Hírmorzsák 2024-03-29 (9:30)

A Hawks másodjára is legyőzte a Bostont. Zion azt hitte, aktívan szokta támadni a gyűrűt, de aztán szembejött Giannis. LaMelo Ball számára véget ért a szezon. Green szerint megérdemelte a kiállítást, jobban kellett volna figyelnie, mikor adja ki magából a frusztrációját. Gilgeous-Alexander signature cipőt kaphat. Gabe Vincent vasárnap térhet vissza a Lakersbe, Cam Whitmore gyógyulása gyorsabb a vártnál. Hardent meglepte, hogy kifütyülték Phillyben. A Cavsnél hisznek benne, hogy Mitchell idő előtt fog hosszabbítani - Marcus Morrist lekötötték a szezonra. Hatalmas cirkusz kezd kibontakozni a Wolves adásvétele körül, Glen Taylor már nem akarja eladni többségi részesedését, amin kiakadtak a vevők. Love alapítványa és a Sony közös kisfilmet készített a mentális betegségekről. 

Ma hajnalban a Hawks lett az első gárda, amely kétszer is legyőzte az idei Bostont, ráadásul egy héten belül hajtották végre a bravúrt. Mindkét győzelemnél Dejounte Murray szerezte a győztes kosarat, most ráadásul 44 pontos karriercsúcsot is hintett, pedig a meccs előtt hátfájdalmak miatt bizonytalan volt, hogy egyáltalán játszhat-e. A lefújást követően Murray arról beszélt, hogy az Atlanta nem fog tankolni és szándékosan veszteni, hanem megpróbálnak nyerni és meglátni, hová juthatnak el. A győztes játéknál egyébként Jrue Holiday fogta, és Joe Mazzulla, a Celtics edzője szerint ezt a párosítást akarták, de az ellenfél ezúttal jobb volt és az Atlanta igazolta, hogy remek csapat. 

A New Orleans szinte végig vezetve nyert a Milwaukee ellen, köszönhetően annak is, hogy Zion Williamson nagyon aktív volt a zárónegyedben. Pár napja a Thunder elleni vereség során az utolsó három percben nem dobott kosárra, szerinte most az volt a különbség, hogy a csapat és ő is jobban akarta azokat a dobásokat, amikre szükségük volt a sikerhez. Zion sűrűn fogta Giannis Antetokounmpót, amiről annyit mondott, hogy eddig azt hitte, ő maga aktívan szokta támadni a gyűrűt, de most szembejött Giannis, aki rajta is túltett, hihetetlenül erős motor dolgozik ellenfelében. Damian Lillard szerint a fizikálisabb csapat nyert, a Pelicans sokkal agresszívebben játszott, visszaszedte a támadópattanókat, és a játék mindig is ezeket a csapatokat jutalmazza. 

A várakozásoknak megfelelően a Charlotte Hornets bejelentette, hogy LaMelo Ball már nem tér vissza a szezonban, hanem arra fókuszál, hogy sérült bokája tökéletesen meggyógyuljon. Az irányító január 26-a óta sérült, de korábban is mindössze 22 meccsen állhatott csapata rendelkezésére, ami pályafutása legkevesebbje - ugyanakkor karriercsúcsot jelentő 23.9 pontot, illetve 8.0 gólpasszt és 5.1 lepattanót szállított, a fejlődési üteme rendben lévőnek tűnik. Ami aggodalomra adhat okot, hogy korábban a bal bokája többször is kifordult, a jobb bokája pedig eltört a 2022-23-as évadban. 

Tegnap az Orlando-Golden State meccsen négy perc után kiállították Draymond Greent, aki ezt követően a podcastjében arról beszélt, hogy megérdemelte a büntetést, és figyelnie kell, hogy ez legközelebb ne fordulhasson elő. Megpróbálta úgy kiadni magából a frusztrációt, hogy elfordul a kispadjuk felé, de nem bírta teljesen magában tartani a mondandóját, amíg be nem fejezte a mozdulatsort, a játékvezetők pedig meghallották. 

Shams Charania (The Athletic) információi szerint Shai Gilgeous-Alexander hamarosan jövedelmező cipőszerződést köthet és saját signature lábbelit kaphat. A Thunder klasszisát szeptemberig köti megállapodás a Converse-he, ugyanakkor a legendás cipőgyártó már jó ideje a Nike leányvállalata, így az anyagi háttér itt is biztosított lenne egy signature-szerződéshez. Közel sem biztos azonban, hogy SGA marad, ugyanis több neves gyártó érdeklődik iránta, ősszel komoly licit indulhat a megszerzéséért. 

Szintén Charania tudósított róla, hogy Gabe Vincent csatlakozik a Lakershez a gárda idegenbeli túráján és várhatóan vasárnap este a Nets otthonában térhet vissza. A Miami Heat tavalyi nagydöntős gárdájának egyik fontos láncszeme a szezon elején 23 meccset hagyott ki térdgondok miatt, majd megpróbálkozott ugyan a visszatéréssel, de végül meg kellett műteni, ami miatt december 20-a óta nem lépett pályára. A Rockets fiatalja, Cam Whitmore a vártnál gyorsabban javul térdműtétjét követően, hamarosan már kontakttal együtt edzhet és jó úton halad a visszatérés felé. 

A minap James Harden először tért vissza Philadelphiába, ahol komolyan kifütyülte a közönség. A Clippers sztárja a meccs utáni interjúban arról beszélt, hogy természetesen hallotta a reakciókat, de nem igazán érti, miért fütyülték ki - szerinte ha megkérdeznék a drukkereket, valószínűleg ők sem tudnának válaszolni erre a kérdésre. 

A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert hisz benne, hogy Donovan Mitchell hosszútávú megállapodást köt a csapattal és itt próbál meg bajnoki címet szerezni. Jó ideje beszélnek vele a lehetséges hosszabbításról, és szerintük ez fog történni, mert Mitchell megnyilvánulásai alapján imádja a várost, emellett fiatal és tehetséges maggal rendelkeznek és ezt a magot együtt is akarják tartani. A 27 éves Mitchell jelenleg 2026-ig áll szerződés alatt, de az új CBA szerint idén nyáron négyéves, körülbelül 200 millió dolláros hosszabbításra jogosult. Gilbert emellett megvédte a sok támadást kapott JB Bickerstaff vezetőedzőt, aki szerinte kiváló munkát végez - idén a Boston ellépett Keleten, de ők ott vannak a 2-4. hely környékén és bebizonyították, hogy bárki ellen győzhetnek. 

A Cavshez kapcsolódik, hogy az eddig 10 napos szerződésen lévő veterán, Marcus Morris a szezon végéig szóló megállapodást kötött a gárdával. 

Csúnya vita kezd kialakulni a Minnesota Timberwolves és Lynx tulajdonosváltása körül. Az eddigi többségi tulajdonos, Glen Taylor bejelentette, hogy Marc Lore és a korábbi baseball-sztár Alex Rodriguez nem tudta lehívni vételi opcióját a március 27-ei határidőig a Timberwolves és a WNBA-s Lynx franchise-ok újabb 40%-ára, így továbbra is Taylor marad a többségi tulajdonos és a tulajdonosi jogkörök gyakorlója. 

A két vevő jelenleg a franchise-ok 40%-át tulajdonolja, ami a belátható jövőben nem is fog változni, mivel Taylor most kijelentette, hogy inkább megtartja a most nála maradt 40%-ot és a jövőben nem kívánja értékesíteni. Ugyanakkor közleményében kijelentette, hogy a megváltozott körülmények ellenére is szívesen együtt dolgozna Lore-val és Rodriguezzel. 

Erre nem biztos, hogy sor kerül, ugyanis Lore és Rodriguez válaszközleményében csalódottságának adott hangot, mivel minden kötelezettségüket teljesítették, megvan a vásárláshoz szükséges pénzösszeg, emellett teljes mértékben elkötelezettek a folyamat befejezése érdekében, amint az NBA véglegesen jóváhagyja a vásárlást. Glen Taylor közleményét úgy kommentálták, hogy az “eladó bűntudatának szerencsétlen esete”, ami rövidlátó és bomlasztóan hat a csapat és a drukkerek irányába egy történelmi szezon közben.  A történethez tartozik, hogy Lore és Rodriguez kulcsszerepet játszott abban, hogy sikerült a csapathoz hozni a fő szakmai döntéshozót, Tim Connellyt, aki összerakta az idei, nagyon sikeres gárdát - nélkülük ez valószínűleg nem jött volna össze. 

A korábbi G-Ligás játékos, Chance Comanche a bíróság döntése értelmében megússza a halálbüntetést, mondta el az ügyvédje. Comanche-ot és barátnőjét egy nő elrablásával és megölésével vádolják, amit tavaly decemberben valósíthattak meg Las Vegasban - mindketten tagadják, hogy elkövették volna a bűncselekményeket. 

Végül pedig a Kevin Love Alapítvány maradt, amely partnerségre lépett a Sony Picturesszel és elkészített egy Pókember-témájú rövidfilmet a mentális egészségről. A Heat játékosa régóta érintett a témában és az alapítványát is azért hozta létre, hogy felhívja a figyelmet a mentális betegségek kezelésére és fellépjen a mentális problémákkal küzdők stigmatizációja ellen. A rövidfilm megtekinthető a YouTube-on.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

20 sztár, aki sokat nyerhet vagy veszthet az idei rájátszásban - a statisztikák szerinti 5 legmélyebb csapat, egy komoly meglepetéssel - Paul George a fiatal generáció egyik legnagyobb példaképe - hétvégén zajlik a Sweet Sixteen és az Elite Eight-kör - a három legjobb újonc különleges statjai - az 5 legforróbb csapat az AS óta - Nikola Jokics szezonja számokban és látványban - kinek mit hozott a Lillard-csere? - Duop Reath útja egy dél-szudáni kunyhóból az NBA-be - az Edwards-Jordan párhuzam - mit adott (és nem adott) Doc Rivers a Bucksnak? - a Dallasnál megköszönhetik Dante Exumot a Partizannak és Zseljko Obradovicsnak.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus