Hírmorzsák 2024-03-27 (8:00)

Trae Young a rehabilitációja következő fázisába léphet. Anthony Davis közel 53 percet játszva állt a Lakers élére. LeBron James ma este visszatérhet, Brandon Clarke is játékra jelentkezhet. Jimmy Butler betegség miatt nem játszott. Tyronn Lue szerint puhány a jelenlegi Clippers. TJ Warren a szezon végéig marad a Timberwolvesnál. Jimmer Fredette az amerikai 3x3 csapat tagjaként megy az olimpiára.

Trae Young törött ujját egy hónappal ezelőtt műtötték meg, a Hawks pedig most felülvizsgálta az állapotát. A csapat tájékoztatása alapján javul az irányító állapota, és a héten elkezdhet olyan gyakorlatokat végezni, amik a törött kisujja mozgatásával járnak. Azt továbbra sem tudni, hogy Young pontosan mikor térhet vissza, a csapat további tájékoztatást akkorra ígért, amikor az időszerű lesz. A Hawks nélküle is megőrizte a playin-helyét, a 26,4 pontot és 10,8 gólpasszt átlagoló irányító kidőlése óta 8-7-es mérleget hoztak eddig össze.

A Lakers ma hajnalban a Bucks ellen lépett pályára, és ahogyan az várható volt, LeBron James nem tudta vállalni a játékot, az aranysárga-lilák két hosszabbítást követően mégis nyerni tudtak, noha voltak 19 pontos hátrányban is. Anthony Davis 52 percet és 51 másodpercet töltött a parketten, ami egyrészt karriercsúcs, másrészt a legtöbb a Lakers színeiben 2012 és Kobe Bryant óta. Davis úgy értékelt, hogy szórakoztató volt ez a meccs, most viszont fel kell állniuk és holnap ugyanezt megcsinálniuk. Darvin Ham is azt hangsúlyozta, hogy most fel kell töltődniük, majd egy keményen küzdő és játszó Grizzlies ellen kell játszaniuk, ami attól függetlenül igaz rájuk, hogy éppen ki játszik és ki nem.

Chris Haynes (B/R) információi alapján a Lakersnél visszatér erre a meccsre LeBron James, azt pedig el is mondta neki a sztár, hogy nagyon okosan kell megközelítenie a szezon hátralévő részét ahhoz, hogy a bokaproblémájával együtt el tudjon jutni a célvonalig, bármi előtt is álljon az a vonal. A Grizzliesnél is lehet egy visszatérő, Brandon Clarke valószínűleg játékra fog jelentkezni a Lakers elleni összecsapáson. Clarke még tavaly márciusban szenvedett Achilles-szakadást, azóta nem lépett pályára az NBA-ben.

A ma hajnali Heat-Warriors összecsapás mindkét csapat számára rendkívül fontos volt, ugyanakkor a hazaiaknál Jimmy Butler betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, és végül a Warriors magabiztos győzelmet aratott – Butler hiányzásáról Erik Spoelstra mindössze annyit mondott, hogy játékosa egész nap rosszul volt. A Warriors rotációjából Trayce Jackson-Davis hiányzott térdfájdalmak miatt, ugyanakkor Steve Kerr a reményeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ma este a Magic ellen visszatérhet.

Tyronn Lue a Clippers tegnap hajnali, Pacers elleni veresége után beszélt arról, hogy milyennek kellene lennie a csapat identitásának. Szerinte a keménységüknek kellene az erősségüknek lennie, ami azt jelenti, hogy fizikálisan kellene játszaniuk, mentálisan és testben is erősnek kellene lenniük, ami védekezésorientált felfogással és erős támadójátékkal párosul, elvégre sokféleképpen képesek pontokat szerezni. Jelenleg is van egy identitásuk, de az kimerül annyiban, hogy puhányok. A Los Angeles-i csapat a gyengébb idénykezdést követően december 1-e és február 6-a között 26-5-ös mérleget ért el, azóta viszont csak 10-12-re állnak, és már közelebb vannak a playin-vonalhoz, mint a harmadik Timberwolveshoz.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Timberwolves a szezon végéig szóló szerződést ad TJ Warrennek. A veterán wing két 10 napos szerződést is kitöltött Minneapolisban, ezalatt 7 meccsen jutott szóhoz, 14,1 perc alatt 4,1 pontot és 2,3 lepattanót átlagolt.

Az Egyesült Államok Kosárlabdaszövetsége bejelentette, hogy ugyanazzal a kerettel indul a férfi 3x3 csapatuk az olimpián, mint amelyik 2023-ban ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. Ez azt jelenti, hogy az NBA-be nagy tehetségként megérkező, de ott a helyét sosem találó Jimmer Fredette is olimpikon lesz, mellette Canyon Barry, Kareem Maddox és Dylan Travis alkotja még a keretet. Barry-nek is van NBA-s kötődése, ő ugyanis a Hírességek Csarnokába is beválasztott Rick Barry fia, nagypályás kosárlabdázóként viszont a G Ligáig jutott csak, illetve rövid ideig Európában légióskodott.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

A várható All-NBA első ötösnél nem jelent nagy gondot a 65 meccses szabály, a 2-3. ötösnél sem sorsdöntő? – Jalen Suggs és Jonathan Isaac védekezése Markelle Fultz orlandói karrierjének végét jelentheti – egyre biztosabbnak tűnik Jokics MVP-címe – Wemby eddigi szezonjának legfontosabb pillanatai – Ant Edwards mindenkit pótol a Wolvesban – a legrosszabbkor lerobbanó csapatok – 10 narratíva, ami uralhatja az alapszakasz végét – ismerkedjünk meg a Keeper Play-jel, ami a magasemberek egyik kedvenc játékelemévé vált – a Warriors Wolves elleni vereségének okai – Bradley Beal játékszervezése lehet a Suns sikerének kulcsa – képeken Steph Curry idei cipői.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus