott, határozott nem volt a válasza. Szerinte egyszerűen csak megértették, hogy mekkora tétje van ennek a meccsnek a helyezések szempontjából, és szükségük volt erre a győzelemre. Változatlanul szereti a Heat játékosait, és szorít is nekik, kivéve akkor, amikor egymás ellen játszanak. Nem volt benne extra motiváció miattuk, egyszerűen csak próbálta megnyerni a meccset a csapatának azért, hogy jobb helyezést érjenek el. Lowry az egyik játéknál úgy repült a nézők közé, hogy átvetette magát a jegyzőkönyvvezetői asztalon is, amiről csak annyit mondott, hogy egy bizonyos kor után már nem tud ugyanúgy lefékezni az ember, nem bírt megállni.

D’Angelo Russell 27 ponttal, 10 gólpasszal és 6/10 triplával járult hozzá a Lakers magabiztos győzelméhez a Hawks ellen, és a hatodik elsüllyesztett hármasával beállította Nick Van Exel franchiserekordját is. Van Exel még az 1994/95-ös szezonban süllyesztett el 183 triplát, amit azóta senki sem tudott felülmúlni a Lakersnél, egyetlen más csapatnál sem állt ilyen hosszú ideje az egy szezonban elsüllyesztett legtöbb tripla rekordja. Hozzá legközelebb Kobe Bryant került a 2005/06-os szezonban, akkor ő 180 tripláig jutott, Russell viszont a 64. meccsén megelőzte őt, illetve utolérte a rekordtartót is. Russell a szezon egyik legpontosabb kinti dobója, 41,9 százalékkal céloz távolról, ráadásul a 2018/19-es idény óta ő tartja a Nets szezonrekordját is 234 bedobott triplával.

Brian Windhorst (ESPN) beszélt arról a podcastjében, hogy értesülései szerint Zion Williamson 25 fontot (11,3 kilót) fogyott december óta, vagy talán még ettől is többet. Mindez azt követően kezdődött, hogy a Pelicans kiesett a Lakers ellen a Sezzonközi Torna elődöntőjében, és ez egyértelműen meglátszódik a teljesítményén, emellett az is segítheti őt, hogy csökkent a játékideje. Andrew Lopez (ESPN) ugyanezt hallotta, mint Windhorst, és szerinte is egyértelműen máshogy néz ki Williamson jelenleg. A Pelicans is profitál ebből, az elmúlt 20 meccsükön 15 győzelmet gyűjtöttek be, és már csak egyetlen meccs a hátrányuk a nyugati negyedik Clippershez képest.

Mind the Game névvel közös podcastet indít LeBron James és JJ Redick. James elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy miként újították meg a sportmédiát, és amikor ő maga belevág egy projektbe, akkor csak azt figyeli, hogy az eredmény olyan legyen, amit ő és a barátai is szívesen néznének. Egyértelműen ez a helyzet a Mind the Game esetében, és nem kell mindent úgy megtervezni, hogy megfeleljen az internetes kultúrának, és csak kattintásokat termeljen. Redick annyit mondott, hogy a céljuk az, hogy szabadon alakuló beszélgetéseket folytassanak a sportról és a játékról, de ha nagyon egyszerűen nézik, akkor csak kosárlabdáról lesz szó.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Draymond Green keze alaposan benne van Kuminga fejlődésében - Nikola Jokics karrierje bő 1 órában - 2024-ben gyenge FA-piac várható, 2025-ben viszont... - Durant a héten megelőzheti Shaqet, de egyébként is történelmi szezont fut - Lively és Podziemski egyre feljebb az újonclistákon - TJ McConnell vénségére elkezdte támadni a gyűrűt - Jalen Brunson lábmunkájának videós elemzése - a playoff-csapatok kezdőötöseinek leggyengébb láncszemei - Coby White 2023 nyarán eldöntötte, hogy szintet lép, majd úgy is tett - a Jazz cserélje vagy ne cserélje Markkanent?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus