Hírmorzsák 2024-03-21 (8:15)

JB Bickerstaff sportfogadóktól kapott fenyegetést. Ausar Thompson vérrögképződés, Isaiah Stewart a combhajlítója miatt nem játszik már ebben a szezonban. Chimezie Metu a Pistonsnál. Veszélyben lehet Kevin Huerter hátralévő szezonja. Giannis Antetokounmpo újabb meccset hagyott ki a combhajlítója miatt. OG Anunoby a Nuggets ellen sem játszik, Mitchell Robinson kontakttal járó edzésen vett részt. Kevin Durant már a nyolcadik az örökös pontlistán. Mégis sínen van a Timberwolves adásvétele. Adatlopás miatt kirúgtak egy elemzőt a Timberwolvestól. A 76ers nyáron rámehet Paul George megszerzésére.

A Cavaliers és a Heat hajnali találkozója előtt JB Bickerstaff kapott egy kérdést a sportfogadásról, és elmondta, hogy megfenyegették őt és a családját. Valaki megszerezte az otthoni telefonszámát, őrült üzeneteket küldözgetett neki a lakhelyéről és a gyerekeiről is, úgyhogy nagyon veszélyes játék a sportfogadás, ők pedig vékony jégen járnak. Tájékoztatta erről a biztonsági szolgálatot, és meg is találták az illetőt, de semmilyen büntetésben nem részesült. A sportfogadás további nyomást helyez rájuk, figyelemelterelő hatással lehet ez a játékosoknak, edzőknek és játékvezetőknek is, minden érintettnek. Óvatosnak kell lenniük, hogy mennyire engedik ezt közel a sportághoz, mert ennek tényleg súlya van, és vannak olyan emberek, akik a villanyszámlára vagy a lakbérre való pénzüket teszik kockára, és ebből komoly érzelmek fakadhatnak ki. Nagyon vékony jégen járnak, úgyhogy rendkívül óvatosnak kell lenniük, hogy megvédjenek minden érintettet. Sosem volt vékonyabb a határ a sportfogadás és a játék között, már helyben a telefonjukról is tudnak fogadni a szurkolók, és nevetségesen sokszor kiabálják be neki, hogy hagyja pályán a legjobbjait, hogy meglegyen az áhított különbség a két csapat között. Megérti az egésznek az üzleti oldalát is, viszont túl messzire ment ez el.

Rossz hírekről számolt be a Pistons, egészségügyi problémák miatt Ausar Thompson és Isaiah Stewart sem léphet már pályára ebben a szezonban. Az újonc Thompsont vérrögképződés miatt kezelik, így jelenleg csak erőnléti és kontakt nélküli munkát végezhet – a szezon során 63 meccsen jutott szóhoz, ezeken átlagosan 8,8 pontot és 6,4 lepattanót ért el. Stewart a Celtics ellen szenvedett combhajlítóizom-sérülést, számára emiatt fejeződött be a szezon, amely során 46 meccsen 10,9 pontot és 6,6 lepattanót átlagolt.

A Pistons igazolt is egyet, Chimezie Metu kapott tőlük 10 napos szerződést. Metu ebben a szezonban korábban a Suns játékosa volt, ott 37 meccsen 5 pontot és 3 lepattanót átlagolt.

Kevin Huerter a Grizzlies elleni meccs elején szenvedett vállsérülést, amikor Desmond Bane faultota őt. Huerter azt követően nem tudta folytatni a játékot, és Jason Anderson (The Sacramneto Bee) értesülései szerint komolyabb lehet a probléma, az sem kizárt, hogy nem léphet már pályára ebben a szezonban. A Kings azt méri fel jelenleg, hogy miként kezeljék a sérülést, és majd ezt követően várható végleges döntés.

A játéknap rangadóján a Celtics 122-119-re nyerni tudott a Bucks ellen, ugyanakkor a vendégek sztárja, Giannis Antetokounmpo kénytelen volt ezt a meccset is kihagyni a sérült bal combhajlítója miatt. Antetokounmpo már a hétvégi, Suns elleni összecsapáson sem tudott játszani, Bostonba pedig el sem utazott, ugyanakkor arra mutatkozik némi esély, hogy a Bucks ma esti, Nets elleni hazai meccsén ismét bevethető legyen.

Ahogyan az várható volt, OG Anunoby a könyöksérülése miatt kihagyja a Nuggets elleni összecsapást is. A wing már a Warriors ellen sem lépett pályára, és akkor Tom Thibodeau elmondta, hogy vissza is utazott New Yorkba, úgyhogy nem meglepő, hogy kihagyja a csapat nyugati túrájának az utolsó állomását is. Nagy hír viszont a Knicks számára, hogy Mitchell Robinson tegnap kontakttal járó edzésmunkát végzett, a jelek szerint tényleg közel van már a visszatéréshez.

Kevin Durant újabb komoly mérföldkőhöz érkezett, fellépett az örökös pontlista nyolcadik helyére, megelőzte a pályafutását 28,596 ponttal befejező Shaquille O'Nealt. Durant hajnalban 22 ponttal járult hozzá a Suns győzelméhez, és a harmadik negyedben egy középtávolival jött neki össze az előzés, jelenleg 28,610 ponttal áll – a következő előzésre egy ideig még várni kell, Wilt Chamberlain 31,419 ponttal foglalja el a hetedik helyet. O’Neal egy videóban külön gratulált az előzéshez, szerinte megérdemelte, hogy ilyen magasra jusson, és ahogyan azt Durant is tudja, ez még nem a vége, akár az első helyig is törhet majd. A centerlegenda megjegyezte, hogy tudta azt, hogy ha valaki meg fogja őt előzni, akkor az Durant lesz.

A minap beszélt arról Glen Taylor, hogy a Timberwolves, valamint a WNBA-ben szereplő Lynx adásvételének egyik finanszírozója kikerült a képből, így Alex Rodriguez és Marc Lore kettősének új befektetőt kellett találniuk, akik állnak 300 millió dollárt az üzletből, ugyanakkor a probléma megoldódott. A The Athletic számolt be róla először, hogy a páros megtalálta az új befektetőt, a Dyal Capital Partners segíti ki őket, és az elmúlt nap folyamán be is nyújtották a papírmunkát az NBA-hez az adásvételről. Rodriguez és Lore korábban már 40 százalékos részesedést szerzett a két csapatban, és március végéig volt lehetőségük arra, hogy megvásároljanak újabb 40 százalékot, ezzel ők lesznek a többségi tulajdonosok, amint erre rábólint az NBA Igazgatótanácsa is.

A tulajdonosváltás árnyékában egy botrányra is fény derült a Timberwolves háza táján, az ESPN értesülései szerint a csapat egyik elemzőjét kirúgták, amiért ellopott több ezer olyan fájlt, amik stratégiai jelentőségű információkat tartalmaztak. A 33 éves Somak Sarkart le is tartóztatták, és harmadrendű betöréses lopás bűntettével vádolják. A Timberwolves nem kívánta bővebben kommentálni a történteket, mindössze annyit erősítettek meg, hogy tudnak az esetről, az ESPN ugyanakkor úgy értesült, hogy a csapat nem tervez büntetőeljárást indítani ellene. A beadvány alapján a csapat analitikai részlegét felügyelő Sachin Gupta február 2-án hagyott egy külső merevlemezt a munkahelyi laptopjához csatlakoztatva, és amikor február 5-én bement legközelebb dolgozni, már hiányzott az. A biztonsági kamerák felvételei megmutatták, hogy 3-án Sachar kétszer is belopódzott Gupta irodájába, és láthatóan azt figyelte belépés előtt, hogy látja-e őt bárki. A merevlemezt később sikerült visszaszerezni, ugyanakkor egy igazságügyi szakértői elemzés alapján 5,000-nál is több fájlhoz fért hozzá az elkövető, amiket át is másolt egy másik eszközre – ezzel hozzáfért Gupta személyes pénzügyi adataihoz is, emellett privát információkhoz a csapatról, így az alkalmazottak és a játékosok szerződéseihez is. Sarkart hétfőn tartóztatták le, majd egy házkutatás alkalmával megtalálták azt az eszközt is, amire átmásolta az adatokat.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint a 76ers komolyan érdeklődhet Paul George iránt a nyáron, amennyiben addig nem tud megegyezni a Clippersszel a szerződése meghosszabbításáról. Kawhi Leonard már hónapokkal ezelőtt hosszabbított Los Angelesben, ráadásul 10 millió dollárról le is mondott a maximumhoz képest, George viszont azóta sem írt alá hosszabbítást, noha a hírek szerint preferáltan maradna a Clippersnél.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Draymond Green keze alaposan benne van Kuminga fejlődésében - Nikola Jokics karrierje bő 1 órában - 2024-ben gyenge FA-piac várható, 2025-ben viszont... - Durant a héten megelőzheti Shaqet, de egyébként is történelmi szezont fut - Lively és Podziemski egyre feljebb az újonclistákon - TJ McConnell vénségére elkezdte támadni a gyűrűt - Jalen Brunson lábmunkájának videós elemzése - a playoff-csapatok kezdőötöseinek leggyengébb láncszemei - Coby White 2023 nyarán eldöntötte, hogy szintet lép, majd úgy is tett - a Jazz cserélje vagy ne cserélje Markkanent?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus